Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

harman kardon pm645

Vizitator cristi7c

Postări Recomandate

Vizitator cristi7c

Salutare,

Astazi, incercand sa-i fac o mica revizie amplificatorului meu, am reusit sa rup un piciorus al unui tranzistor: un 2SB647A©. Ce inlocuitor mi-ati putea recomanda (avand in vedere ca tranzistorul are si un mic radiator montat pe el, iar zona unde era lipit pe placa parea destul de incinsa)?

Am gasit ceva, dar numai transportul este 110 lei (http://ro.farnell.com/nte-electronics/n ... dp/1384745) si oricum cred ca nu mi-l trimit..

Multumesc anticipat.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

Vizitator cristi7c

Multumesc mult de ajutor. In acest caz, in care folosesc 2sa1013 va trebui sa schimb si complementarul cu 2SC2383 sau nu este obligatoriu? De asemenea, care sa fie cauza incalzirii excesive?

Link spre comentariu
Vizitator cristi7c

multzam frumos, inca ceva... amplificatorul are un iz de condensatori chiar daca nu il forjez tare (si chiar il folosesc la sonor mic) Ar fi recomandat sa-i inlocuiesc condensatorii sursei? Sunt 2 de 8000MF/45V. Sa caut ceva mai de firma sau nu conteaza f mult?

Link spre comentariu

Hmmm... cum să defineşti acest miros? Dacă ar fi, atunci s-ar simţi doar dacă curge electrolitul din ei şiroaie.Dacă e doar o impresie proprie, atunci e greşită şi mirosul acela e de la cablajul copt, praful şi grăsimea plus fumul de ţigări din aer, depuse în el... etc.Verifică cond şi-i schimbi doar dacă au capacitatea scăzută, pierderi mari sau defecte fizice. Azi nu mai găseşti alţii aşa de buni.

Link spre comentariu
Vizitator cristi7c

Intradevar, vizual se prezinta ok, nu's umflati si nu au scurgeri, inseamna ca este de la placa. Eram convins ca sunt condensatorii de vina. Ma voi abtine de la alte modificari in afara de tranzistorii cu pricina :)Multumesc mult de ajutor, eram tare trist dupa boacana. Am comandat tranzistorii, va tin la curent dupa ce ii inlocuiesc.

Link spre comentariu
Vizitator cristi7c

Gata :) Mi-au sosit tranzistorii, am inlocuit 2SB647 cu 2SA1013 si pe 2SD667 cu 2SC2383, am marit radiatoarele cu placute de cupru si merge de rupe. Au fost doar 2, in zona sursei (nu au fost pe canale) Multumesc mult de ajutor!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări