Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Alimentare consumator monofazat de la trifazat

costinium6

Postări Recomandate

Va salut, am un client care vrea sa ia un generator trifazic pentru a alimenta un utilaj mobil compus din mai multi consumatori monofazici care insumeaza undeva la 14KW. nu ne permite sa umblam in panoul utilajului sa echilibram consumatorii pe faze din cauza ca pierde garantia utilajului enorm de scump adus din usa si trecut la standard UE in Anglia pe bani grei. clientul vrea generatorul trifazat si pentru alte aplicatii iar solutia data de el este confectionarea unui transformator capabil sa furnizeze 18KW/230V din 3faze/400V.Acest traf poate fi construit fara probleme DAR a aparut o problema in logica mea, avand 3 bobine (faze) la intrarea in traf (pe un singur miez) si una la iesire nu va rezulta un monofazat cu 150Hz?am contactat mai multi producatori de transformatoare si au ramas blocati. ce parere aveti?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 60
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• costinium6

20

• Dr.L

12

• gauss

7

• gica70

4

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Solutia cea mai simpla, pe care o vad eu, este un motor trifazat, care sa antreneze un generator monofazat. Trebuie studiata f bine documentatia utilajului, ca sa evaluati corect puterea generatorului. Varianta cu transformator este o aberatie.

Link spre comentariu

Varianta simpla pe care o vad eu este achizitionarea unui grup electrogen de 45kVA si asa aveti 15kVA pe o faza exact cum va trebuie. Grupul electrogen trebuie sa suporte acest dezechilibru iar celelalte doua faze le puteti folosi la alti consumatori monofazati. Alta varianta este sa achizitioanti grupuri electrogene de puteri mai mici, monofazice, care pot fi sincronizate electronic fiind legate in paralel.Varianta de conversie electronica de la 3 faze la o faza are un pret destul de prohibitiv mai ales daca in acel utilaj care are garantie exista si motoare asincrone.

Link spre comentariu

"Acest traf poate fi construit fara probleme DAR a aparut o problema in logica mea, avand 3 bobine (faze) la intrarea in traf (pe un singur miez) si una la iesire nu va rezulta un monofazat cu 150Hz?am contactat mai multi producatori de transformatoare si au ramas blocati. ce parere aveti?"Normal ca au ramas blocati; in nici-un caz nu se aduna hertii! :nebunrau: .

Link spre comentariu

Generator 45kVA, la care sa utilizezi o singura faza, nu este indicat. Orice dezechilibru in incarcarea fazelor este echivalent cu un dezechilibru mecanic al generatorului, cu consecintele de rigoare.Transformatorul, nu poate face altceva, decat sa modifice valorile Up-Ip in Us-Is (frecventa este constanta).Tensiunile in sistemul trifazat se insumeaza vectorial.

Link spre comentariu

stiu ce face un gen trifazic daca tragi energie doar dintr-o faza, am postat aici in ideea de a afla daca se insumeaza frecventa celor 3 faze pe un singur miez.

Link spre comentariu

Salut.am pus mana pe 2 pachete de tole in forma de U+I(de la fier vechii)adica 2 trafuri la care aia le-au taiat cuprul cu flexul ca sa il scoata usor si sunt prinse in suruburi si au grosimea de 6,8cm x latime de 4,8,vreau sa le bobinez si sa fac 2 traf-uri pt statie audio,cum este mai bine? sa dau pe fiecare latura a u-ului 220v sau sa il impart la 2?110 cu 110?

Link spre comentariu

"adica 3 faze pe un miez imi rezulta doar 50Hz in secundar?"La un sistem trifazat, referitor la frecventa, avem faza (de aici si denumirea de faze), adica decalajul celor 3 tensiuni care are val. de 120 gr. (pi/3).

Link spre comentariu

"adica 3 faze pe un miez imi rezulta doar 50Hz in secundar?"La un sistem trifazat, referitor la frecventa, avem faza (de aici si denumirea de faze), adica decalajul celor 3 tensiuni care are val. de 120 gr. (pi/3).

Erata: :ras: 120gr.=2pi/3. :rade: .
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări