dj elektro Postat Decembrie 3, 2013 Partajează Postat Decembrie 3, 2013 buna searaVreau sa construiesc un termostat care sa imi tina o temperatura de -23 grade celsius iar cand ajunge la -19 grade celsius un releu sa imi cupleze compresorul.As dori sa fie ceva cu un amplificator operational nu ceva complicat.Multumesc. Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 3, 2013 Partajează Postat Decembrie 3, 2013 Si n-ai gasit cu Google ? Uite ce am gasit in 2 minute de cautare http://homemadecircuitsandschematics.bl ... ostat.html Link spre comentariu
dj elektro Postat Decembrie 3, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 3, 2013 am gasit decat o schema si nu sunt prea sigur de ea http://picsreviews.com/ihash/68f07538 Link spre comentariu
pop_ady44 Postat Decembrie 3, 2013 Partajează Postat Decembrie 3, 2013 eu am facut cu pic 16F628 si merge super nu stiu exact cat coboara dar pot incerca sa vad Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 3, 2013 Partajează Postat Decembrie 3, 2013 E buna schema, ce ti s-a parut in neregula cu ea ? Link spre comentariu
dj elektro Postat Decembrie 3, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 3, 2013 nu prea inteleg de ce are 2 LM335 si care din ele trebuie sa il pun unde vreau sa mosor temperatura. Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 3, 2013 Partajează Postat Decembrie 3, 2013 Pai unul este LM336 si este stabilizator de precizie, nu senzor de temperatura. LM 335 este traductorul de temperatura si pe el trebuie sa-l montezi in incinta congelatorului, in contact cu serpentina. Link spre comentariu
dj elektro Postat Decembrie 3, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 3, 2013 aveti dreptate eu am vazut lm335, maine am sa ma decid ce scema am sa fac pt magazinul de unde iau eu piese nu are lm 336. Link spre comentariu
dj elektro Postat Decembrie 5, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 5, 2013 M-am hotarat asupra schemei care o voi construi atat ca voi pune releu in loc de triac http://homemadecircuitsandschematics.bl ... ostat.html As vrea sa stiu cum fac sa imi cupleze iar compresorul cand ajunge la -19 grade C.Din semireglabilul din schema setez ca sa imi decupeze cand ajunge la -23 si nu as vrea sa imi cupleze compresorul de fiecare data canf creste temperatura cu un grad. Link spre comentariu
gauss Postat Decembrie 5, 2013 Partajează Postat Decembrie 5, 2013 " The feedback resistor R5 to some extent helps to induce hysteresis into the circuit, an important parameter without which the circuit may keep flip-flopping quite rapidly in response to the sudden temperature changes. "Pune un semireglabil in locul lui R5 , de valoare apropiata si inseriat cu o rezistenta de 20-25 % din valoarea initiala a lui R5 . Acum poti experimenta ce doresti ... ai un histerezis reglabil ... Ideea e sa ai reglabil acest grup in anumite limite ... valorile poate necesita sa fie tatonate ! Eventual modifica schema , o poti transforma intr-un comparator cu fereastra ... Link spre comentariu
dj elektro Postat Decembrie 5, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 5, 2013 am inteles dar ce valoare sa aibe semireglabilul ? dar R5 pe schema scrie 510E ? Link spre comentariu
leoncris Postat Decembrie 5, 2013 Partajează Postat Decembrie 5, 2013 Vezi ca le faci varza. R5 in schema 100K.R6 este 510 ohmi. Link spre comentariu
dj elektro Postat Decembrie 5, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 5, 2013 nu am citit bine Link spre comentariu
dj elektro Postat Decembrie 7, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 7, 2013 am realizat schema cu Lm741 si maine urmeaza sa fac cateva teste si am sa revin cu poze. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum