Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

schema termostat

dj elektro

Postări Recomandate

buna searaVreau sa construiesc un termostat care sa imi tina o temperatura de -23 grade celsius iar cand ajunge la -19 grade celsius un releu sa imi cupleze compresorul.As dori sa fie ceva cu un amplificator operational nu ceva complicat.Multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dj elektro

8

• validae

3

• gauss

1

• pop_ady44

1

Top autori în acest subiect

Pai unul este LM336 si este stabilizator de precizie, nu senzor de temperatura. LM 335 este traductorul de temperatura si pe el trebuie sa-l montezi in incinta congelatorului, in contact cu serpentina.

Link spre comentariu

M-am hotarat asupra schemei care o voi construi atat ca voi pune releu in loc de triac

http://homemadecircuitsandschematics.bl ... ostat.html

As vrea sa stiu cum fac sa imi cupleze iar compresorul cand ajunge la -19 grade C.Din semireglabilul din schema setez ca sa imi decupeze cand ajunge la -23 si nu as vrea sa imi cupleze compresorul de fiecare data canf creste temperatura cu un grad.

Link spre comentariu

" The feedback resistor R5 to some extent helps to induce hysteresis into the circuit, an important parameter without which the circuit may keep flip-flopping quite rapidly in response to the sudden temperature changes. "Pune un semireglabil in locul lui R5 , de valoare apropiata si inseriat cu o rezistenta de 20-25 % din valoarea initiala a lui R5 . Acum poti experimenta ce doresti ... ai un histerezis reglabil ... Ideea e sa ai reglabil acest grup in anumite limite ... valorile poate necesita sa fie tatonate ! Eventual modifica schema , o poti transforma intr-un comparator cu fereastra ...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări