Untold Postat Decembrie 7, 2013 Partajează Postat Decembrie 7, 2013 Buna seara. Va rog sa ma luminati si pe mine: ce rol au bobinutele de 470uH din anozii tetrodei, ce impedanta a castilor suporta pe iesire si ce putere maxima poate debita pe acele casti, eventual cu ce distorsiuni? Multumesc! Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 8, 2013 Partajează Postat Decembrie 8, 2013 Cam 600 ohm poate fi impendanta castilor pentru care distorsiunile sint scazute iar acele "bobinute" protejeaza amplificatorul de interferente RF Link spre comentariu
allexx1968 Postat Decembrie 8, 2013 Partajează Postat Decembrie 8, 2013 BunaAs avea si eu o intrebare(cu permisiunea initiatorului topicului).Difuzoare le de 750 Ohmi ar fi potrivite pentru aceasta schema?E vorba de difuri recuperate de prin TV-uri.SporAlex Link spre comentariu
carageae Postat Decembrie 8, 2013 Partajează Postat Decembrie 8, 2013 De cantat o sa cante, dar puterea va fi mica si oricum banda de trecere pentru difuzoarele alea e mai mica decat la difuzoarele normale de impedanta scazuta...nu merita sa va bateti capul cu ele...au fost bune la vremea lor in TV, dar noi facem amplificatoare cu lampi care vrem sa sune mai bine ca un radio FM din anii 60...cu bune si cu rele Link spre comentariu
THOMAS Postat Decembrie 8, 2013 Partajează Postat Decembrie 8, 2013 Oare merita "umilit" acest tub,daca este vorba de GI30 pentru un amplificator de casti??...nu mai bine construiti um mic (15W!!!) amplificator ce se va "ridica" la nivelul acestui tub si pe traful de iesire ii puteti bobina si un secundar/e pentru casti la impedantele pe care le doriti ??? Studiati adresa de mai jos: http://www.platenspeler.com/diy/amps/dr ... roid_1.php Link spre comentariu
Untold Postat Decembrie 8, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 8, 2013 Oare merita "umilit" acest tub,daca este vorba de GI30 pentru un amplificator de casti??...nu mai bine construiti um mic (15W!!!) amplificator ce se va "ridica" la nivelul acestui tub si pe traful de iesire ii puteti bobina si un secundar/e pentru casti la impedantele pe care le doriti ???Desigur, D-le Lazaroiu, acest "headphone amp" se vroia un proiectel de week-end, doar de amorul exercitiului si a curiozitatii functionarii acestui tub la tensiune anodica redusa. Vroiam sa-l testez cu GU32, dar acest GU32 il voi folosi la proiectul despre care stiti deja, SE stereo cu 2 tuburi si cu trafurile de iesire cu prize pentru mai multe impedante ale castilor, asa cum ati mentionat in citatul dvs.Multumesc si pt aceasta schema. Link spre comentariu
THOMAS Postat Decembrie 8, 2013 Partajează Postat Decembrie 8, 2013 Daca vrei sa faceti un training incercand si aceasta schema hai sa-l faceti cum trebuie; schema postata de dv. functioneaza din prima,o singura obiectie am si este foarte importanta : rezistenta din catodul comun al tuburilor trebuie obligatoriu decuplata,altfel aveti un mic amplificator diferential ce va amplifica diferentele de semnal dintre cele doua canale stereo L&R si va dati seama ca acest lucru va fi extrem de neplacut pentru o auditie. Mai jos aveti schema corecta dar si formele semnalelor dintr-o simulare in care am aplicat pe un canal (L) o frecventa de 1KHz si pe celalalt canal ® o frecventa de 10KHz,observati si dv. cum se "moduleaza" reciproc cele doua canale,de aici trageti si dv. o concluzie daca trebuie decuplata sau nu R4.Nu cred ca-i cazul sa dezvoltam o intreaga filozofie despre acest fenomen,sau teorii ale modulatiei sau esantionari,imaginile spun totul. Sarcina mimima la iesirea acestui amplificator este de 600ohmi/canal. Link spre comentariu
Untold Postat Decembrie 8, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 8, 2013 Da, intr-adevar, este diferenta mare intre catodul decuplat cu C si nedecuplat..pana si un novice ca mine poate vedea asta!Multumesc pt timpul si bunavointa dvs!P.S. Puteti calcula cam ce putere ar debita pe castile de 600 ohmi? Ceva in jur de 500-600 mW sau mai putin? Link spre comentariu
THOMAS Postat Decembrie 8, 2013 Partajează Postat Decembrie 8, 2013 Da, intr-adevar, este diferenta mare intre catodul decuplat cu C si nedecuplat..pana si un novice ca mine poate vedea asta!Multumesc pt timpul si bunavointa dvs!P.S. Puteti calcula cam ce putere ar debita pe castile de 600 ohmi? Ceva in jur de 500-600 mW sau mai putin? Puterea este foarte mica,pentru 1V~ la intrare aveti pe sarcina de 600R o putere de 10mW(max),iar pentru 3V~ la intrare aveti pe sarcina de 600R o putere de 27mW(max),dar avand in vedere ca pentru urechi la casti o putere de 5mW este suficenta cred ca este relativ bine! Nu vad cum s-ar obtine o putere mai mare decat atat la o tensiune anodica mica si un curent anodic de numai 20mA (!!!).Montajul este intr-o configuratie Parafeed,dar PSF-ul este total neinspirat,probabil proiectantul a dorit doar sa obtina un sunet de tub pentru casti. Oricum pentru experienta este OK,in rest...e o gluma pentru acest tub! Link spre comentariu
Untold Postat Decembrie 9, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 9, 2013 Va multumesc, D-le Lazaroiu.O sa experimentez totusi, acest amplif si o sa comunic rezultatele.Pun GU32 in loc de GI30, ca n-am din ala. Link spre comentariu
Untold Postat Decembrie 9, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 9, 2013 Ca sa nu mai deschid alt topic: in schema de mai jos cu 6J1P simulata de Dl. Lazaroiu, la puterea de 600mW credeti ca daca as folosi ca traf de iesire un trafulet de 2cmp inglobat in rasina cu 220v/18v, ar avea nevoie de intrefier sa nu se satureze, sau puterea e mica si suporta fara sa se satureze? Si daca nu s-ar satura, am combinat mai jos schema de amplif cu 6J1P cu un preamplif cu 6N16B simulat tot de Dl Lazaroiu..credeti c-ar iesi ceva din struto-camila aceasta? Bine, struto-camila se alimenteaza partea de preu la 200V iar finalul la 120V, mai lipseste rezist semireglabila dintre iesirea preului si intrarea finalului, rezist de 1Mohm de pe intrarea amplif, etc... Deocamdata e in stadiul de proiect debil, insa cu bunavointa dvs. ar putea iesi ceva bun. Cu stima. Link spre comentariu
Untold Postat Decembrie 13, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 13, 2013 Zilele astea am sa leg cu sarme struto-camila sa vad ce si cum daca functioneaza.Imi cer iertare pt limbaj , ma referam insa strict la ideea mea, nu si la Doamne fereste, scheme! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum