Horat1u Postat Decembrie 7, 2013 Partajează Postat Decembrie 7, 2013 Buna,Dupa cum spune si titlul, am un traf recuperat dintr-un UPS 1000w, cu tensiunea la capete de 16V AC (cu mediana la mijloc de 8V AC)Daca stie cineva o schema mai simpla si testata pentru tensiunea asta (simpla dar nu cu o punte si rezistenta) , cu un control al incarcarii.Stiu ca este plin internetul de scheme, dar nu am timp sa experimentez sa vad care functioneaza si care nu. Am avut un redresor mai vechi si cineva mi-a ars transformatorul si puntea , nu am mai recuperat nimic din el, am cutia si transformatorul din UPS.Multumesc. Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 7, 2013 Partajează Postat Decembrie 7, 2013 Si n-ai gasit nimic cu Google ? https://www.google.com/search?q=schema+ ... 66&bih= E un subiect atat de vast incat s-ar putea face o carte numai despre asta. Link spre comentariu
gab19 Postat Decembrie 7, 2013 Partajează Postat Decembrie 7, 2013 vreau sa mentionez ca aproape toate schemele de pe gogu sunt complet functiona in fine uite una foarte buna Link spre comentariu
Horat1u Postat Decembrie 7, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 7, 2013 Si n-ai gasit nimic cu Google ? https://www.google.com/search?q=schema+ ... 66&bih= E un subiect atat de vast incat s-ar putea face o carte numai despre asta.ba da, am gasit si eu, dar vroiam o recomandare cu o schema buna care functioneaza sigur Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 7, 2013 Partajează Postat Decembrie 7, 2013 Toti cei care au fost gasiti de google considera ca schema lor este buna, sau macar acopera unele cerinte.Altfel de ce ar fi pierdut timp sa le expuna.De ce crezi ca solutiile primite de aici ar fi mai bune?Pana la urma o solutie reprezinta si modul de intelegere a unei persoane, amprenta personalitatii lui poate.S-a tratat ff mult pe forum o solutie cu tiristor.Eu sant adeptul solutiilor cu MOS- uri si bobine pe ferite ce permit un control pt un interval mare de curenti.Poti sa te documentezi pt inceput la schema cu tiristor pt ca a fost prezentat detaliat modul de functionare. Link spre comentariu
doru3160 Postat Decembrie 7, 2013 Partajează Postat Decembrie 7, 2013 Pt schema cu tiristor e cam putin 16V in secundar...probabil curentul maxim va fi undeva pe la 3...4A.Schema aia a fost cantata mult,si inconvenientul e ca sunt caderi de tensiune destul de multe(si nu chiar neglijabile) pe circuit pana la iesire,asa ca nu e prea recomandata din punctul asta de vedere.Daca ai macar 17...18V in secundar,atunci merita sa iei in vedere si varianta aia. Link spre comentariu
gab19 Postat Decembrie 7, 2013 Partajează Postat Decembrie 7, 2013 doru3160 la ce schema te refereai? Link spre comentariu
doru3160 Postat Decembrie 7, 2013 Partajează Postat Decembrie 7, 2013 La cea cantata aici(Tehnium 9/86) viewtopic.php?f=21&t=45121 Link spre comentariu
gab19 Postat Decembrie 7, 2013 Partajează Postat Decembrie 7, 2013 o schema care lucreaza chiar in momentul asta la mine in casa de mai bine de 5 ani solicitata la maxim este urmatoarea Link spre comentariu
doru3160 Postat Decembrie 7, 2013 Partajează Postat Decembrie 7, 2013 Ok,de acord,dar omul nu vrea nici simpla cum e asta,vrea oarecum un control automat al incarcarii.Asta e cu simulator tuj,nu are ce sa nu mearga,numai ca la fel de bine poti pune un variator de tensiune pe primarul trafului si obtii aceeasi treaba pe care o face schema ta.Problema e ca n-ai nici un control al tensiunii de incarcare mai ales spre sfarsitul ciclului cand scade curentul. Link spre comentariu
gab19 Postat Decembrie 7, 2013 Partajează Postat Decembrie 7, 2013 daca doreste am si o schema complicata dar din pacate este prea extinsa si nu o pot posta :cry: Link spre comentariu
doru3160 Postat Decembrie 7, 2013 Partajează Postat Decembrie 7, 2013 O urci pe un site de gazduire si pui link aici. Link spre comentariu
doru3160 Postat Decembrie 7, 2013 Partajează Postat Decembrie 7, 2013 Uite un ex il gasesti aici,la pct3.viewtopic.php?f=59&t=132106Mai poti folosi si tinypic si cred ca mai sunt o gramada. Link spre comentariu
gab19 Postat Decembrie 7, 2013 Partajează Postat Decembrie 7, 2013 cred ca am reusi in cele din urma dar nu stiu daca este bine cum am proceda http://i43.tinypic.com/28iuebs.png Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum