Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

JBL Ti 5000

Bitza85

Postări Recomandate

@VictorNu am fost niciodata...Orce tweetere de titan / aluminiu am ascultat nu mi-a placut (inclusiv JBL). Stiu ca cele de metal sunt mai bune pt reproducerea instumentelor muzicale, dar pe mine ma doare urechile si capu dupa 10 minute de ascultat muzica cu boxe ce au tweetere de metal.@GeorgeImi place.. dar am amplificator pe tranzistori care suna destul de apropiat cu un amplificator pe lampi mediu.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 31
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Bitza85

8

• Luca

6

• hpavictor

4

• George

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

OK. Dacă nu ai fost încă , ai o scuza .Merita sa asculti un concert sau piesa de opera in sala de spectacol , senzatia audio este absolut uluitoare !După , vei înțelege cat de greu este sa redai cat mai fidel sunetele inregistrate ... Nu o sa-ți mai placa nicio boxa sau amplificator din gama sub 10.000 Euro , audiofilia nu este o prostie :) !Si nu este pentru săraci ... Mai bine te duci la concerte , e mai ieftin .

Link spre comentariu

Pai daca o luam asa...atunci hai sa nu ne cumparam Logan ca nu se compara cu un Mercedes...In primul rand te limitezi la banii pe care ii ai ,si dupa aceea incepi sa iti alegi,parerea mea este ca nu are rost sa vb de aparate de 10.000 de euro si alte minuni.Aceste Jbl Ti 5000 mi le`am dorit intotdeauna, si oricum la banii astia nu gasesti nimic mai bun ,nici macar pe jumatate

Link spre comentariu

Da , alegerea ta este corecta !Acele incinte acustice sunt bune pentru început .De fapt sunt foarte bune , nu te lăsa influentat de Luca Ionuț .Nu are suficientă experiența cu auditii live in sălile de spectacol .

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...
Vizitator tatutzu00

Salut,am ascultat ti5000 pe un amp yamaha m50 cu preamp c60 si cdx 1110 (rock si jazz)si la volum mai mic dar si la cataclism :).Pentru gustul meu inaltele sunt cam aspre si putin obositoare la volum mai mare uneori chiar deranjante(dar nu lipsite de calitatea redarii )mediile neutre de buna calitate fara repros ,basul putin superficial iti doresti (7/10)putin mai mult si nu il vei avea niciodata :).Sunt boxe care le trebuie un minim de 25mp si sa-ti permita sa le ai departate minim 0,5m fata de peretele din spate si cel lateral (in camera de 15 mp nu ascultam la ele ca nu imi placea cum suna )..Parerea mea este ca se "excita" la un 20/30w sin.Degeaba pretul este bun sau foarte bun ,degeaba daca tehnic sunt ok sau super ok ,impecabile etc daca nu este si sunetul care iti place tie si numai tie caci altfel o patesti pe "a mea " vin prieteni la tine si pleaca plingind de cit de bine se aude la tine iara in tine plinge sufletul ca nu e ce "trebuie ".In concluzie mergi si le asculti pe piesele tale favorite la un volum mai mare timp de 1 ora daca se poate si la sfirsit vei sti sigur daca merita sa le cumpaeri.Multa bafta !

Link spre comentariu

Va multumesc frumos pentru sfaturi, sa stiti ca m-ati pus un pic pe ganduri deoarece camera mea are o dimensiune revativ mica ,dar asta nu ar fi o problema deoarece ma pot muta in camera mare(sufragerie).Problema mai mare ar fi cu ce anume le voi "ataca" ,deoarece din cate am inteles am nevoie de un amplificator potent, eu in prezent detin un Yamaha AX-700 ,dar scopul meu este sa ajung minim la un AX-900 sau un AX-1070 ,si daca tot am deschis acest subicet rog sa imi dati un echivalent a lui AX-900 , respectiv AX-1070 de la alte marci consacrate.P.s:Visul meu este un Yahama AX-2000.

Link spre comentariu

Va multumesc frumos pentru sfaturi, sa stiti ca m-ati pus un pic pe ganduri deoarece camera mea are o dimensiune revativ mica ,dar asta nu ar fi o problema deoarece ma pot muta in camera mare(sufragerie).Problema mai mare ar fi cu ce anume le voi "ataca" ,deoarece din cate am inteles am nevoie de un amplificator potent, eu in prezent detin un Yamaha AX-700 ,dar scopul meu este sa ajung minim la un AX-900 sau un AX-1070 ,si daca tot am deschis acest subicet rog sa imi dati un echivalent a lui AX-900 , respectiv AX-1070 de la alte marci consacrate.P.s:Visul meu este un Yahama AX-2000.

E interesant sa citesti recomandari hilare! :nebun: Daca incintele sunt in stare buna, fara interventii, este stupid sa nu profiti de o asemenea ocazie daca-ti permiti!Pe net circula tot felul de pareri de-a dreptul tampite, generate, de cele mai multe ori de lipsa educatiei muzicale si ideea ca fiecare are dreptul la o opinie, mai ales cand nu e bazata decat pe o experienta de 2 bani.Ti5000 este o incinta cu performante excelente si cu raport pret / calitate mai mult decat corect. De altfel este echipata cu difuzoare pe care firma le-a utilizat in produse cu pretentii sau in monitoare de uz profesional. Procentaje mari din studiourile de inregistrare din SUA si din lume au in dotare monitoare care utilizeaza wooferul si tweeterul utilizat in Ti5000. Intamplator am o pereche de monitoare JBL care au aceste difuzoare si pana acum niciunul dintre cei care au ascultat incintele in cauza nu au remarcat o asprime a inaltelor. Probabil de la infiintarea firmei si pana acum, J.B.Lansing si colaboratorii au invatat sa utilizeze, macar propriile difuzoare.Cred ca e mai important sa ai o referinta corecta, o auditie live din orice gen de muzica, decat o parere subiectiva si de cele mai multe ori neavizata.Cat priveste amplificatorul, intai sa luam in calcul SPL-ul incintei: 91 dB/W/m, care este o valoare plasata la limita inferioara a valorilor mari ( sau superioara a valorilor medii). Din testele personale, o putere de 4W iti asigura circa 97 dB /incinta la distanta de 1 m, suficient pentru o camera mica, daca nu vrei o ascultare catastrofica! Poti calcula si singur la ce SPL ajungi pentr o putere continua de circa 50 W/incinta (valoare de la care incepe sa se simta compresia termica). Deci un amplificator cu 100W/canal ( utilizat cu un headroom de 3 dB - la max. 1/2 Pnom) ar fi suficient pentru nivel "catastrofic".Atentie cu SH-urile, indiferent de marca, pot fi "obosite" si sa cedeze fara actionarea protectiei, si atunci: :nebunrau: :nebun: Un amplificator rezolut, transparent, in genul celor cu mosfeturi, este de preferat. La SS ceva de gen Sony 30ES sau 50ES, cu tuburi, ceva cu min 2 x 30 W/c. Desigur, gustul propriu si genurile ascultate vor directiona alegerile.
Link spre comentariu

....Problema mai mare ar fi cu ce anume le voi "ataca" ,deoarece din cate am inteles am nevoie de un amplificator potent, eu in prezent detin un Yamaha AX-700 ,dar scopul meu este sa ajung minim la un AX-900 sau un AX-1070 ,si daca tot am deschis acest subicet rog sa imi dati un echivalent a lui AX-900 , respectiv AX-1070 de la alte marci consacrate.

P.s:Visul meu este un Yahama AX-2000.

Mai bine ai uita de amplificatoarele integrate daca vrei calitate audio.

Cauta o putere tot de la yamaha, ceva de genu: M-45 , M-65 , M-80 , M-85 , MX-630 , MX-830 , MX-2 , MX-1 , M-50 , M-70.

Ar mai fi si modelele de varf de la Harman kardon (HK-6800,6850,6900,6950) dar la fel ca cele mai sus mentionate sunt destul de rare si scumpe.

O varianta ieftina si usor de gasit este sa cumperi o putere de studio gen Alesis RA-300 , Samson Servo 170 (au aceasi schema) suna cu mult peste amplificatoarele integrate cap serie de la yamaha, onkyo, denon , sony.

Se tin destul de bine dupa puterile yamaha MX-1, M-50 si amp Harman kardon hk-6800.

TESTAT.

Link spre comentariu
Vizitator tatutzu00

Salut,eu am renuntat demult la seria ax (nu vb aici de ax2000),yamaha are citeva amplificatoare de mare exceptie cu "simetrie perfecta "b-6 ,m50,m70(va trebui si preamp nu neaparat echivalentul seriei ) oricare din aceste vor rupe jbl in doua iar diferenta fata de seria ax pina la 1070 si seria m este sesizabila si de cei neavizati .Un alt amp cu care am avut deaface a fost mx830+cx830 foarte ok cu multa viata in el .Vorbesc de probe facute la paralel nu facute din amintiri gen parca ala suna mai bine .Un alt amp de care am tot auzit numai de bine si este o mare legenda din seria super-fet este m-2 care are o schema interna de mare exceptie .Eu iti recomand yamaha m70 (fata de m50 are inca 2 oglinzi de curent constant pe diferentialul de la intrare si inaca 2 final (sau 4 )in plus cea ce ii da un mare +)un pteamp de la c60 in sus. Sa nu crezi ca ax 700 nu duce jbl diferenta este intre yamaha m50/m70 este calitatea cu care da in ele cu m70 asculti muzica si bei un coniac in fotoliu si ingheata coniacul in pahar fara gheata :).De ce yamaha ?pt ca din experienta mea sunt amplificatoarele cele mai ieftine la calitatea pe care o dau vb de seriile de sus !Cu ce pret cumperi m50/m70 si cu cit cumperi accphase e-305 care au scheme asemanatoare si rezultate paroape identice .Daca vei cumpara jbl sa nu uiti sa ne spui cum se aud !Multa bafta !

Link spre comentariu
Vizitator tatutzu00

VIP fi mai relaxat te rog .Se pare ca tu inca nu ai inteles ca fiecare din noi auzim diferit .Eu am avut aceste incinte timp de 4 ani si am spus foarte clar "PAREREA MEA " si ma repet inaltele de la TI5000 pt mine suna destul de "aspru ".Ca referinta am B&W 801/802 cu monoblocuri Classe .Bafta !

Link spre comentariu

@tatutzu00 Mare dreptate ai..

Am testat si eu cot la cot yamaha M-50 si am mx-1 (un model peste mx-830) ambele pe niste incinte medii si o placa de sunet creative suna cam la fel dar cu o diferenta mare fata de amplificatoarele cap serie de la orce alta firma.

Diferenta cum zici si tu o poate face chiar si cineva care nu le are prea bine cu muzica.

Pacat ca nu prea gasesti asemenea amplificatoare, si cand le gasesti sunt bubuite sau cer cat nu face.

Pun si o Poza sa nu se ceada ca vorbesc povesti

Link spre comentariu

Intimplator am ascultat aceste incinte. Au un raport calitate pret foarte bun mai ales la 800 euro. Ele au fost vindute si la 1900 euro http://www.okazii.ro/recomandate/boxe/a ... -a58952798, De fapt cred ca am vazut, ascultat la un magazin de electronice din Constanta si cred ca mai sunt inca la vinzare cu ceva peste 7000 lei. Eu le-am ascultat in configuratie cu receiver , ceva yamaha Rx care totusi nu le punea in valoare. Mare grija la camera unde le puneti, sub 20 mp nici sa nu ginditi sa la puneti. Deasemeni din ce am vazut/ auzit sunt cam pofticioase, asa ca va trebuie un amplicator potent. Succes la cumparare si bucurativa de muzica

PS .difuzoarele de inalte cu membrana metalica vs. softdome vs berilium vs etc .sunt chestii strict de gust ( nuante) si nu de calitate a sunetului.

PS. 2. cinelul este un instrument metalic :nebun:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări