MirceaM Postat Septembrie 23, 2006 Partajează Postat Septembrie 23, 2006 Ar putea cineva sa gaseasca / elaboreze / recomande o schema de interfata pentru conectare intre un laptop (pe com) si linia K din conectorul de diagnoza al masinii? Din cate inteleg cam toate masinile europene cu injectie fabricate dupa 1990 dispun de conector de diagnoza. Am gasit cateva scheme dar nu am certitudinea ca sunt corecte iar opiniile despre aceasta chestiune le consider utile.Multumesc. Link spre comentariu
Zerro Postat Septembrie 23, 2006 Partajează Postat Septembrie 23, 2006 Si eu sunt interesat de subiect ... mai in detaliu ma intereseaza tot ce tine de comunicatia cu ECU de la un Matiz EURO2 ... nu am gasit nimik referitor la acesta comunicatie pe net ... Link spre comentariu
MirceaM Postat Septembrie 24, 2006 Autor Partajează Postat Septembrie 24, 2006 Inspre PC, pe conector DB9 vor exista 3 fire:- Masa: pin 5- TX: pin 3- RX: pin 2Inspre masina vor exista 3 fire:- Masa- +12V- linia KSchema asta este buna? Link spre comentariu
Vizitator ANSWERS Postat Septembrie 24, 2006 Partajează Postat Septembrie 24, 2006 nu chiar ... nu spun ca nu va merge dar va avea performante deplorabile ...............matizul de mai sus are OBD ? Link spre comentariu
Zerro Postat Septembrie 24, 2006 Partajează Postat Septembrie 24, 2006 Matiz EURO2 are EOBD sau ALDLMatiz EURO3 are OBD2ma intereseaza date despre Matiz EURO2 ... Link spre comentariu
niq_ro Postat Septembrie 24, 2006 Partajează Postat Septembrie 24, 2006 vedeti http://www.elforum.info/viewtopic.php?t=2 ... light=obd2 si http://www.elforum.info/viewtopic.php?t=6 ... light=obd2 Link spre comentariu
MirceaM Postat Septembrie 25, 2006 Autor Partajează Postat Septembrie 25, 2006 Zerro, uite cum se face pentru ISO. (Se gaseste si ceva informatie despre "Data stream" pentru ALDL, nu stiu cat de completa este. ) Consideram ca avem un laptop conectat prin interfata seriala (COM) si printr-o interfata exterioara (din asta din care vreau sa-mi fac si eu una) cu linia K din conectorul de diagnoza. Dam drumul in laptop la un program existent sau avem in vedere sa scriem un asemenea soft. - Laptopul trimite catre ECU succesiunea "010C07" (6 caractere ASCII, pe care ECU ii va intelege ca 3 octeti: 0x01, 0x0C si 0x07) ceea ce inseamna: ECU, te rog sa-mi comunici "Engine speed" (turatia). - ECU raspunde cu o succesiune de octeti din care anumiti 2 octeti consecutivi sunt O1 = 0x32 si O2 = 0xC0 (exemplu). - Apoi softul din laptop face calculul: RPM = (O1 * 256 + O2)/4 = (50*256+192)/4 = 12992/4 = 3248. Deci turatia = 3248 rotatii pe minut. Asa cum am dat aici acest exemplu (care e corect, mai putin valorile octetilor, care sunt imaginare - dar plauzibile!) m-ar interesa un document cu explicatii detaliate despre tot ce se poate face pe linia K. 0x0C din exemplul de mai sus se numeste PID (Param ID). As vrea o lista cu toate PID-urile posibile. Exista si o interogare mai deosebita, anume PID 00 inseamna "Get supported PIDs". In mod standard, nespecific unei marci de masina (deocamdata). Am scris un soft care este deja functional (testat, simulat, inclusiv 2 pc-uri legate pe seriala) dar imi trebuie o interfata. Link spre comentariu
Vizitator DragosP Postat Septembrie 25, 2006 Partajează Postat Septembrie 25, 2006 Vezi pe la http://www.obd-codes.com/ Link spre comentariu
MirceaM Postat Octombrie 6, 2006 Autor Partajează Postat Octombrie 6, 2006 Sunt tot felul de site-uri cu informatii dupa cum exista si informatie care se gaseste greu sau nu poate fi gasita. Apoi mai intervine gandirea, deductia, rationamentul etc..Informatia este utila insa a face creatie reprezinta altceva decat a citi pe ici pe colo, chiar altceva decat a acumula. Link spre comentariu
MirceaM Postat Mai 14, 2007 Autor Partajează Postat Mai 14, 2007 Ar putea cineva sa recomande o schema de interfata si soft pentru comunicatie cu ECU Magneti Marelli G6 ?(Peugeot 205, 309, 405, 306, Citroen BX, poate si altele) Nu ma intereseaza raspunsuri superficiale de genul "... inainte de 1996 era una iar dupa 1996 este altceva...".Apreciez raspunsurile de la oameni care inteleg ce se intampla, in general apreciez oamenii care gandesc si creeaza. Cu aceia care doar utilizeaza ce au creat altii sunt doar ingaduitor... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum