Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ajutor pentru un aparat necunoscut

old man

Postări Recomandate

Salutari ! Am achizitionat un aparat radio ,despre care eu personal nu stiu nimic ..Va rog daca aveti informatii despre el ,raman dator.. mai jos ceva poze

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Am si alte poze cu detalii , aparatul alimentat ( 9v) are doar un zgomot de fond , nu receptioneaza nimic, cred ca este un emitator / receptor , insa doresc sa aud si alte pareri..

Cu multumiri!

alte poze

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• old man

5

• adi1967

3

• kripton

2

• leoncris

1

Top autori în acest subiect

Va multumesc tare mult pentru informatii ..Totusi de ce ar trebui sa aiba atatea bobine ( pe ferita) [in poze se observa ca ferita 2 este sectionata pentru cele alte doua bobine ..] asta am observat eu ,ferita a fost taiata si separata ..

Link spre comentariu

Asa ar trebui sa arate.Se pare ca a suferit modificari sau au fost si alte variante.

Va multumesc mult ,am sa-l las exact asa cum este...sunt bulversat totusi de faptul ca nu exista inscriptii pe carcasa, gen LW ,MW ,ON / OFF(chiar in rusa) si de faptul ca se vede ca ar fi avut o antena exterioara..Oricum este un aparat care va ramane in colectia mea.. :da
Link spre comentariu

Salut, Sunt 4 bobine. Doua, cele de jos sunt acordul ( cu lita RF ) si cuplajul ( verde ) pe UL iar cele de sus sunt similarele lor pe UM . Bobinele pentru acord sunt constituite din sectiuni mai mici inseriate pentru reducerea capacitatilor proprii.... La aparatul lui @oldman sunt tot 4 bobine, configuratia este aceeasi dar gamele sunt UM si US( bobina cu sarma groasa) . La US bara de ferita este rupta inclusiv bobina. Cuplajul la US de regula este intre spirele bobinei de acord sau dedesubt.Posibil CV sa fie cu demultipicare ... daca totusi bara nu e rupa si sunt 6 bobine, aparatul are 3 lungimi de unda (aspect ne-specificat de posesor) , dar tot cate doua lucreaza pe aceeasi gama.

Link spre comentariu

Foarte corect! CV cu demultiplicare , bara de ferita , cea cu bobine mai groase este clar taiata in jumatate ( am vazut urmele),cealalta este intreaga..acum se justifica si antena exterioara (ma rog , surubul ramas) ,in US este necesara..Ma faceti curios sa-l sondez un pic pentru ''aducere la viata''Cu multumiri!

Link spre comentariu

Dupa cum se vede in poze radioreceptorul a fost construit cu unde lungi si medii .In partea de jos a butonului de acord avem 150-400 KHz,iar in partea de sus 500-1600 KHz.Modificarea pentru unde scurte a fost facuta ulterior, bara de ferita pentru unde lungi a fost sectionata avand circuitul de acord pe o bara si oscilatorul local pe cealalta bara conectat in locul oscilatorului de unde lungi care a fost scos din circuit.

post-49814-13982971959_thumb.jpg

post-49814-139829719599_thumb.jpg

Link spre comentariu

Salut,@adi1967,Corect , aparatul a fost modificat. OL/UL nu ar fi daunat cu ceva daca ar fi ramas pe placa, era suficienta intreruperea cablajului. In situatia de fata , pentru restaurare, daca se urmareste refacerea UL este de trebuinta un alt set de infasurari pentru aceasta gama, eventual din alte aparate sovietice asemanatoare.Ramane ca @old man , (cunostinta si de pe alt site) sa hotarasca la restaurare, in ce varianta va ramane aparatul.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări