Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

O fi Procesorul??????????

Fany22

Postări Recomandate

SALUTARE meseriasilor,sunt nou pe aici,am mai postat si alte pobl.pe alte topicuri...Va rog dati-mi si mie o mica sugestie... :prayer: Am un calculator cu config:Computer

Tip Calculator ACPI Uniprocessor PC

Sistemul de Operare Microsoft Windows XP Professional

Service Pack Service Pack 2

DirectX 4.09.00.0904 (DirectX 9.0c)

Placa de baza

Tipul procesorului:AMD-Barton2500+, 1833 MHz (11 x 167) 2500+

Numele placii de baza Gigabyte GA-7VT600(-L) (5 PCI, 1 AGP, 3 DDR DIMM, Audio)

Chipsetul placii de baza VIA VT8377 Apollo KT600

Memoria sistemului 1024 MB (PC3200 DDR SDRAM)

Tipul de BIOS Award Modular (08/16/04)

Video

Adaptor video ATI RADEON 9600 Series Secondary (128 MB)

Adaptor video ATI RADEON 9600 Series (128 MB)

Accelerator 3D ATI Radeon 9600 XT (RV360)

Monitor Philips 190C6 (19inch LCD MONITOR 190C6) [NoDB] (BZ 310933)

Multimedia

Adaptor audio C-Media CMI8738/C3DX Audio Device Stocare

Unitate floppy Floppy disk drive

Unitate Disc ST380011A (80 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/100)

Unitate optica TEAC CD-W540E (40x/12x/48x CD-RW)

Stare HDD Smart OK

Partitii

C: (NTFS) 18002 MB (4760 MB disponibil)

D: (NTFS) 29996 MB (525 MB disponibil)

E: (NTFS) 28301 MB (132 MB disponibil)l)

Periferice de intrare

Tastatura Standard 101/102-Key or Microsoft Natural PS/2 Keyboard

Mouse PS/2 Compatible Mouse-optic

Adaptor de retea Realtek RTL8139 Family PCI Fast Ethernet. :smt004 :Pana acum 2luni a mers brici,de cand lam luat(2004) puteam sa deschid f.multe aplicatii(chiar si 10filme cu 10play-ere si anca puteam sa copii ceva,chiar scrie si un CD!....)Acum merge mai prost ca un Pentium1,nu stiu ce sai mai fac! :smt022 Iam reinstalat Windowsul de n-ori,i-am cumparat memorie,i-am cumparat cooler,etc :smt085 .Singura chestie care nu-mi da pace este DE CE mi se ridica TEPERATURA CPU la 70-78C..?(dn aceasta cauza i-am cumparat si cooler nou-tot de geaba)si viteza a scazut f.mult(da sa se intepe pana si la clasicul winamp_nu mai spun de alte jocuri-NFS,etc)Acum stau si ma gandesc si eu- no fi PROCESORUL???????Astept idei! Va multumesc anticipat! :bere: :wav:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Fany22

2

• Tavi

1

• anddy

1

• Blind

1

Top autori în acest subiect

Pai cand al apuca(da sa se itepeneasca) CPU=100% si sta asa pana se linisteste,acum in momentul asta numai cu netul deschis CPU are T=60C si Processes= 0-5%(deci lucreaza f.bine nu-i asa?) :weedman: .E daca deschizi NFS9 ai rupto in fericire,temperartura CPU creste ajunge la aproape 80C,de processes nici nu mai vorbim!!!(cred ca 100%+++). :bere:

Link spre comentariu

cam mare temp la proc ...nu cred ca ar trebui sa dapaseasca 60 grade cand lucreaza 100%..dar la tine nu face nimic si are 60 grade.Uitate la setarile din bios la proc, la tensiuni...mai verifica daca e asezat bine radiatorul pe proc. Multa bafta

Link spre comentariu

Curata pasta termoconductoare de pe procesor si de pe radiator si pune una noua, o picatura intinsa pe tot procesorul, NU in exces pentru ca face mai mult rau decat bine.Du-te in bios si da-i un reset la setari, pune-l pe optimal, salveaza, restart si vezi cum ti se manifesta.Vezi sa nu fi modificat ceva din gresala in bios si sa-i faci un overclocking fara sa vrei.Deasemenea vezi ce setari din bios ai pentru turatiile ventilatoarelor din sistem. De obicei e bine sa folosesti functia cool&quiet. Daca aceasta nu exista, sau o folosesti deja si tot ai o temperatura mare a procesorului...fa modificari.Temperatura la care functioneaza procesorul tau este deosebit de mare!!!! Un procesor trebuie sa functioneze normal pe la 40 de grade. Cred ca stii deja, cu cat temperatura la care functioneaza procesorul este mai mare, cu atat durata lui de viata se scurteaza mai mult, deasemenea si perfirmantele scad.

Link spre comentariu

Temperatura este prea mare chiar si pt amd.Vezi tensiunea de alimentare CPU ,eventual vezi cu ajutorul unui prog de diagnostic ce tensiuni sunt (everest).Schimba pasta termoconductoare si atentie la fixarea fanului CPU.Poate si un flash la bios te-ar putea ajuta.Oricum verifica si setarile de frecventa si tensiuni din bios .Bafta!

Link spre comentariu

Ca si ceilalti colegi iti sugerezi sa schimbi pasta termoconductoare...Mi-am schimbat si eu placa de baza si la un moment dat mi se incalzea al naibi de tare rpocesorul si ast era cauza...deoarece nu am avut la mine am fost la prieten care detine un astfle de magazin, mi-a curatat coolerul de apsta din aceea veche ( nu stiu daca e normal, dar era ca lutul intari ) si mi-a schimbat-o...acum merge super, nu se mai incalzeste deloc...si mie mi se incalzea pana la 80 grade...Mi se incalzea asa deoarece cand am schimbat palca de baza nu puteam sa-i selectez frecventa, deoarece era default pe la 1300 MHZ parc...( unbarton 2500 cu fsb mic ), si asa mergea in parametrii nromali dpdv al caldurii, daca crestea fsb-ul la urmatorul aps ( 133 parca ) deja se incalzea pana pe la 60-70 grade...iar daca ii dadeam fsb-ul lui normal ( adica 166, dublat 333 ) se incingea faorte tare si mi se oprea calcualtorul...pana ma facut intr-o zi cuma m zis mai sus...mi-am schimbat pasta siliconica...si supriza, functioneaza la fel de bine ca inainte...

Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...

In primu rand verifica vcore-ul daca e marit si nu poti sal reduci verifica condensatori de pe placa de baza respectiv sunt niste "regulatoare de tensiune" (nu stiu exact denumirea dar am auzito printrun service) intre condensatori uitate sa vezi daca nui afumat vreunu apoi daca nui ciobit procesorul sau inecat de pasta.

Link spre comentariu

Vezi ca 100% is tensiuni neinregula Pune o sursa nou sau schimba-i toti condicii electrolitici inafara de cei de 100micro /25V sau cat is aia de tensiune mare.Vezi ca poate sa fie defecta si placa de baza nu e exclus deajuns sa ai condici uscatzi si sa numai aibe aceasi parametrii.

Link spre comentariu

incearca sai micsorezi v-core-ul punei pasta incearca un arctic silver cool 5 si aplico dupa ce ai curatat bine procesorul de vechea pasta cu ceva alcool de preferat din ala de veo 90 g sau daca nu e buna ceva acetona.....pasta se intinde uniform pe toata suprafata de racire.. sa nui pui prea multa o pic e suficienta....uitate sa nu ai procesorul ciobit ai incercat sa vezi sa nu ai vreun proces deschis aiurea am patit-o si io fara sa deschid nimik procesorul meu rula 100% sa-r putea sa-ti indice si senzorul gresit se mai intampla e bine sa pui mana si tu pe radiator si asa o sa-ti faci o idee de cat de incins e.... poti sa incerci sa mai schimbi ventilatorul de pe radiator sa bagi unul cu un debit de aer mai mare,mai multe rotatii, chiar daca asta o sa-ti creasca zgomotul si chiar te as sfatui sa mai montezi 2 ventilatoare de carcasa unul care sa bage aer rece si pe dir coolerului si unul care sa scoata aerul cald din unitate daca nici asa nu merge....e posibil sa fie procesorul tau pe moarte ....ai icercat sa-l overclokezi fara sai pui un cooler adecvat???sau vezi poate nu ebine pus coolerul sau ai prea multa sau prea putina pasta.....De obicei procesoarele pentium sunt mai sstabile in temperatura decat procesoarele amd.....succes!!!!!!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări