Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

woofer hp-10w pt incinta ?

Vizitator netrox

Postări Recomandate

Vizitator netrox

Salut, vreau sa imi construiesc 2 incinte pe 3 cai, pt camera, dar nu prea ma pricep la alegerea difuzoarelor, mai ales a wooferelor. Ma gandesc sa pun pe post de woofer in fiecare incinta un hp-10W, am facut ceva simulari in winisd si am observat ca, in functie de parametrii oferiti de producator as obtine intr-o cutile BR de ~50l un tuning freq de ~50Hz. Problema e ca, nu stiu cum va suna asta :). sunt dispus sa investesc aprox 250 lei in 2 woofere, aveti alte variante ? merita sa pui hp10W pe post de woofer? ca, am inteles ca mai degraba ar fi dif pt medii. Precizez ca, am un amplificator Pioneer SA-608 4x130W. Mediile si tweeterele vor fi SAL de ~ 40W.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• radue

6

• Mircea Bartic

3

• stefanev

2

• Dr4g0n

2

Top autori în acest subiect

Pai ar merge un HP-10W cu pht408...nu vei avea nevoie de medii, pt ca nu-ti vor trebui...TOtusi hp-10w nu prea e woofer...adica sa nu te astepti la cine stie ce rezultate in privinta frecventelor joase...dar vor merge...

Link spre comentariu

hp10w e mai mult dif de medii..... orienteaza-te spre altceva.......ai putea sa mai strangi ceva bani si sa iei 2 hp15W

Un singur HP15W te scutura bine intr-o camera de 5x4 metri daca e facut corect si amplasat intr-un colt al camerei, asadar pe langa volumul pe care il ocupa (necesita 100 litri/dif), pe langa puterea de 400W reali, o sa ai nevoie si de un amplificator capabil sa le "miste", asadar nu iti recomand sai investesti in 2 HP15W unul singur e de ajuns intr-o camera Totusi daca vrei neaparat putere, in loc de cele 2 HP15W iei un singur HP18W (la pret de dublu decat un HP15W deci tot acolo ajungi). Avantaje: reda frecventele joase mult mai bine decat 2HP15W , dezavantaje: incinta greu de manevrat (aprox120 litri, diful este de 18 inch).Concluzia: daca nu ai probleme cu spatiul si vrei woofer si nu subwoofer alege : HP15W sau HP15S, un woofer foarte bun si care se incadreaza in buget... E15-350N, daca vrei subwoofer alege HP18W(doar ca asta va depasi bugetul difuzoarelor de joase)PS: vrei neaparat pe 3 cai sa fie?
Link spre comentariu
Vizitator netrox

2 x hp15w sunt cam mult pt camera si pt bugetul meu :), camera mea are 4mx4m, e destul de inghesuita iar 2 incinte de 100l ar ocupa spatiu destul de mare... + ca, ampliful ar fi destul de slab pt ele. Dupa spusele lui Snake m-am razgandit in privinta incintei pe 3 cai, va fi pe 2 cai woofer + pht408. Ar mai fi o varianta si sa fac subwoofer cu HP18w dar atunci eu raman fara medii si inalte in camera, si chiar ar fi urat sa fac 2 sateliti cu 1 tweeter fiecare :). cred ca voi incerca varianta cu hp10w+pht408, iar daca nu voi fi multumit de rezultat, ulterior imi voi construii un woofer cu un hp15w, numai din nou as avea probleme cu spatiul :(. Sunt f nehotarat, alte sugestii de difuri pt woofere, putin mai ieftine aveti (aprox 2,5 mil 2 buc) ?

Link spre comentariu
pe langa puterea de 400W reali

stefanev daca tu dai cu 400w in hp15W nu stii sa il folosesti :d aia e puterea program a difului RMS are 200W :d:D

pe langa puterea de 400W reali, o sa ai nevoie si de un amplificator capabil sa le "miste", asadar nu iti recomand sai investesti in 2 HP15W

Data viitoare citeste mai atent ;) era vorba de 2xHP15W

Link spre comentariu

HP-10W il poti folosi pana in 60 Hz...sub 60 Hz nu rcomand...el a fost proiectat pt satelit...dar pana intr-o anumita frecventa merge si ca fullrange, adica pana in 60 Hz...Totusi recomand sa-i faci si un filtru activ trece sus la 50-55 Hz...

Link spre comentariu

merge si la 50...in princiupiu nu prea este bine sa acordam incinta sub Fs-ul difuzorului...Hp-10W parca are Fs-ul de 53 Hz...deci merge si pe la 50..totusi ar fi bine sa fie pe la 55 Hz...TI-am recoamndat filtrul la 50 Hz ca sa nu ai vre-o problema cu el pt ca am inteles ca suna ciudat la frecvente joase...( subbas )...filtru de 24 dB/oct...

Link spre comentariu

HP-10W il poti folosi pana in 60 Hz...sub 60 Hz nu rcomand...el a fost proiectat pt satelit...dar pana intr-o anumita frecventa merge si ca fullrange, adica pana in 60 Hz...Totusi recomand sa-i faci si un filtru activ trece sus la 50-55 Hz...

nope, hp-10W e un woofer pt fullrange :yawinkle:
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări