Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Alimentare consumator monofazat de la trifazat

costinium6

Postări Recomandate

• Răspunsuri 60
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• costinium6

20

• Dr.L

12

• gauss

7

• gica70

4

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Acum s-a sucit clientul, vrea cu orice pret generator trifazat si dupa ce termina operatia pe care o are acum sa il foloseasca ca gen de avarie.solutia a fost un generator capabil de 144A /faza adica 100KW, e singurul care poate furniza 60A de pe o faza cu celelalte descarcate fara sa intre in avarie.

Link spre comentariu

nu prea mai e valabila ecuatia decat la cele care nu au avr, astea mari nu prea ai ce sa le faci si nici voie ca pierzi garantia in caz de ceva. nu vreau sa imi mai bat capul cu ei ca am barba alba la 34 de ani.e varianta cu traf pe 2 faze dar controlerul generatorului tot vede una descarcata si taie tot.nu vreau sa ma apuc de modificat un monstru de 100kW ca vrea unu sa faca probe si daca ceva nu merge cine e bun de plata? si nu e decat 18 sau 20 mii euro.nu inchideti subiectul inca sa vad care e mersul situatiei cand vine generatorul.

Link spre comentariu

Multumesc pentru urari. Nu am de gand sa ma apuc de o activitate in care nu am practica. Insa atunci cand vine vorba despre chestiuni invatate la cursurile absolvite, nu voi nega rezultate teoretice, sau practice stabilite si confirmate de foarte mult timp.

Link spre comentariu

stimate ola_nicolae, intre timp s-a schimbat si teoria si practica. si se va mai schimba. nu trebuie sa fiti asa acuzativ la oricine. o sa vad ce se va intampla si o sa filmez monstrul.

Link spre comentariu

Pai eu ziceam de generatoare care vin din fabrica cu posibilitatea asta :nas: , am inteles ca nu se poate umbla in aparate...Chiar vazusem la bazar unul cu comutator stea/triunghi, doar ca era de putere mai mica.

Link spre comentariu

exista motoare trifazate de 220 in delta, cei de la bazar fac tot felul de inventii dar cand vine vorba de un generator de 2,5 tone si 18 mii euro fara tva o intreb si pe mama, ca daca ceva nu e in regula toata responsabilitatea cade pe umerii mei.

Link spre comentariu

Bineinteles , nu se pune problema ... Am intrebat fiindca am vazut ceva grupuri de-a lungul timpului si nu avea nici unul asa ceva . Cred ca un link , ceva , m-ar lamuri mai profund ... Eu cred ca nu exista " din fabrica " . Nu-i vad sensul . Motoare exista in tot felul de combinatii ... astea atipice , dupa cum spui , alimentare trifazata la 220 v , sant 1 % ... sau mai putin . Si nu vad ratiunea alimentarii din grup electrogen . In mod curent ma intalnesc cu utilaje cu transformator , prevazute ca posibilitate cu alimentare 220 V trifazat . Numai ca nu au motoare , doar transformator trifazat . Destul de mare , peste 10 kVA ... Nimeni nu foloseste asa ceva ( alimentare trifazata de 220 V ) ... Am intrebat si producatorii ... sant din loturi care au fost special construite pentru anumite intreprinderi din Italia , unde reteaua trifazata are si tensiunea nominala de 230 V . Din ce cauze e asa , n-am mai inteles ... cei intrebati mi-au spus ca " asa a fost ... " .

Link spre comentariu

noua relatie este P=IxU. eu am nevoie de sfaturi iar dv dati cu ciocanul, vedeti ca se schimba si teoriile, relatiile astea de baza se schimba mai greu dar nu este exclus sa se modifice si ele.

Link spre comentariu

Nu "dau cu ciocanul". Eu ma refeream la sfatul lui @Dr.L:

Poate gasesti unul de se poate lega in stea (400V) si in triunghi (230V).Astfel, in triunghi, obtii de 1,73 ori mai mult curent pe ramura :da

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări