Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Scadere de voltaj intr-un circuit.

GFXMihnea

Postări Recomandate

Am realizat urmatorul circuit: http://www.next.gr/uploads/224-1c277448f9.png pe o placa de aceea perforata.

Acesta este al 2-lea care il realizez deoarece primul s-a stricat dintr-un motiv pe care nici pana acum nu il stiu.

Am atasat un videoclip din care sper sa fie mai explicit decat ceea ce o sa zic eu acum.

La ambele circuite am folosit aceleasi componente cum mi se cere, mai putin mosfetul, nu am gasit irf640, ci doar irf630, dar din cate am vazut in foaia de stil, nu "cere" bobina asa multi amperi ca sa il topeasca.

Primul circuit a mers impecabil, la iesire avea 12v cu bobina legata, iar scanteia era de aproximativ un centimetru.

Acum la al 2-lea, dupa cum vedeti in videoclip, la iesire am ~5 volti, iar scanteia automat este mica.

Daca de exemplu leg un difuzor, sau orice alt consumator, tensiunea de iesire este de 12v, adica el functioneaza normal.

Unde ar putea sa fie problema mea ?

http://www.youtube.com/watch?v=wr2qBTuC ... e=youtu.be

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• GFXMihnea

9

• gab19

7

• marius_3004

3

• Mircea

2

Zile populare

Top autori în acest subiect

Poate am lungit-o prea mult.Pe scurt, daca la circuitul meu atasez un consumator tensiunea de iesire scade la 5 volti.Daca nu exista nici un consumator, tensiunea de iesire este de 12volti.Imi cer scuze de claritate, dar deocamdata singura metoda cu care pot filma este telefonul...Ii masor la minusul de la iesirea din mosfet, exact ca in schema si plusul direct de la intrare.

Link spre comentariu

Sincer sa fiu, urmarind acea filmare mi-a venit rau de miscare :nebunrau: Ai incercat sa micsorezi rezistenta de polarizare a tranzistorului ? Ai incercat bobina de inductie si ,,pe direct,, fara tranzistor, poate ai vre-un scurtcircuit intern care-ti omoara sursa.

Link spre comentariu

tensiunea de iesire masurata la iesirea mosului presupun ca iti scade nu?....dioda dintre jonctiunile d-s ale moss sigur ai pus-o corect si cum a spus si validae incearca sa micsoresi rezistenta din grila[g]a mossului

Link spre comentariu

Aceleasi piese le-am folosit si la vechiul circuit, exact la fel si nu am avut aceasta problema.Inainte de toate o sa masor tensiunea de iesire de la pinul 3, in funcitie de ea o sa scad rezistenta de polarizare cum ati spus :)

Link spre comentariu

Am precizat ca am mai facut odata aceeasi schema cu tranzistorul irf630 si a mers. Nu este mare diferenta intre ele, doar ca irf640 rezista la o putere mai mare.Cred ca am descoperit problema. Ea fiind rezistenta de 100 de la pinul 3.Inainte de rezistenta am 5volti, iar dupa 2 volti, care dupa mine nu cred ca este suficient sa deschida normal poarta mosului.Dar nu inteleg, daca pe vechiul functiona bine cea de 100, aici de ce nu o face ?

Link spre comentariu

probabil ai pus, o rezistenta in montaj mai mare decat se cere in schema in fine micsoreaza rezistenta prin tatonari de la 100ohmi la 80-70-dau 50de ohmi pana ai masurat dupa rezistenta 3-3.5v

Link spre comentariu

e acum schi,b-o cu una mai mica si masori tensiunea de la masa la pinul rezistentei si ar trebui sa ai o tensiune suficienta pentru ai deshide grila mos complet undeva la 3-3.5v dar trebuie luata prin tatonari deoarece nu am facut niciodata un astfel de montaj nu am cum sa stiu exact cam ce valoare a rezistentei ar trebui sa puipentru a avea exact tensiunile dorite >??

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări