Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Recomandare KIT amplificator clasa A

Vizitator diodadioda01

Postări Recomandate

Vizitator diodadioda01

Salutare tuturor, doresc sa imi cumpar un kit (uri) stereo pentru a asambla un amplificator stereo din clasa A.

Cautand pe net am gasit mai multe variante, dar nefiind priceput la electronica nu pot sa am o opinie.

M-am oprit la urmatoarele 2 kituri :

http://www.siliconray.com/marantz-hdam- ... ifier.html

(sunt aici discutii despre kit http://www.diyaudio.com/forums/siliconr ... ifier.html)

si

http://www.hifiwow.com/integrated-trans ... 2--68.html

iar cel de al doilea nu prea are legatura cu schema originala din ce observ.

atasez schema - marantz ma 9s2 http://www.eserviceinfo.com/downloadsm/ ... A-9S2.html

In final am 2 intrebari :

1. Ce kit imi recomandati din cele 2 de mai sus?

SAU

2. Este plauzbila copierea/clonarea amplificatorului Marantz MA-9S2 ? (pot cumpara toate piesele de afara)

Multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

diodadioda01, tu vrei sute de wati in clasa A ?Daca vrei asa ceva, e bine sa stii de la inceput ca nu poti - inseamna un efort financiar imens, plus costuri de exploatare foarte mari.Amplificatoarele "pure class A" sunt mari, grele, urate, scumpe si scot puteri de ordinul (maxim) 60-70W, uzual 10-30W.Exista foarte putine modele [reale] comerciale, exact din motivele de mai sus.

Link spre comentariu
Vizitator diodadioda01

greseala mea, nu am specificat. 30W este suficient. Nu vreau sa construiesc o schema de la 0 pentru ca nu as putea sa stapanesc bine proiectul, am de gand sa cumpar un kit ceva. Asta e motivul thread -ului. Doar ca nu stiu spre ce sa ma orientez. De asta am ajuns aici sa va cer ajutorul. :rade:

Link spre comentariu

diodadioda01, ca o simplă părere personală: din punct de vedere tehnic nu merită un amplif în clasă A cu silicoane, cu lămpi e altceva. Implică consum excesiv de materiale şi energie ptr o impresie de calitate în plus.

Unul simetric în clasă AB te va satisface deplin.

Link spre comentariu

Mă refeream strict la consumul de materiale, implicit la costuri, nu la sunet. Spre exemplu, la capitolul lămpi, nu e diferenţă semnificativă între un amplif clasă A în C.T. faţă de unul în clasă AB în C.T., pe cînd la silicoane diferenţa e şi de cîteva ori mai mare la greutate. Asta nu înseamnă că trebuie să se sperie, poate construi unul cu succes.

Link spre comentariu
Vizitator diodadioda01

Momentan folosesc un amplficator UHER uma 1000, decent, am inteles ca face parte din clasa AB.Vroiam ceva mai bun, de asta m am orientat spre A.Se preteaza amplificatoarele cu lampi la muzica electronica, deep house, in general avand nevoie de ceva energie pentru zonele joase ?

Link spre comentariu

ca o simplă părere personală: din punct de vedere tehnic nu merită un amplif în clasă A cu silicoane, cu lămpi e altceva. Implică consum excesiv de materiale şi energie ptr o impresie de calitate în plus.Unul simetric în clasă AB te va satisface deplin.

Mare dreptate ai!Pacat ca multi inca se lasa "pacaliti" de prospecte si specificatii "diverse".
Link spre comentariu

Se pot face amplificatoare cu tranzistori in clasa A care sa sune f bine.Din cauza costurilor foarte mari, extrem de putini au incercat (pe la noi), asa ca discutiile au fost cel putin sterile, fiind purtate "pe baze teoretice" :(@ - diodadioda01, ai grija ca cei care ofera cablaje - eventual kituri, nu arata si necesarul corect de alimentare si racire impus pt buna functionare a respectivului amplif. kitul costa maxim 15% din totalul pieselor, fara a include carcasa.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări