Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Releu semnalizare

MariusTehnik

Postări Recomandate

Cam asa ar suna problema :tonqe: ma gandeam sa modific (in locul becurilor de semnalizare ) sa pun led-uri dar problema vine aici .... in momentul actionarii manetei de semnlizare (indiferent de directie) led-urile nu se aprind ...doar clipesc ff incet ..........care ar fi varianta de rezolvare ???

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• MariusTehnik

4

• niq_ro

1

• Abram Burel

1

• vasilenicolae52

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

din cate stiu majoritatea rel. de semnalizare "citesc" informatia privind prezenta si integritatea becurilor de semnalizare care daca nu e OK determina de obicei schimbarea frecventei de semnalizare ... o solutie ar fi inlocuirea in circuit a becurilor cu cate o rezistenta echivalenta in ce priveste consumul de curent ( dar se pierde din castigul oferit de economicitatea LED-urilor ) sau modificarea releului de semnalizare !

Link spre comentariu

tin sa precizez ca releul este electronic , si din cte incercari am facut ....bininteles nu pe masina clipsc led-urile , am incercat chear si cu o rezistenta dar mre lucru nu am facut ...la adaugarea unul bec( nu stiu puterea) releul incepe sa functionze corespunztor , led-uile se aprind concomitnt cu becul ....dezavantajul e ca daca se arde becul candva ... nu mi functioneaa instalatia corespunztor

Link spre comentariu

Sau o alta varianta .... executarea unui releu de semnalizare care indiferent de informatia privind prezenta si integritatea becurilor de semnalizare care daca nu e OK sa nu schimbe frecventei de semnalizare , si at presupun ca nu ar trebui sa existe probleme

Link spre comentariu

1. Cerinţele (legale) pentru becurile de semnalizare faţă şi spate sunt foarte pretenţioase (doar la cele laterale se scapă mai uşor). Practic, un bec de semnalizare trebuie să fie la fel de luminos ca unul de frână. Asta înseamnă destul de mult şi trebuie să te gândeşti la vreo 16-20 leduri ca cele pe care le-ai prezentat în poză.2. Singura soluţie raţională pentru problema ta este modificarea releului sau realizarea unuia căruia să nu-i pese de curentul prin becuri/leduri. Chestia cu un bec sau o rezistenţă pusă în paralel cu ledurile este lipsită de sens (deşi este foarte "recomandată" de producătorii şi vânzătorii de astfel de becuri cu leduri).3. Poate te concentrezi ceva mai mult când apeşi tastele. Ne-ar fi şi nouă mai uşor să citim şi să înţelegem ce vrei să ne comunici.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări