en Postat Decembrie 6, 2013 Partajează Postat Decembrie 6, 2013 Caldura,frig,umezeala,praf,radiatii solare,substante chimice si cate or mai fi au influenta asupra bunei functionari a masinilor unelte.Problema legata de influenta mediului asupra utilajelor e destul de serioasa si de asta am si deshis un nou subiect. Am strungul intr-o camera rece;am ceva de lucru si chiar imi fac probleme daca vascozitatea uleiului nu este prea mare si ma trezesc cu pompa de ulei sparta si pe langa toate cele si cu o ungere proasta a angrenajelor.Un cunoscut a venit cu o idee hazlie;cica bine ar fi sa-i bag in baie o termorezistenta de mica putere pentru incalzirea uleiului.Cineva ar putea zice:"Eh,lasa ca nici inainte de '89 nu erau hale incalzite si se lucra totusi..." Asa e,se lucra prost si fara chef iar daca se strica masina unealta,nicio problema,venea echipa de intretinere si-o repara.Acum cand este scula ta altfel se gandeste. Link spre comentariu
radu cnc Postat Decembrie 6, 2013 Partajează Postat Decembrie 6, 2013 Eu incalzesc atelierul zilnic cu o soba cu lemne si cu o masina de deseuri cu 350RON am caldura o iarna.Am izolat atelierul cu polistiren ca altfel era dezastru. Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 6, 2013 Partajează Postat Decembrie 6, 2013 Eu am o singura soba pentru doua incaperi ale atelierului. Nu am mai folosit-o insa de cativa ani. Pur si simplu, iarna urmaresc buletinele meteo si imi aleg perioadele de activitate in acele perioade mai calde ale iernii. Am norocul, ca cele doua incaperi sunt construite pe o structura din lemn si in acest fel nu a fost nevoie de izolarea peretilor cu polistiren expandat. Link spre comentariu
ndc74 Postat Decembrie 12, 2013 Partajează Postat Decembrie 12, 2013 Cred ca cel mai mare avantaj al lemnului, cu influenta majora asupra utilajelor este faptul ca el permite evacuarea umezelii din incapere si in consecinta e cea mai buna solutie pt utilaje.Eu sunt de parere ca cel mai importatnt parametru ce trebuie urmarit pt a conserva cel mai bine utilajele nu este neaparat temperatura, ci umiditatea. Cred ca cele mai periculoase sunt pivnitele, mai ales cele in care umiditatea este mare. Atunci vaporii din apa din aer pot condensa pe utilaje, mai ales daca utilajul are o temperatura mai scazuta decat cea a aerului care intra de afara. E cazul in zilele mai calduroase de iarna sau spre sfarsitul iernii cand aerul ce intra poate avea o temp mai mare decat a utilajului.Exact acelasi fenomen apare atunci cand intram cu ochelarii reci de afara intr-o incapere incalzita, numai ca in cazul atelerului utilajul e fix si rece, iar aerul intra din exterior mai cald. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Decembrie 14, 2013 Partajează Postat Decembrie 14, 2013 Încă un pas, mic dar necesar.Dotarea lipsă dar măcar e cald.Grig Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 15, 2013 Partajează Postat Decembrie 15, 2013 @Ion_Bumbu: Ti-am modificat eu poza, astfel incat sa fie vizibila ca imagine. Este pacat de calitatea ei, daca nu apare direct ca imagine pe forum. Acum este vorba doar de o soba, insa daca subiectul este mult mai interesant din punct de vedere tehnic, atunci vizualizarile vor fi mult mai putine daca atasamentul se face ca fisier si nu ca imagine. Link spre comentariu
one Postat Septembrie 4, 2014 Partajează Postat Septembrie 4, 2014 Un cunoscut a venit cu o idee hazlie;cica bine ar fi sa-i bag in baie o termorezistenta de mica putere pentru incalzirea uleiului. Am vazut un documentar despre submarinele japoneze portavion, din timpul celui de-al doilea razboi mondiat. Trebuiau sa atace prin surprindere, si dupa ce submarinul iesea la suprafata, avioanele trebuiau sa decoleze imediat, numai ca era o mica problema: dura cam 15minute pana se incalzea motorul. Solutia: incalzeau uleiul separat si il pompau in baia motorului imediat inainte de iesirea la suprafata. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum