Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

"integramă audiofilă"

Vizitator

Postări Recomandate

Da, este ok acesta caracteristica, cea pe care am urmarit-o eu are curbele date pina la 400v.Interesanta repetarea semnalului anod 6J4 si grila GU50 practic driverul cu FET repeta tensiunea fara pierderi, cel cu tuburi atenueaza cu circa 20%

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 61
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• hpavictor

9

• zal

6

• mișa

4

• carageae

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Din punctul meu de vedere valoarea sarcini precizată acum la anod gu-50-triodă (2k4) arată f.bine şi se găseşte predistorsiunea potrivită la iesire din etajul 6j4.Victor probabil mai are de lucru...,rezolvă "integrama audiofilă" până vin calendele greceşti...

Link spre comentariu

Ar trebui estimat curentul de grila in situatia Ug=+20v pt dimensionare condensatorului de cuplaj si aici ar putea fi o problema din cauza reactantei la aprox 30Hz, cred ca ar trebui sa nu depaseasca 200 ohm

Link spre comentariu

Victor probabil mai are de lucru...,rezolvă "integrama audiofilă" până vin calendele greceşti...

Da , la calendele audiofile !!!Mie mi-a dat cu virgula , trafo out Ra diferit , adica 2K7 nu 2K4 :) . Probabil ca o sa scot putere ceva mai mare in detrimentul calitatii ...Mare smecherie cu asigurarea curentului in A2 la frecvente joase , cei trei condesatori sunt de 1 microFarad fiecare iar rezistenta de negativare a grilei de maxim 82 K ...
Link spre comentariu

Nu strică să rămână 2k4 în regimul de lucru dat în ce priveşte Rgc Cgc tub final trebuie să mai cauţi(aprox vârf 14mA igc la vârf Vgc +20V).

Mai trebuie să înţelegi că segmentul de dreapta pe care lucrăm în realitatea materială/fizică devine eliptic...propun să rămână 2k4.

De 3μ3 , 4μ7 , 6μ8 ai auzit ?! discutam de o "integramă audiofilă" doar.

Până acum trebuia precizat măcar Rg2-6j4/6Ж4 (respectiv Rk-6j4/6Ж4) http://oi40.tinypic.com/2ijnn92.jpg ,de disipaţia pe R 5K6 , 22K ,90Ω putem spune ceva ?! ,6Ж4 asta e pus nene să lucreze (rusul nu minte de loc în pdf aşa cum era de aşteptat).

De moment renunţ la "integrama audiofilă" pare greu de rezolvat(să rămână tubul final...în "mizerie audiofilă").

Link spre comentariu

Ar trebui estimat curentul de grila in situatia Ug=+20v pt dimensionare condensatorului de cuplaj si aici ar putea fi o problema din cauza reactantei la aprox 30Hz, cred ca ar trebui sa nu depaseasca 200 ohm

Hai , uite Marius ca să ne "doară la bască" de curentul de grila când Vgc devine +20Vv , să scăpăm de problema Xc(30Hz)invocată bla bla bla...a mai dispărut şi un drosel. Am modificat "integramă audiofilă" precum se vede (chiar mai audiofilă devine cred :rade: ). Dacă vrei/ţii/doreşti eliminăm şi condensatorul din intrare...(rămâne astfel un singur cuplaj capacitiv...)Te satisface acum ?!("integrama audiofilă modificată").PS.Aştept valori de la Victor...să mă apuc de lucru...Aa

...,pentru scrupulosi recomand EF804,EF806,EF806S

nu ştiu cât de scrupulos pot fi dar nu strică şi o implementare EF804,EF806,EF806S ,mă rog...ceva bun(aştept cu nerăbdare...).

post-18717-139829719718_thumb.jpg

Link spre comentariu

Cu aceasta forma de cuplaj este evident ca raspunsul la Fi este mai bun plus o fuga a fazei mai redusa deci calitatea amplificatorului este in progresie.Apreciez ca lucreaza in bucla deschisa si interesant faptul ca practic lucreaza in clasa A, A1 si A2, cu foarte putine tuburi se poate face asa ceva, trebuie sa asteptam rezultatele masuratorilor si eventual al simularii bineinteles dupa ce se rezolva integrama :scarpin

Link spre comentariu

Victor probabil mai are de lucru...,rezolvă "integrama audiofilă" până vin calendele greceşti...

Da , la calendele audiofile !!!

Nu va bazati pe mine ... mai am de invatat .

Prea multe :) .

Sunt incepator .

Link spre comentariu

@Victor: Te rog, nu fa praf si subiectul asta...sper ca stii ca termenul de glumet mai are si alt sens in limba romana...de o buna bucata de vreme esti agasant de glumet...si se pare ca pentru tot mai multi utilizatori...

Link spre comentariu

Pai e un traf de iesire cu intrefier si un droser. Smecheria schemei e ca poti obtine un semnal asimetric in grila finalei. Prin asta compensezi asimetria provocata de GU50.Pentru un incepator nu obtinera asimetriei e problema ci reglajul "cit de asimetric sa fie". Trebuie sa stii sa lucrezi cu osciloscopul, adica sa MASORI cu el, nu doar sa "vizionezi". De asemenea la acest reglaj, un analizor de spectru e sfint. De ce zic ca masuratorile sunt mai grele...pentru ca transformatorul de iesire tinde sa "simetrizeze" semnalul, prin eliminarea componentei continue. Zic "tinde" pentru ca de fapt nu reuseste. El face urmatorul lucru prin eliminarea componentei continue: aria zonei pozitive a oscilogramei o face egala cu aria zonei negative, adica egalizeaza ariile, nu corecteaza forma de unda.Oricum, ideea poate fi aplicata si altor lampi care sufera de aceeasi problema in SE, cum ar fi 6s33s si multe altele. (probleme care sunt mai mici la 300B sau 2A3 de exemplu)

Link spre comentariu

Ca o verificare finala a corectitudinii de compensare ar trebui limitat semnalul fiindca doar asa se vede rezultatul corectiei sau mai pe romaneste spus ambele alternante trebuie sa aibe limitarea simetrica tipica clasei A2 sau PP clasa A. Ar putea aparea probleme atunci cind cele doua tuburi se comporta diferit in spectrul ales, probabil distorsiunile vor fi variabile si asta complica si mai mult lucrurile asa ca de data aceasta amplificatorul trebuie "ascultat" cu osciloscopul :limb:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări