svi67 Postat Decembrie 6, 2013 Partajează Postat Decembrie 6, 2013 Buna ziua,In urma celor invatate de pe acest forum si a ajutorului primit,vreau sa va prezint un proiect simplu de transformare aornamentului pentru Craciun cu 7 lumanari cu becuri in unulcontrolat de un PIC.Am ajuns la aceasta modificare din cauza lipsei becurilor de schimbsi din placerea de a vedea si altceva de cat niste becuriaprinse permanent.PIC-ul folosit este 16F688 din simplul motiv ca nu necesita nici o componenta externa in acestmontaj in afara celor 7 rezistente de limitare a curentului iar locul de montare este foarte ingustin canalul facut in lemn pentru ascunderea firelor originale.Montajul este simplu,se foloseste Oscilatorul intern configurat la 4Mhz,pinul de reset (MCLR) este dezactivat din configurare.Ca sursa am folosit un alimentator recuperat de la un incarcator de 12Vcc.Pentru PIC am atasat un regulator LM7805 ascuns tot in canal.Pentru partea de afisare am folosit becuri de scala radio de 12V/40mA comandate de cate un BC108,tranzistorul cu becul si cu rezistenta de limitare este introdus in lumanare.Atasez simularea in Proteus,Hex-ul si Sursa in MikroC.Tin sa multumesc inca o datacelor care m-au ajutat si sper sa ma mai ajute si pe viitor. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum