MishuL Postat Decembrie 3, 2013 Partajează Postat Decembrie 3, 2013 Aseara mi-a sucombat cuptorul. Am mai reparat multe de-a lungul timpului, insa de data asta defectul nu a iesit singur la suprafata.Vom discuta doar despre partea de magnetron si transformatorul lui. Partea de comanda merge- am scos firele de la primarul transformatorului si curentul apare, permanent sau cu pauze mai mari sau mai mici in functie de pozitia butonului de putere.Pana acum, ce am reparat pe partea de "fortza" la cuptoare erau magnetroane care incepeau sa faca flama. Le schimbam cu altele recuperate, in stare buna, si basta.De aceasta data, aparatul a sucombat brusc si fara niciun semn particular. Acum mergea, peste 5 minute nu mai voia. Si basta.Am verificat continuitatea primarului, cea a infasurarii care alimenteaza magnetronul si cea care are in circuit condensatorul (si care are un cap legat la masa). Toate au continuitate.Ce poate fi altceva? Pot fi de vina condensatorul sau dioda de langa el, sau e de vina magnetronul? El are rezistenta interna f mica- aparatul imi arata 0.3 ohmi cand ating cablurile intre ele si 0,4 cand masor la magnetron.Vreau musai sa-l repar, mai am minim unul de back-up dar la acesta imi place ca sre programatorul destept- primele 5 minute ocupa 180 de grade din cursa butonului, iar apoi continua din 5 in 5 minute pana la 25 pe restul de cca 150 de grade. Foarte practic, pt ca e util sa ai finete la timpi mici- cand incalzesti o cana de lapte e important daca ai pus 1.30 min sau 2 min, e diferenta dintre cald sau fierbinte. In schimb, intre 22 si 25 min nu prea te mai intereseaza asa tare.Meeer'sic! Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 3, 2013 Partajează Postat Decembrie 3, 2013 Cu alt magnetron ai incercat? Atunci cand refuza sa functioneze, transformatorul se alimenteaza ? Link spre comentariu
asyx Postat Decembrie 3, 2013 Partajează Postat Decembrie 3, 2013 posibil si dioda defecta Link spre comentariu
MishuL Postat Decembrie 3, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 3, 2013 Pai daca il pun pe putere maxima am alimentare la transf non-stop. Daca dau puterea mai mica, face pauze in alimentarea transformatorului, cu atat mai lungi cu cat dau puterea mai mica. E firesc, lucreaza ca un chopper, nu exista "putere mai mica" ci putere full si pauze mai mari sau mai mici.O sa incerc cu alt magnetron, nasoleala e ca am prin garaj doar 2 cuptoare care "asteapta casarea" fiind f jegoase, nu din inox si- ce ma incurca- ambele magnetroane fac flama. Sunt adunate de pe strada aici la Strasbourg. Daaar pot face si altfel- pun magnetronul meu la unul din ele si vad ce zice. Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 3, 2013 Partajează Postat Decembrie 3, 2013 Daca nu gasesti, am doua magnetroane, dai MP si discutam. Link spre comentariu
MishuL Postat Decembrie 5, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 5, 2013 Multam frumos dar gataaa! s-a rezolvat Magnetronul era. Am tras firele de la cuptorul meu la magnetronul cuptorului care facea flama- magnetronul a functionat si... a facut flama Ce am facut. Am demontat complet cuptorul flamuitor (nu aveam de gand sa-l pastrez ca atare fiind f jegos) si am constatat, asa cum ma asteptam, ca placuta de mica este soioasa si cu urma de flama pe ea in dreptul "tunului" magnetronului."Degetarul" ghidului de unda nefiind spintecat de flama, m-am decis sa incerc sa-l transplantez la aparatul meu. Care e ideea: am reparat de-a lungul timpului 2-3 cuptoare care faceau flama prin simpla inlocuire a placutei de mica cu alta noua. Deeeci, tragem concluzia ca flama nu se datoreaza unei defectiuni a magnetronului ci faptului ca placuta se jegareste si devine conductoare.Si- victorie! Cuptorul merge acum perfect si am scapat si de jegul ala de cuptor care ma incurca in garaj. Maruntaiele lui au intrat intr-o cutioara de carton (transformator, programator, motorele ventilator si platou, magnetronul meu defect), platou nu avea, iar carcasa va pleca la fier vechi- estimez un castig de 25-30 de centi cinstiti. Oricum, este primul magnetron pe care il vad ca sucomba in liniste si pace. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum