Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

TRANSCEIVER HF302

yo6pir

Postări Recomandate

Am citit in postarile unor useri de aici de pe forum ca sunt interesati de construirea acestui transceiver HF302 si m-am gandit sa incep acest subiect.

Transceiverul HF302 este conceput de YO2LGX-Delfi de la Resita, in anii trecuti si eu am imprumutat de la acest transceiver front-end-ul pe care l-am adaptat la propriul meu transceiver. A iesit un aparat foarte bun ca si performante, avand in vedere ca este de conceptia anilor '80.

Atasez unele pagini de documentatie care cred eu ca va fi de o reala valoare pentru cei care doresc sa construiasca in continuare acest transceiver, sau, de ce nu, varianta clonata pe care am facut-o eu. Oricum le urez succes si sa-i auzim in frecvente pe cei care-l vor construi!

http://qsl.net/yo6pir/files/documentatie_part1.pdf

http://qsl.net/yo6pir/files/documentatie_part2.pdf

HF302_frontend_pcb.pdf

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• yo6pir

3

• Marele Savant

1

• mosu20

1

• gabimix

1

• 11 luni mai târziu...

Placa functioneaza excelent. O spun deoarece am realizat-o si am pus-o in functiune in combinatie cu partea a-II-a de la un BITX  (metoda folosita si pentru a verifica placa F de la A412) si ansamblul functioneaxa neasteptat de bine. Ma bate gindul sa fac un exemplar montat definitiv pentru a fi folosit la testarea altor variante. Folosirea MC1496 este o solutie buna, as spune, in regim de amator.

Din pacate nu am blindat inca etajele asa cum spune autorul si mai apar niste cuie datorita folosirii acelei FI de 10MHz. In rest, mie imi place cum este. Ca sa ma laud singur (si asa nu o face altcineva, hi) postez placa realizata:

Posted Image

Deocamdata 3 benzi.

Link spre comentariu
  • 5 luni mai târziu...
Vizitator Alexandru Maior

HF302, realizat de Dvs. YO6PIR, arata super, si sunt o multime de informatii incepand cu aspectul finit in carcasa, pana la PCB-uri. lipsesc insa valorile componentelor din schema, iar pentru mine este important acest aspect, chiar daca ele apar apoi pe cablaje dar numai cu valorile. Daca se poate si nu cer prea mult  va rog sa-mi trimiteti si BOM-ul de materiale, sau un link unde sa gasesc schema completa si cu valorile componentelor trecute, eventual detalii constructive ale bobinelor. 

Un alt aspect care cred eu ca ar fi util pentru constructorii amatori , il reprezinta schema modulului " Filtru SSB-CW".

Multumesc! 73!

Link spre comentariu

HF302, realizat de Dvs. YO6PIR, arata super, si sunt o multime de informatii incepand cu aspectul finit in carcasa, pana la PCB-uri. lipsesc insa valorile componentelor din schema, iar pentru mine este important acest aspect, chiar daca ele apar apoi pe cablaje dar numai cu valorile. Daca se poate si nu cer prea mult  va rog sa-mi trimiteti si BOM-ul de materiale, sau un link unde sa gasesc schema completa si cu valorile componentelor trecute, eventual detalii constructive ale bobinelor. 

Un alt aspect care cred eu ca ar fi util pentru constructorii amatori , il reprezinta schema modulului " Filtru SSB-CW".

Multumesc! 73!

Vezi fiserele ...part1.pdf si ...part2.pdf de la inceputul subiectului.

Link spre comentariu
Vizitator Alexandru Maior

Am vazut fisierele de la inceputul subiectului, dar schema folosita de YO6PIR este modificata si nu mai corespund valorile, Iar filtrul SSB-CW este diferit decat cel din Tehnium. Eu sunt interesat de schema cu un singur etaj de FI si doua 1496.

Multumesc 73!

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Alte fisiere legate de acest transceiver HF302.

Il rog si eu pe colegul nostru sa posteze o schema cu valorile componentelor sau o lista cu acestea. ar fi mult mai usor de lucrat si eventual ar da un impuls celor interesati.

Multumiri, Emil

Link spre comentariu

Va salut baieti,

Sa nu facem confuzie de la inceput; Aici în acest topic este vorba de transceiverul creat de YO2LGX, Delfi adica HF302. De la acesta, eu am împrumutat partea de FI, la care am modificat doar cablajul, pe care l-am postat mai sus. Restul este original de la autor. Daca se doresc alte lamuriri despre acest trcv, eu nu am de adaugat altceva, decat a postat autorul însu-si. Daca va referiti la trcv-ul meu, FT412,  atunci detaliile le gasiti pe pagina respectiva, de la mine de pe site. Ceea ce nu am detaliat, sunt date care difera în functie de particularitatile filtrului de FI utilizat; la mine fiind unul auto-construit, are frecv. centrala de 10MHz, iar valorile bobinelor sunt uzuale fiind vorba de CAN-uri de 10,7MHz si condensatoarele lor.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări