mișa Postat Decembrie 12, 2013 Partajează Postat Decembrie 12, 2013 Ca o verificare finala a corectitudinii de compensare ar trebui limitat semnalul fiindca doar asa se vede rezultatul corectiei sau mai pe romaneste spus ambele alternante trebuie sa aibe limitarea simetrica tipica clasei A2 sau PP clasa APP clasa A va avea intotdeauna limitare simetrica daca e corect proiectat/executat. A2, in SE, nu e sigur ca va fi simetric. Poate fi, dar clasa A2 in SE, NU ne da o garantie. (eu zic ca dimpotriva, dar cine sunt eu ?) Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 12, 2013 Partajează Postat Decembrie 12, 2013 Ca o verificare finala a corectitudinii de compensare ar trebui limitat semnalul fiindca doar asa se vede rezultatul corectiei sau mai pe romaneste spus ambele alternante trebuie sa aibe limitarea simetrica tipica clasei A2 sau PP clasa APP clasa A va avea intotdeauna limitare simetrica daca e corect proiectat/executat. A2, in SE, nu e sigur ca va fi simetric. Poate fi, dar clasa A2 in SE, NU ne da o garantie. (eu zic ca dimpotriva, dar cine sunt eu ?)Garantie nu se poate cere tuburilor obisnuite in clasa A2 SE dar pentru cele incercate de mine adica 811 si OT 100 limitarea simetrica cu driverul potrivit este destul de usoara nu acelasi lucru pot spune despre 6C33C ,dupa citeva incercari am abandonat provizoriu ideea cu toate ca pare atragator sa ai doar 1K la OT si vreo 25w out Link spre comentariu
mișa Postat Decembrie 12, 2013 Partajează Postat Decembrie 12, 2013 Nu Nu Nu, nu asta voiam sa zic! Nu conteaza lampile. Ziceam de principiu. Adica PP, mai ales PP clasa A, iti asigura simetrie prin unsusi principiul de functionare. SE, mai ales A2, unde de la un moment dat apare curent de grila, principial nu-ti asigura simetrie. Iti asigura doar daca aplici masuri speciale. Nu zic ca nu se poate face...dar trebuie sa stii exact si spcific fiecarei situatii ce sa faci. Intelegi ce vreau sa zic? Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 12, 2013 Partajează Postat Decembrie 12, 2013 Sigur ca, clasa A2 nu asigura automat simetria limitarii, trebuiesc indeplinite anumite conditii dar rezolvata cerinta de atac corect sau driver potrivit, poate fi vorba de acel amplificator echilibrat care chiar ofera calitate si putere si de acea Valderama incearca rezolvarea un caz particular cu un tub dificil Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 12, 2013 Partajează Postat Decembrie 12, 2013 Eu ma gindem ca s-a gindit un transformator de iesire ..fara intrefier folosind o infasurare de compensare si droser in acelas timp ....numai ca trebuie ca sa fie de sens opus curentul ca sa nu intre in saturatie.In rest montajul e f atractiv si mai ca as proba si eu practic o versiune cu GU50. Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 12, 2013 Partajează Postat Decembrie 12, 2013 Poftim cu întrefier subţire 0,1-0,15mm maxim 0,2mm funcţie de secţiune miez (să nu uităm de ia_0 tub final aproximativ 134mA...). Desigur în acest caz se va pierde 1,5-2W din puterea utilă maximă în sarcină(estimez 10W-11W putere utilă maximă în sarcină sinus nelimitat). Link spre comentariu
mișa Postat Decembrie 12, 2013 Partajează Postat Decembrie 12, 2013 Schema cu droser si traf de iesire normal era mai buna ca asta... Link spre comentariu
zal Postat Decembrie 13, 2013 Partajează Postat Decembrie 13, 2013 Poate ajută cu ceva: GU50 triodă. triode config.: 20 mA/div vert., 50 V/div. horiz., 5.5 V steps on g1g3 best at 0 V for triode. Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 13, 2013 Partajează Postat Decembrie 13, 2013 Nu poate ajuta zal dacă vrei să vezi/înţelegi... ,nu alimentează nimeni gu50 cu 150V-200V... la placă/anod pentru 3W-4W putere utilă în sarcină(cred/sper). Zal prezintă mai sus caracteristici(gu50) insuficiente/inutile pentru situaţia discutată aici(mă şi mir că au fost prezentate fără rost...în acest subiect). ....................................................................................................................................................................... Schema cu droser si traf de iesire normal era mai buna ca asta...Păi da("Schema cu droser si traf de iesire" sigur că era/este mai bună...) ,dar ce să facem dacă se cere... Schema asta download/file.php?id=52919&mode=view în ciuda simplităţi este o schemă de schemă (pentru cine poate admite/înţelege un adevăr). Se tot câcâia unu aici(prin zonă) cu gu50 ,am vrut să văd cumva ce ştie(chiar să îl ajut) ,pentru mine contează mai puţin numele tubului... Link spre comentariu
hpavictor Postat Decembrie 13, 2013 Partajează Postat Decembrie 13, 2013 E usor sa facem de basme un anumit user , mai ales daca " se câcâie " in ochii habarnistilor . Sa incepem cu FFT-ul complet muci datorat utilizarii etajului cu MOS FET in integrama ? Da , poate ca da bine pe hartie ...dar urechea "audiofila " va hotari altceva . Ca de aia e " integrama audiofila " sau nu mai e ? Prefer lampa de la cap la coada . Si nu numai eu . In schimb , principiul este de aur , jos palaria ! Este aceeasi cale pe care am folosit-o in proiectul meu . Prefer sa stau in banca mea si sa nu agresez pe nimeni . Repet , chiar stiu de gluma , cand este vorba de useri seriosi . Link spre comentariu
adigh Postat Decembrie 13, 2013 Partajează Postat Decembrie 13, 2013 In aceasta schema download/file.php?id=53324&mode=view acel circuit reprezinta un circuit antibrum si e asemanatoare cu aceasta (figura2) download/file.php?id=52355&mode=view . Ca sa ma refer la o schema recent discutata.In ziua de azi se obtin usor filtre sau stabilizatoare de tensiune bune si nu mai foloseste nimeni acel circuit antibrum. Pe linga ca e mai greu de setat mai ia ceva si de la traful de iesire. Ia spatiu de bobinaj si putere audio fiindca acea bobina antibrum e un secundar ce livreaza semnal audio in alta parte decit pe difuzor.Dar, asa ca exemplu, merge. Link spre comentariu
zal Postat Decembrie 13, 2013 Partajează Postat Decembrie 13, 2013 Dacă vă deranjează poza o puteţi şterge, nu e o premieră pe forum. Eu aştept răbdător să văd realizarea finală după n file de discuţii. Dacă promite rezultate şi va fi adaptebilă schema finală poate o voi folosi cu ceva tuburi mai deosebite. Sincer, mi se par mai accesibile EF80, 86, decît 6J4. O întoarcere la origini ar putea fi EF14. Link spre comentariu
carageae Postat Decembrie 13, 2013 Partajează Postat Decembrie 13, 2013 ...Sincer, mi se par mai accesibile EF80, 86, decît 6J4. O întoarcere la origini ar putea fi EF14.EF80 poate ar merge, dar EF86 e pt. alte aplicatii, folosirea ei ca driver nu cred ca e cea mai buna idee...insa mie imi place "rusoaica de otel" - presupun ca despre 6J4 octal e vorba...Sincer, as fi curios de un asemenea etaj si pentru atacul lui 6S33S...poate dupa ce se definitiveaza schema ia cineva in calcul si aceasta varianta...cat timp nu li se cere sa lucreze la curenti D-S mari, nu cred ca au nimic mosfeturile intr-o schema cu lampi...daca nu ma credeti, puneti un traf de iesire la un amplificator cu mosfeturi si urmariti comportamentul la putere mica...sau niste casti de 300 ohmi minim daca aveti. Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 13, 2013 Partajează Postat Decembrie 13, 2013 ...Sa incepem cu FFT-ul complet muci datorat utilizarii etajului cu MOS FET in integrama ? ...Dumneata nu cred că vorbeşti serios în cunoştinţă... ,roagă pe cineva să te ajute/lămurească cum stă treaba în etajul ăla echipat cu mos-fet.Cine ştie cum stă treaba(în acest subiect) poate completa o aşa integramă simplă în lipsa procesului de simulare. Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 13, 2013 Partajează Postat Decembrie 13, 2013 ...Sa incepem cu FFT-ul complet muci datorat utilizarii etajului cu MOS FET in integrama ? ...Dumneata nu cred că vorbeşti serios în cunoştinţă... ,roagă pe cineva să te ajute/lămurească cum stă treaba în etajul ăla echipat cu mos-fet.Cine ştie cum stă treaba(în acest subiect) poate completa o aşa integramă simplă în lipsa procesului de simulare.De acord ,se lucreaza cu curent de grila ..de la un anumit nivel, nu are importanta ca e facut cu mos-fet(e chiar un mare avantaj ca simplifica mult lucrurile)........important care vor fi performantele (cel putin teoretic) pt. o asfel de abordare ,cum am in lucru ceva asemanator ,m-ar interesa acest ultim aspect ,driverul cu 6J4 in schimb nu da bine ca publicitate ,as prefera o lampa "occidentala" in cazul meu EF804.In concluzie , de ce putere pe iesire vorbim ...!? trecind prin toate clasele :rade:Poate ne "lumineaza " Lazaroiu cu o simulare !!! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum