Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Instalatie electrica - cat "suporta"?

Vizitator alecsandra

Postări Recomandate

Vizitator alecsandra

Salut,Incep cu Adam si Eva. Apart. 2 camere, intr-un bloc comunist din `86, nu stiu cum a fost facuta instalatia electrica (ma refer la firele ingropate in perete), daca sunt din aluminiu ori altceva. Am panou din acela vechi cu 4 sigurante, nu mi-au sarit niciodata sigurantele, n-am avut probleme cu vreo priza. Mi-am luat priza ceramica, cu impamantare pt masina spalat, becuri economice.Am un consum mic de cca. 60-70 kw/ luna. Nu folosesc aparate de mare consum, gen masina spalat vase, AC etc.Acum intrebarile, stupide, pentru o persoana cunoscatoare:1. am obiceiul sa scot din priza/ opresc din butonul prelungitorului, LCD-ul, router-ul. Faptul ca aproape zilnic le opresc brusc curentul le "scurteaza" viata? 90% din zi nu sunt acasa si parca imi e frica sa le las in priza atata vreme.2. am o sufragerie maricica, caloriferul nu face fata. as vrea pentru iarna acesta, o aeroterma de cca. 1800W-2000W. n-am de gand s-o folosesc simultan cu masina de spalat de ex, va functiona undeva de max. 1-2 ora/zi. Faptul ca am instalatia electrica veche, iar panoul electric e de-o seama cu instalatia, risc ceva cu aeroterma asta?3. care este formula/ cum se calculeaza, consumul in kw a unui aparat de 2500Wati - de exemplu.Mulumesc frumos.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

Salut,1.Incep prin a te informa ca o priza cu soclul ceramic nu este o priza de top. Ceea ce trebuie sa stii este ca nu ceramica este cea care iti asigura securitatea unui contact sigur intre priza si stecher ci tipul de contact dintre priza si stecher. Degeaba ai ceramica daca contactul nu este bun si se incazeste zona de contact. Sfatul meu este sa cumperi prize de firma care prin constructia lor iti garanteaza un contact sigur intre cele doua elemente fara a se produce fenomenul de incalzire a contactelor.2. Cat despre aeroterma de 2000w aceasta va avea nevoie de o siguranta minima de circa 10A ceea ce foarte ok pentru instalatia electrica pe care o aveti fara ca sa o suprasolicitati. In al doilea aspect tin sa precizez ca ar fi bine sa faceti o verificare a conexiunilor electrice de la tabloul electric pana la consumator (priza unde doriti sa conectati aeroterma) cu un electrician autorizat sau cu experienta sa nu aveti ceva contacte slabe care sa duca la defectiuni in instalatia electrica.Sper ca am fost la obiect cu ceea ce va doriti sa aflat.O seara buna!

Link spre comentariu
:)))desi nu sunt la subiect,am primit acum vreo doua luni o factura cu certificate verzi,albastre sau ce-o fi.Aveam ,,ceferticate"estimate,si regularizare.Erau 160 daca nu ma insel estimate,160 consumate (deci estimarea la fel cu consumul ) si culmea,diferenta 1 leu(bineinteles de platit) :ras: In orice caz,ca sa pricepi ce-i pe factura de curent iti trebuie studii la Oxford.
Link spre comentariu
Vizitator alecsandra

Multumesc frumos pentru toate raspunsurile.Am inteles explicatiile primite 90%.Legat de electricianul autorizat pentru verificari. Oricum aveam in plan sa schimb panoul acela electric vechi, din casa, cu unul din acestea cu sigurante automate. Exista undeva o lista/ o baza de date unde se poate verifica daca este electricianul autorizat sau nu? La Enel am sunat si mi s-a spus ca ei nu au personal ptr. astfel de lucrari.Ms inca o data.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări