Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

TV lcd toshiba 32av703g fara imagine si sonor

Vizitator patri

Postări Recomandate

Vizitator patri

Salutare tuturor.Am o problema cu lcd toshiba 32av703g,care a functionat pe cablu si dupa o furtuna a fost oprit din telecomanda iar a doua zi nu a mai functionat.Nu ma ocup de depanari dar am minime cunostinte cred. TV nu are imagine nici sonor ,lampile se aprind iar displayul ramane albastru foarte inchis,fara OSD.Am masurat tensiunile pe sursa 24,2v ,12,16v,5,1. Pe placa de baza sant stabilizatoare de tensiune comandate(1084,1117) 5v,3,33v,2,6v, am 12v pe matrice si pe finalul audio.Nu comunica pe euroconector, vegea sau hdmi,am verifict cred toate sigurantele notate cu F, cu sau fara panglica pe display are acelasi rastru foarte inchis,raspunde la on of din butin sau telecomanda.Procesor mst9a884jl-lf, memorie 25l16050m2i si video cred w9412g61p. VA ROG UN SFAT O SCHEMA PLASE

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

3

• viper94

1

• iuliantv

1

• leoncris

1

Top autori în acest subiect

Daca defectul e provocat de descarcari atmosferice, s-ar putea sa fi scapat doar sursa , invertoarele + panelul. Mai ales ca nu mai arata nici meniul OSD.Poate gasiti o placa de baza la cineva care are panelul spart.

Link spre comentariu

Daca defectul e provocat de descarcari atmosferice, s-ar putea sa fi scapat doar sursa , invertoarele + panelul. Mai ales ca nu mai arata nici meniul OSD.Poate gasiti o placa de baza la cineva care are panelul spart.

inainte de a comanda vre-o placa de baza, care este destul de scumpa,100-300lei cred ca a -r trebui macar sa incerce schimbarea memoriei smd ,cu softul potrivit,sau macar cu una goala,,precum si ceva masuratorisuccess
Link spre comentariu
Vizitator patri

Multumesc pentru sfaturi si i-mi cer scuze pentru intarziere ,am fost la cabana ,acum am ajuns acasa. Nu cred ca furtuna s-al fi afectat tv functioneaza pe cablu , l-am oprit din telecomanda si m-am uit la un alt tv in dormitor .Nu stiu ce sa verific ,sa masor ,tensiunile pe sursa sunt bune ,multumesc inca o data pentru schema .Mar interesa schema pentru placa de baza,memoria mi se pare una ciudata(25L1605am2i) si nu stiu unde o pot gasi . Daca as incerca fara memorie.

Link spre comentariu

Fara memorie nu are cum sa functioneze, trebuie cel putin una ,,goala,,. Totusi ar trebui sa va uitati mai bine pe placa, memoriile uzuale sunt de obicei 24CXX sau 56CXX. Sa nu credeti ca daca aveti cablu tv, nu pot fi afectate televizoarele de descarcari atmosferice. Am un prieten caruia i-a sarit si capacul de la priza de cablu din perete in timpul unei furtuni cu descarcari.Nu mai zic in ce hal era televizorul :nebunrau:

Link spre comentariu

Memoria 25L1605am2i este memorie flash si este memoria principala. Ca sa o reprogramati va trebuie programator de memorii flash. Cu 24c08 nu va bateti capul, probabil este memoria de la portul HDMI.

Link spre comentariu

cu sau fara panglica pe display are acelasi rastru foarte inchis,raspunde la on of din butin sau telecomanda.

Verifica siguranta de pe t-con (lvds) este modulu de pe panel. Trebuie sa ai acolo 5 sau 12v ( in functie de modelu panelului.)
Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...
Vizitator patri

Am gasit o schema foarte asemanatoare a tv 26av703g dupa care am masurat toate tensiunile ,par a fi bune. TV are 5 memori 3 hdmi si una cred video 423wd inlocuin-do m24c32w amschimbat qartzu 14,318 cu unul identic (si cu valori intre 4-27 mhz nu stiu daca am facut bine) fara nici un rezultat .Daca ating cu degetul terminatiile qartzului tv are un parait in difuzor si flashuri de luminozitate pe display.Pe LVDS tensiunile sunt ;12,18V 1,17V 1,28V 1,26V 1,1V 1,33V 1,34V 1,37V,nu cred sa fie probleme pe LVDS odata ce am flashuri de luminozitate la atingerea qartzului. Memoria flash 25L1605am2i nu am cu ce sa-o scriu. UN SFAT , O PLACA DE BAZA, daca stie cineva . Schema tvPDF] 26AV703G - Serwis Elektroniki

Link spre comentariu
Vizitator patri

Am gasit o schema foarte asemanatoare a tv 26av703g dupa care am masurat toate tensiunile ,par a fi bune. TV are 5 memori 3 hdmi si una cred video 423wd inlocuin-do m24c32w amschimbat qartzu 14,318 cu unul identic (si cu valori intre 4-27 mhz nu stiu daca am facut bine) fara nici un rezultat .Daca ating cu degetul terminatiile qartzului tv are un parait in difuzor si flashuri de luminozitate pe display.Pe LVDS tensiunile sunt ;12,18V 1,17V 1,28V 1,26V 1,1V 1,33V 1,34V 1,37V,nu cred sa fie probleme pe LVDS odata ce am flashuri de luminozitate la atingerea qartzului. Memoria flash 25L1605am2i nu am cu ce sa-o scriu. UN SFAT , O PLACA DE BAZA,O MEMORIE SCRISA, daca stie cineva . Schema tvPDF] 26AV703G - Serwis Elektroniki

Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...
Vizitator cyadron

Salut,

Am si eu un TV Toshiba 32av703g fara imagine dar cu sonor. Nu apare nimic pe ecran, nici macar meniul. Lampile functioneaza si tensiunile sunt bune aparent.

Este posibil sa fie memoria? Sa trebuiasca rescrisa?

Multumesc anticipat.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări