Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Recomanda amplificator camera boxe FOCAL JmLab Opal 19

Vizitator cip789

Postări Recomandate

Vizitator cip789

Salut,Va rog sa ma ajutati cu o recomandare de amplificator pentru aceste boxe Focal JmLab Opal 19 ( 4 ohmi - 100 wats), chiar si altele decat cele ce eu le voi enumera.Ma intereseaza sa imi ofere claritate a sunetului buna, distorsiuni cat mai mici, sunet cald, relativ neutru ( nu vreau sa evidentiezie basii , mediile sau inaltele ).Camera in care ascult are 20 mp insa intr-un an voi scimba cu una de 30 mp, astfel ca ramane de referinta camera de 30 mp.Puterea ... chiar daca boxele au 100w, zic eu ca si cu 50 wats ma multumesc, in general nu cred ca ascult la mai mult de 15-20 wats.Buget: 600 lei.Muzica: incepand cu anii 80 pana in prezent.Mi-au fost recomandate:1.Arcam Alpha 6 plus ( si cel mai mic Arcam Alpha 4) - recomandat pentru claritate, sunet cald, sunet natural2.Onkyo Integra A 9711 3. Denon PMA 1060Voi ce spuneti?Multumesc anticipat,Ciprian

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

1. E anemic şi nu ţine sarcini 4 Ohmi. Sunet cald, natural? Ce reclame. :rade:

2. E cel mai apropiat de boxele astea, nu e prea rezistent pe sarcini de 4 Ohmi dar folosit cu precauţie nu se strică.

3. Sub nici o formă, depăşeşte cu mult boxele.

Onkyo-Denon, aceeaşi firmă, ateliere diferite, metode de lucru diferite, scheme asemănătoare.

În viitor, ia-ţi boxe pe 8 Ohmi, ca să le poţi folosi cu orice amplif din lume.

Link spre comentariu
Vizitator cip789

1. E anemic şi nu ţine sarcini 4 Ohmi. Sunet cald, natural? Ce reclame. :rade:

2. E cel mai apropiat de boxele astea, nu e prea rezistent pe sarcini de 4 Ohmi dar folosit cu precauţie nu se strică.

3. Sub nici o formă, depăşeşte cu mult boxele.

Onkyo-Denon, aceeaşi firmă, ateliere diferite, metode de lucru diferite, scheme asemănătoare.

În viitor, ia-ţi boxe pe 8 Ohmi, ca să le poţi folosi cu orice amplif din lume.

Salut,

Multumesc frumos pentru raspuns Zal.

Am auzit de Denon ca s-ar fi desprins din Onkyo, si ca sunt relativ similare, denon ( sunet mai cald), onkyo ( sunet mai rece) din ce am citit.

In cee ce priveste puterea, spuneam ca la mai mult de 25 wats nu voi asculta in camera... nu vreau sa dau " bairam" ci doresc sa ascult un sunet cat mai bun.

Am avut ocazia sa ascult Arcam Alpha 6 plus..... mi-a placut enorm.

Am ascultat de la muzica de camera pana la melodii rock & roll ...sunetul foarte bun, cel putin pentru urechea mea, aveau montate niste Triangle (bookshelf) pe 8 ohmi.

Ca putere, volumul la ora 12 era deja f. puternic, mai mult nu isi avea rostul.

Volumul la ora 14 facea sa nu mai ne auzim nici tipand de la 2 metri ceea ce ma face sa spun ca nu mi se pare deloc anemic, cel putin nu mie.

Stiu ca celelalte doua au rezerva de putere mult mai mare...insa si mai putina finete/rafinament in sunet....dar verdictul tot "urechea" ascultatorului o da.

Intre timp cred ca voi schimba boxele pe niste Castle Acoustics, ( 8 Ohmi, 100 wats, 89 Db), sunt englezesti, incinta din lemn masiv, productie 93/94, iar despre sunet am auzit numai de bine.

Pe la noi este f. putin cunoscuta marca insa prin GB.... am aflat ca e f apreciata.

Multumesc,

Ciprian

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări