RockDok Postat Decembrie 8, 2013 Partajează Postat Decembrie 8, 2013 Multumesc pentru informatii, avind graficul mod trioda am figurat PSF-ul driverului. Ra are valoare infinita, eu nu as pune nici o rezistenta in paralel cu infasurarea din secundar fiindca valoarea acesteia va inclina dreapta de sarcina. Oricum, capetele dreptei ar trebui figurate tangente la sarcina reflectata in primar pentru consum maxim pe grila QQE. Trafo interstage ar fi cam 1:1:1. Urmeaza configurarea triodei de intrare astfel incit sa furnizeze 20Vvv, pe sarcina de 680k, in grila driver. Link spre comentariu
RockDok Postat Decembrie 8, 2013 Partajează Postat Decembrie 8, 2013 Scuze, iarasi am lovit bara, este nevoie de 10Vvv din anodul triodei de intrare. Link spre comentariu
flomar60 Postat Decembrie 8, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 8, 2013 Am uitat sa va prezint "vinovata"... Reiterez rugamintea de a exprima o parere despre calculul trafo iesire...Multumesc! Link spre comentariu
sebi_c Postat Octombrie 12, 2014 Partajează Postat Octombrie 12, 2014 Dupa atata teorie si preparatii, ia zi-ne frate, ai realizat ceva! Sunt tare curios cum ti-au mers lampile! Link spre comentariu
flomar60 Postat Octombrie 13, 2014 Autor Partajează Postat Octombrie 13, 2014 Va salut! Spre rusinea mea , d-le sebi , am trecut acest proiect in stand-by... am sasiul confectionat, transformatoarele, sarma de bobinaj , lampile si caut conectorii ceramici pt. anozii lampii finale si soclu pt. aceasta...asta in privinta materialelor , am sistat constructia pt. ca nu ma consider pregatit inca , sa abordez o constructie destul de dificila pt. mine...Dat fiind experienta minima in domeniul lampilor- am lucrat doar depanare si un amplificator SE pe vremuri- vreau sa construiesc 2-3 amplifuri simple pe un sasiu de test ca sa-mi ' fac mana ' si sa ma obisnuiesc cu sistemul de cablare tipic pt. lampi si abia apoi sa revin la acest amplificator...intre timp m-am apucat sa construiesc o sursa de alimentare pt. teste specifica lampilor , sper sa fie gata in cursul acestei luni si sa pot trece la experimente... Link spre comentariu
sebi_c Postat Octombrie 13, 2014 Partajează Postat Octombrie 13, 2014 Dupa cum ai observat, mie-mi plac lampile din clasa asta, adica duble beam tetrode de HF (chiar UHF). Au caracteristici bune ce duce pana la urma la o buna liniaritate a caracteristicii de transfer. Daca ai lampile si faci un traf de iesire, nu vad ce te poate impedica sa te apuci de lucru! Raa, trebuie sa fie minimum 9K, avand in vedere ca ai Ua peste 500V. Nu trebuie sa faci cine stie ce schema deosebita, ceva simplu ce poti intelege cel mai bine. Nu trebuie sa faci o sursa stabilizata pt Uanod: poate tensiunea de ecran ar trebui sa fie mai stabila. Dupa ce simti ca functioneaza, atunci te poti sa mai optimizezi lucrurile! Link spre comentariu
flomar60 Postat Octombrie 13, 2014 Autor Partajează Postat Octombrie 13, 2014 Multumesc pentru incurajare si pentru indicatii ,d-le sebi , m-ati convins sa ma apuc de bobinat traful de iesire! Sper sa leg la sfarsitul saptamanii cateva zile libere de la slujba si sa ma ocup de treaba asta...ca traf de alimentare am unul care poate debita 300Vc.a./0,5A ; 12V/4A si 6V/4A , este suficient pt. teste...problema este ca nu gasesc un soclu pt. QQE...daca aveti idee de unde as putea cumpara , v-as ramane indatorat....in cel mai rau caz va trebui sa-l confectionez... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum