Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Module radio RFM22/23 - Hope Microelectronics


informer

Postări Recomandate

Salut,Nu stiu daca am postat unde trebuie dar n-am gasit o sectiune mai potrivita.Am folosit doua astfel de transceivere pentru o legatura radio intre "un senzor" si un uC.Am obtinut rezultate imbucuratoare la primele teste cu soft-ul luat de pe site insa am intrat intr-un impas si dupa 14 ore de lucru efectiv n-am reusit sa-l depasesc. :(As vrea sa intreb daca a mai lucrat cineva cu aceste module inainte de a plictisi lumea cu amanunte?!? :)Multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • informer

    4

Top autori în acest subiect

Dupa inca ceva ore de "zbateri" am reusit sa ma lamuresc care-i problema.... foloseam un translator de nivel 5V-3.3V de la Mikroelektronika intre o placa EasyPic si modul care la randul lui era pe un breadboard separat. Se pare ca modulul asta-i destul de sensibil la conexiuni ceva mai lungi si mai ales la traseele de masa necorespunzatoare si asta cauza o functionare "aberanta". Montat pe un PCB de dimensiuni reduse impreuna cu PIC-ul alimentat la 3V, totul merge perfect si la emisie si la receptie. Pe ansamblu sunt incantat pana la urma de aceste module. :)

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Buna seara,Ati putea da mai multe detalii, sa puneti o schema, sa dati un link ?Sunt si eu interesat, despre ce senzor este vorba ?Va multumesc!

Am folosit un senzor de temperatura 1Wire, tip DS18S20 de la firma Maxim.Gasesti aici date despre el:http://www.maximintegrated.com/datashee ... vp/id/2815Senzorul a fost conectat la o placa EasyPIC2 produsa de Mikroelektronika.Gasesti pe site exemple de folosire a senzorului de temperatura cu PIC-uri.Varianta mea de placa este mai veche dar cele mai noi ofera aceleasi posibilitati de conectare (pa langa mule altele noi, functie de uC).http://www.mikroe.com/easypic/Placa EasyPIC a fost deasemenea conectata la un modul radio RFM22.Gasesti la link-ul de mai jos documentatia lui (include si modul de conectare la un uC la pag.58).http://www.hoperf.com/upload/rf/RFM22B_23B.pdfModul cum alegi pinii uC-ului nu-i important, poti sa simulezi software comunicatia folosind protocolul SPI pe oricare pini I/O, eventual poti sa folosesti SPI-ul hardware (daca are uC-ul).
Link spre comentariu
Vizitator melcul-melc

"Am obtinut rezultate imbucuratoare la primele teste cu soft-ul luat de pe site"

Despre ce site este vorba ?Fara "EasyPIC2 " ar fi posibila comunicatia, se poate utiliza o schema doar cu microcontrolere ?
Link spre comentariu

Despre ce site este vorba ?

Este vorba despre site-ul firmei Hope Microelectronics, acolo unde-i si documentatia modulului."Application Notes"-urile cu "Demo Code" de aici:http://www.hoperf.com/rf/fsk_module/RFM22B.htm

Fara "EasyPIC2 " ar fi posibila comunicatia, se poate utiliza o schema doar cu microcontrolere ?

Desigur.EasyPIC nu este decat un sistem care te ajuta in faza de dezvoltare dar la fel de bine poti face toate conexiunile pe o placa de teste. N-ai nevoie practic decat de PIC si de vreo doua rezistoare/condensatoare insa ai nevoie de programator separat (la EasyPIC este inclus pe placa).
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări