Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

amplificator homemade

Vizitator traiank

Postări Recomandate

o schema mai simpla decat aceea pe care am postat-o nu cred ca mai exista adica acuma mai este vorma si de calitatea sunetului si de puterea debitata dar daca vrei am niste scheme de amplifiuri das de putere mica :da

Link spre comentariu
Vizitator traiank

o schema mai simpla decat aceea pe care am postat-o nu cred ca mai exista adica acuma mai este vorma si de calitatea sunetului si de puterea debitata dar daca vrei am niste scheme de amplifiuri das de putere mica :da

da sa vad dar pana la urma care este diferenta dintre tda 2009 si tranzistorii
Link spre comentariu

Apar probleme noi: - ce tensiuni debitează trafo? În funcţie de asta se poate alege o schemă potrivită, dar nu trebuie uitate nici celelalte componente scumpe dintr-un amplif.- schemele simple sînt de regulă slabe calitativ şi lipsite de orice protecţie. - dacă ptr acel circuit e prea complicată schema, mai bine e să cumperi un amplif de firmă. Scapi de multe bătăi de cap şi merge mai bine. Ulterior, după ce mai capeţi ceva experienţă cu electronica, poţi ataca scheme mai pretenţioase.

Link spre comentariu
Vizitator traiank

traiank acuma mi-am dat seama la intuitia domnului zal te rog sa ne spui ce tensiuni debiteaza acel transformator in alternativ si daca se poate si in continu :da

mi se pare ca are 2 iesiri una de 12v si una de 24v
Link spre comentariu

deci in cazul asta poti alimenta amplifiul din schema a 2ua cu 24v si redresat si filtrat ajungi pe la 35vcc mai ales ca este o schema foarte foarte fiabila si cu mari satisfactii o propun reliuzata de mine de 5 ori pentru colegi de facultate :da....sau daca vrei la 12 v potzi alimenta un integrat si anume tda 8560q ca in schema urmatoare din care potzi scoate undeva la 25w rms stereo pot spune ca aceata schema nu prea necesita multe componente ...observatie tda8560q este un amplificator de masina!

post-80291-139829720967_thumb.gif

Link spre comentariu
Vizitator traiank

deci in cazul asta poti alimenta amplifiul din schema a 2ua cu 24v si redresat si filtrat ajungi pe la 35vcc mai ales ca este o schema foarte foarte fiabila si cu mari satisfactii o propun reliuzata de mine de 5 ori pentru colegi de facultate :da

dar tu despre care schema vorbesti ?
Link spre comentariu

Numai de un amplif în clasă A nu are nevoie ptr primul pas în electronică. Astea-s energofage şi implică consum mare de materiale. De unde ştie ce curent debitează secundarul de 24V? Poate e mai slab ca cel de 12V...

Link spre comentariu

zal aici ai perfecta dreptate ...eu m-am luat dupa marimea trafului din poza presupunind ca poate maca 100w fara probleme .... acum traiank trebuie sa masori si curentul debitat de traf ..

Link spre comentariu

da sa vad dar pana la urma care este diferenta dintre tda 2009 si tranzistorii
diferentza intre cele doua este foarte mare in primul rand ca integratul este un ansamblu de componente electrice iar tranzistorul este doar o componenta activa al unui circuit electic
Link spre comentariu
Vizitator traiank

zal aici ai perfecta dreptate ...eu m-am luat dupa marimea trafului din poza presupunind ca poate maca 100w fara probleme .... acum traiank trebuie sa masori si curentul debitat de traf ..

adica mai exact cum fac asta
Link spre comentariu

traiank nu stiu ce sa zic daca nici aceasta activitata care este aproape o rutina nu stii sa o faci eu nu cred ca vei reusi sa duci la bun sfarsit constructia unui amplificator audio nu zic ca sa te lasi dar mai documenteazate unpic pe net cas destule siteuri pentru incepatori si dupa aceea poti duce la bun sfarsit constructia unui amplificator audio si a multor montaje electonice....

Link spre comentariu
Vizitator traiank

traiank nu stiu ce sa zic daca nici aceasta activitata care este aproape o rutina nu stii sa o faci eu nu cred ca vei reusi sa duci la bun sfarsit constructia unui amplificator audio nu zic ca sa te lasi dar mai documenteazate unpic pe net cas destule siteuri pentru incepatori si dupa aceea poti duce la bun sfarsit constructia unui amplificator audio si a multor montaje electonice....

pai de ce nu ai sps de la ineput de amperii
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări