Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Scadere de voltaj intr-un circuit.

GFXMihnea

Postări Recomandate

acuma depinde si de acuratetea ta in lucru? si inca ceva ai spus la inceput ca ai mai facut un montaj care a mers bine dar s-a dus :sparge: e tu cum ai folosit aceleasi piese daca in primul circuit nu mai mergeau ....ai schiumbat macar lm555 sau este toy acela de la primul montaj ?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• GFXMihnea

9

• gab19

7

• marius_3004

3

• Mircea

2

Zile populare

Top autori în acest subiect

Diferenta intre 640 si 630 nu este numai puterea. Daca te uiti in datasheet la Ciss ai sa vezi ca la 640 este dublul de la 630. Ce inseamna asta: ca prapaditul ala de 555 trebuie sa incarce-si-descarce un condensator dublu in capacitate. Si ce daca? Pai uite ca il apuca caldurile pe LM555 facand asta, iar Mosfet-ul este comandat insuficient, si-l ia si pe el cu calduri. In fine, unul dintre ele va ceda. Cred ca Mosfet-ul primul. Ca sa-ti explici de ce ti-a mers o vreme: RDSon la 640 e mai mica, ceea ce il face mai "rezistent la calduri" cand este comandat insuficient. Dar pana la urma, ca o suma a coincidentelor, va suferi ceea ce am zis mai sus.Scrie "mosfet driving" pe Google si ai sa afli mai multe despre lucrul cu Mosfetii.

Link spre comentariu

Pe toata durata functionarii vechiului circuit mosfetul a fost montat pe un radioator spre care batea un ventilator si il verificam intruna sa nu se incinga, si nu se incingea deloc.Ma gandesc ca avand o bobina de inductie, cu tensiune foarte mari, diodele acelea sa nu mai fi rezistat si sa fi bagat pe circuit o tensiune mare, la care mosul sau 555-ul sa nu reziste...Sa fie oare ca in locul acelui condensator cu tantal, am montat un electrolitic de 2.2uF , pe vechiul a fost unul de 1uF

Link spre comentariu

Cu cat spui mai multe iti inteleg frustrarea. Asa cum zici nu pare a fi o supraincalzire, ce ziceam mai sus nu se produce. Ma lasi fara alte argumente, se pare ca nu te pot ajuta. Acel 1uF poate fi si 2,2uF, nu vad probleme acolo.Ai mai fost intrebat si nu ai raspuns: ai verificat ca 555 mai merge, sau ai pus deja altul nou in montajul al doilea? In caz ca 555 a crapat, poate pui un zenner de 15-16V pe alimentarea lui, sa mai taie din spike-uri.Dioda 4005 in serie n-ar avea de ce sa crape, iar 4005 de la D la S la Mosfet este inutila si prea lenta oricum. Pune un schottky in locul ei (2-3A). Oricum IRF-ul are una din fabrica acolo.

Link spre comentariu

Am pus in 555 nou, si l-am testat intr-un alt circuit (buzzer) si merge, de asemenea toate celelalte merg (3 la numar)Pai si stiu ca exista o anumita tensiune(mare), care daca se intoarce inapoi de la bobina de inductie prajeste si irf-ul si 555-ul, deci cam de aia ar fi diodele acolo.

Link spre comentariu

Bobina de inductie este alimentata in impulsuri de catre irf-ul ala,care se deschide cand e comandat de catre 555.Cred ca merge si fara dioda din drena irf,tensiunea de autoinductie e suprimata de dioda pusa intre drena si sursa.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări