GFXMihnea Postat Decembrie 7, 2013 Partajează Postat Decembrie 7, 2013 Am realizat urmatorul circuit: http://www.next.gr/uploads/224-1c277448f9.png pe o placa de aceea perforata. Acesta este al 2-lea care il realizez deoarece primul s-a stricat dintr-un motiv pe care nici pana acum nu il stiu. Am atasat un videoclip din care sper sa fie mai explicit decat ceea ce o sa zic eu acum. La ambele circuite am folosit aceleasi componente cum mi se cere, mai putin mosfetul, nu am gasit irf640, ci doar irf630, dar din cate am vazut in foaia de stil, nu "cere" bobina asa multi amperi ca sa il topeasca. Primul circuit a mers impecabil, la iesire avea 12v cu bobina legata, iar scanteia era de aproximativ un centimetru. Acum la al 2-lea, dupa cum vedeti in videoclip, la iesire am ~5 volti, iar scanteia automat este mica. Daca de exemplu leg un difuzor, sau orice alt consumator, tensiunea de iesire este de 12v, adica el functioneaza normal. Unde ar putea sa fie problema mea ? http://www.youtube.com/watch?v=wr2qBTuC ... e=youtu.be Link spre comentariu
gab19 Postat Decembrie 7, 2013 Partajează Postat Decembrie 7, 2013 gfxmihnea nu prea se intelege pre bine din ce ai scris cam ce problema ai avea .... nici in video nu prea poate daca si vorbeai erai putin mai inteles Link spre comentariu
marius_3004 Postat Decembrie 7, 2013 Partajează Postat Decembrie 7, 2013 Unde masori aia 5 sau 12 volti?Din video n-am inteles. Link spre comentariu
gab19 Postat Decembrie 7, 2013 Partajează Postat Decembrie 7, 2013 marius_3004 ai dreptate Link spre comentariu
GFXMihnea Postat Decembrie 7, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 7, 2013 Poate am lungit-o prea mult.Pe scurt, daca la circuitul meu atasez un consumator tensiunea de iesire scade la 5 volti.Daca nu exista nici un consumator, tensiunea de iesire este de 12volti.Imi cer scuze de claritate, dar deocamdata singura metoda cu care pot filma este telefonul...Ii masor la minusul de la iesirea din mosfet, exact ca in schema si plusul direct de la intrare. Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 7, 2013 Partajează Postat Decembrie 7, 2013 Sincer sa fiu, urmarind acea filmare mi-a venit rau de miscare Ai incercat sa micsorezi rezistenta de polarizare a tranzistorului ? Ai incercat bobina de inductie si ,,pe direct,, fara tranzistor, poate ai vre-un scurtcircuit intern care-ti omoara sursa. Link spre comentariu
gab19 Postat Decembrie 7, 2013 Partajează Postat Decembrie 7, 2013 tensiunea de iesire masurata la iesirea mosului presupun ca iti scade nu?....dioda dintre jonctiunile d-s ale moss sigur ai pus-o corect si cum a spus si validae incearca sa micsoresi rezistenta din grila[g]a mossului Link spre comentariu
GFXMihnea Postat Decembrie 7, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 7, 2013 Aceleasi piese le-am folosit si la vechiul circuit, exact la fel si nu am avut aceasta problema.Inainte de toate o sa masor tensiunea de iesire de la pinul 3, in funcitie de ea o sa scad rezistenta de polarizare cum ati spus Link spre comentariu
marius_3004 Postat Decembrie 7, 2013 Partajează Postat Decembrie 7, 2013 [quote name="GFXMihnea" Inainte de toate o sa masor tensiunea de iesire de la pinul 3' date=' in funcitie de ea o sa scad rezistenta de polarizare cum ati spus Link spre comentariu
gab19 Postat Decembrie 7, 2013 Partajează Postat Decembrie 7, 2013 inca un sfat cauta sa pui tranzistorul specificat in schema deoarece aceste montaje nu merg cu toate mos de cana n Link spre comentariu
GFXMihnea Postat Decembrie 7, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 7, 2013 Am precizat ca am mai facut odata aceeasi schema cu tranzistorul irf630 si a mers. Nu este mare diferenta intre ele, doar ca irf640 rezista la o putere mai mare.Cred ca am descoperit problema. Ea fiind rezistenta de 100 de la pinul 3.Inainte de rezistenta am 5volti, iar dupa 2 volti, care dupa mine nu cred ca este suficient sa deschida normal poarta mosului.Dar nu inteleg, daca pe vechiul functiona bine cea de 100, aici de ce nu o face ? Link spre comentariu
gab19 Postat Decembrie 7, 2013 Partajează Postat Decembrie 7, 2013 probabil ai pus, o rezistenta in montaj mai mare decat se cere in schema in fine micsoreaza rezistenta prin tatonari de la 100ohmi la 80-70-dau 50de ohmi pana ai masurat dupa rezistenta 3-3.5v Link spre comentariu
GFXMihnea Postat Decembrie 7, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 7, 2013 Am scos rezistenta si este exact de 100ohmi. Link spre comentariu
gab19 Postat Decembrie 7, 2013 Partajează Postat Decembrie 7, 2013 e acum schi,b-o cu una mai mica si masori tensiunea de la masa la pinul rezistentei si ar trebui sa ai o tensiune suficienta pentru ai deshide grila mos complet undeva la 3-3.5v dar trebuie luata prin tatonari deoarece nu am facut niciodata un astfel de montaj nu am cum sa stiu exact cam ce valoare a rezistentei ar trebui sa puipentru a avea exact tensiunile dorite >?? Link spre comentariu
GFXMihnea Postat Decembrie 7, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 7, 2013 Si atunci poti sa-mi spui de ce pe vechiul circuit cu exact aceeasi rezistenta si acelasi mosfet totul mergea perfect ? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum