zal Postat Decembrie 7, 2013 Partajează Postat Decembrie 7, 2013 Aoleu! Să nu faceţi asta niciodată. Nu se pune în scurtcircuit un trafo, nici direct, nici prin punte cu ajutorul unui ampermetru. Se estimează curentul după grosimea sîrmei din secundar atunci cînd nu avem date concrete. Link spre comentariu
gab19 Postat Decembrie 7, 2013 Partajează Postat Decembrie 7, 2013 din cate vad eu in pozele puse te tine acel traf este mai mare decat pumnul si daca zici ca il ai dintr-un amplificator care avea tranzistorii aceia de pe radiator eu am presupus ca este vorba despre un amplificator de putere.. de aceea nu team mai intereba de cat poate traful presupunand ca scoate vreo 5-6 amperi dupa marimea lui Link spre comentariu
gab19 Postat Decembrie 7, 2013 Partajează Postat Decembrie 7, 2013 zal el este incepator nu are cu sa stabileasca amperii dupa grosimea sursei .... in plus nu am spus ca pune traful in scurt ci doar atinge pentru 2-3 secunde cu amperimetrul pentru asi da seama exact ce si cum .. din punctul meu de vedere este cel mai vigilent mod pentru un incepator asa am procedat si eu la inceput pana am invatat formule de calcul si sa umblu cu un micrometru.... Link spre comentariu
Vizitator traiank Postat Decembrie 7, 2013 Partajează Postat Decembrie 7, 2013 din cate vad eu in pozele puse te tine acel traf este mai mare decat pumnul si daca zici ca il ai dintr-un amplificator care avea tranzistorii aceia de pe radiator eu am presupus ca este vorba despre un amplificator de putere.. de aceea nu team mai intereba de cat poate traful presupunand ca scoate vreo 5-6 amperi dupa marimea lui nu pot sa spun nimic pe el nu scrie nimic de amperii Link spre comentariu
gab19 Postat Decembrie 7, 2013 Partajează Postat Decembrie 7, 2013 in cazul asta ai nevoie de un micrometru si de o formula de calcul pentru a afla amperii Link spre comentariu
zal Postat Decembrie 7, 2013 Partajează Postat Decembrie 7, 2013 Curentul de scc e de circa 3 ori mai mare ca curentul nominal.Astfel de trafo au siguranţă termică în primar, dacă se arde la astfel de ''probe'', trebuie disecat trafo ptr şuntarea sau înlocuirea ei. Link spre comentariu
gab19 Postat Decembrie 7, 2013 Partajează Postat Decembrie 7, 2013 dar nu in toate trafurile Link spre comentariu
remus68 Postat Decembrie 7, 2013 Partajează Postat Decembrie 7, 2013 o schema foarte foarte fiabila si cu mari satisfactii o propun reliuzata de mine de 5 ori pentru colegi de facultate... legi un ampermetru in paralel cu plusul si cu minusul puntii redresoare si3-citesti cati amperi iti poate debita traful... ... pe bune... chiar esti la facultate?Daca asculta ce ii spui tu sa faca, isi da foc la casa sau se raneste grav... 1 Link spre comentariu
zal Postat Decembrie 9, 2013 Partajează Postat Decembrie 9, 2013 remus68, am văzut oameni care verificau acumulatorii de ups sau auto cu o sîrmă, ori cu multimetrul pus pe curenţi... aşa că nu mi se pare ceva ieşit din comun. Link spre comentariu
gica70 Postat Decembrie 9, 2013 Partajează Postat Decembrie 9, 2013 Daca zal va spune cum trebuie apreciat curentul, de ce inventati alte metode (periculoase)?. Link spre comentariu
ratza Postat Decembrie 9, 2013 Partajează Postat Decembrie 9, 2013 de ce inventati alte metode (periculoase)?.Se numeşte selecţie naturală. Link spre comentariu
remus68 Postat Decembrie 9, 2013 Partajează Postat Decembrie 9, 2013 am văzut oameni care verificau acumulatorii auto cu o sîrmă... am vazut si eu... dar erau tractoristi, nu oameni cu facultate 1 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum