Vizitator traiank Postat Decembrie 7, 2013 Partajează Postat Decembrie 7, 2013 o schita mai simpla cu ce ? cu tranzistori sau cu tda2009?cu tranzistori dar nu e tot acelasi lucru ? Link spre comentariu
gab19 Postat Decembrie 7, 2013 Partajează Postat Decembrie 7, 2013 o schema mai simpla decat aceea pe care am postat-o nu cred ca mai exista adica acuma mai este vorma si de calitatea sunetului si de puterea debitata dar daca vrei am niste scheme de amplifiuri das de putere mica Link spre comentariu
Vizitator traiank Postat Decembrie 7, 2013 Partajează Postat Decembrie 7, 2013 o schema mai simpla decat aceea pe care am postat-o nu cred ca mai exista adica acuma mai este vorma si de calitatea sunetului si de puterea debitata dar daca vrei am niste scheme de amplifiuri das de putere mica da sa vad dar pana la urma care este diferenta dintre tda 2009 si tranzistorii Link spre comentariu
gab19 Postat Decembrie 7, 2013 Partajează Postat Decembrie 7, 2013 iata un miniamplificator dar este de foarte mica putere .... imi cer scuze l-am copiat de trei ori greseala sau o schema de incepator cum ar venii a patra schema Link spre comentariu
zal Postat Decembrie 7, 2013 Partajează Postat Decembrie 7, 2013 Apar probleme noi: - ce tensiuni debitează trafo? În funcţie de asta se poate alege o schemă potrivită, dar nu trebuie uitate nici celelalte componente scumpe dintr-un amplif.- schemele simple sînt de regulă slabe calitativ şi lipsite de orice protecţie. - dacă ptr acel circuit e prea complicată schema, mai bine e să cumperi un amplif de firmă. Scapi de multe bătăi de cap şi merge mai bine. Ulterior, după ce mai capeţi ceva experienţă cu electronica, poţi ataca scheme mai pretenţioase. Link spre comentariu
gab19 Postat Decembrie 7, 2013 Partajează Postat Decembrie 7, 2013 traiank acuma mi-am dat seama la intuitia domnului zal te rog sa ne spui ce tensiuni debiteaza acel transformator in alternativ si daca se poate si in continu Link spre comentariu
Vizitator traiank Postat Decembrie 7, 2013 Partajează Postat Decembrie 7, 2013 traiank acuma mi-am dat seama la intuitia domnului zal te rog sa ne spui ce tensiuni debiteaza acel transformator in alternativ si daca se poate si in continu mi se pare ca are 2 iesiri una de 12v si una de 24v Link spre comentariu
gab19 Postat Decembrie 7, 2013 Partajează Postat Decembrie 7, 2013 deci in cazul asta poti alimenta amplifiul din schema a 2ua cu 24v si redresat si filtrat ajungi pe la 35vcc mai ales ca este o schema foarte foarte fiabila si cu mari satisfactii o propun reliuzata de mine de 5 ori pentru colegi de facultate ....sau daca vrei la 12 v potzi alimenta un integrat si anume tda 8560q ca in schema urmatoare din care potzi scoate undeva la 25w rms stereo pot spune ca aceata schema nu prea necesita multe componente ...observatie tda8560q este un amplificator de masina! Link spre comentariu
Vizitator traiank Postat Decembrie 7, 2013 Partajează Postat Decembrie 7, 2013 deci in cazul asta poti alimenta amplifiul din schema a 2ua cu 24v si redresat si filtrat ajungi pe la 35vcc mai ales ca este o schema foarte foarte fiabila si cu mari satisfactii o propun reliuzata de mine de 5 ori pentru colegi de facultate dar tu despre care schema vorbesti ? Link spre comentariu
zal Postat Decembrie 7, 2013 Partajează Postat Decembrie 7, 2013 Numai de un amplif în clasă A nu are nevoie ptr primul pas în electronică. Astea-s energofage şi implică consum mare de materiale. De unde ştie ce curent debitează secundarul de 24V? Poate e mai slab ca cel de 12V... Link spre comentariu
gab19 Postat Decembrie 7, 2013 Partajează Postat Decembrie 7, 2013 zal aici ai perfecta dreptate ...eu m-am luat dupa marimea trafului din poza presupunind ca poate maca 100w fara probleme .... acum traiank trebuie sa masori si curentul debitat de traf .. Link spre comentariu
gab19 Postat Decembrie 7, 2013 Partajează Postat Decembrie 7, 2013 o schema mai simpla decat aceea pe care am postat-o nu cred ca mai exista adica acuma mai este vorma si de calitatea sunetului si de puterea debitata dar daca vrei am niste scheme de amplifiuri das de putere mica da sa vad dar pana la urma care este diferenta dintre tda 2009 si tranzistoriidiferentza intre cele doua este foarte mare in primul rand ca integratul este un ansamblu de componente electrice iar tranzistorul este doar o componenta activa al unui circuit electic Link spre comentariu
Vizitator traiank Postat Decembrie 7, 2013 Partajează Postat Decembrie 7, 2013 zal aici ai perfecta dreptate ...eu m-am luat dupa marimea trafului din poza presupunind ca poate maca 100w fara probleme .... acum traiank trebuie sa masori si curentul debitat de traf ..adica mai exact cum fac asta Link spre comentariu
gab19 Postat Decembrie 7, 2013 Partajează Postat Decembrie 7, 2013 traiank nu stiu ce sa zic daca nici aceasta activitata care este aproape o rutina nu stii sa o faci eu nu cred ca vei reusi sa duci la bun sfarsit constructia unui amplificator audio nu zic ca sa te lasi dar mai documenteazate unpic pe net cas destule siteuri pentru incepatori si dupa aceea poti duce la bun sfarsit constructia unui amplificator audio si a multor montaje electonice.... Link spre comentariu
Vizitator traiank Postat Decembrie 7, 2013 Partajează Postat Decembrie 7, 2013 traiank nu stiu ce sa zic daca nici aceasta activitata care este aproape o rutina nu stii sa o faci eu nu cred ca vei reusi sa duci la bun sfarsit constructia unui amplificator audio nu zic ca sa te lasi dar mai documenteazate unpic pe net cas destule siteuri pentru incepatori si dupa aceea poti duce la bun sfarsit constructia unui amplificator audio si a multor montaje electonice.... pai de ce nu ai sps de la ineput de amperii Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum