Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ornament 7 Lumanari cu bec

Postări Recomandate

Buna ziua,In urma celor invatate de pe acest forum si a ajutorului primit,vreau sa va prezint un proiect simplu de transformare aornamentului pentru Craciun cu 7 lumanari cu becuri in unulcontrolat de un PIC.Am ajuns la aceasta modificare din cauza lipsei becurilor de schimbsi din placerea de a vedea si altceva de cat niste becuriaprinse permanent.PIC-ul folosit este 16F688 din simplul motiv ca nu necesita nici o componenta externa in acestmontaj in afara celor 7 rezistente de limitare a curentului iar locul de montare este foarte ingustin canalul facut in lemn pentru ascunderea firelor originale.Montajul este simplu,se foloseste Oscilatorul intern configurat la 4Mhz,pinul de reset (MCLR) este dezactivat din configurare.Ca sursa am folosit un alimentator recuperat de la un incarcator de 12Vcc.Pentru PIC am atasat un regulator LM7805 ascuns tot in canal.Pentru partea de afisare am folosit becuri de scala radio de 12V/40mA comandate de cate un BC108,tranzistorul cu becul si cu rezistenta de limitare este introdus in lumanare.Atasez simularea in Proteus,Hex-ul si Sursa in MikroC.Tin sa multumesc inca o datacelor care m-au ajutat si sper sa ma mai ajute si pe viitor.

post-21460-139829720159_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 0
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări