Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Rezistor

Vizitator Hy2RoGeN

Postări Recomandate

Ok pai ai avea cca 33Vcc pe condensator atunci, si cu zenner de 12V, daca rezistenta este de 390 asa cum s-a sugerat, atunci curentul prin zenner e cam prea mare pentru capsula aia mica ( peste 50mA ) si deci nu exista indoiala pentru motivul cedarii ei... uitandu-ma in pdf-ul integratului valoarea pare a se confirma, deci totul subdimensionat in numele economiei... adica nimic nou.As sugera inlocuirea zenner-ului cu unul de 1,3W neaparat, pentru a evita repetitia defectului pe viitor, iar rezistorul pus de 2 sau 3W daca este posibil, asta penca din cate vad placa in acea zona a avut de suferit destul de mult din punct de vedere termic, probabil rezistenta mergea oricum destul de calda.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 37
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

13

• Marian

4

• zal

2

• K1nderu

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Recomand totusi sa achizitionezi si un multimetru, chiar si o banalitate din aia digitala la 15 lei, cu care poti confirma diagnosticul presupus de mine, care repet, e doar presupus, ca nu am de unde sa stiu cu precizie daca chiar asa si este, deci iei un multimetru cu care masori intai dioda zenner multimetrul setat pe dioda, masori apoi tot la setarea asta si alimentarea acelui integrat sa fii sigur ca nu este in scurt, si abea apoi inlocuiesti cele necesare.

Link spre comentariu
Vizitator Hy2RoGeN

Buna seara. Am schimbat dioda zener, rezistenta de 390 ohmi de 2w si tranzistorul cu unul bd911, am bagat in priza si a pocnit usor ceva, nu imi dau seama ce, toate piesele sunt intacte, intre timp am facut rost de un aparat de masuna analog mavo-35. Cam ce ar trebui sa masor sa vad dece nici dupa schimbarea pieselor nu scoate sunet in boxe, desi el se alimenteaza?Daca se poate explicatii cat mai detaliate, nu le am cu electronica prea tare. :nas:

Link spre comentariu

Ia sa verifici integratul LM1036N daca se incalzeste excesiv, masoara intre pinii 10 si 11, trebuie sa ai 12V acolo.Acel integrat controleaza volumul si tonul in amplificator.Cred ca stabilizatorul format din dioda si tranzistor alimenteaza tocmai acest integrat, are plaja de alimentare intre 9-16V.

Link spre comentariu
Vizitator Hy2RoGeN

Bun se pare ca tranzistorul mai mic a pocnit, nu am vazut exact pana nu l-am scos, pe el scrie D66(7?) nu pot sa citesc ultima litera partea aceea a zburat, langa el mai este unul si mai mic nevatamat gr 1015.

Link spre comentariu

Avand in vedere tensiunea maxima pe care o ai in sistem, poti pune orice tranzistor care are Vce minim 40V. Vezi cum il conectezi pe placa, daca e alta configuratie la pini, trebuie sa incrucisezi picorusele ca sa vina cum trebuie.

Link spre comentariu
Vizitator Hy2RoGeN

Am reusit sa scot sunet din boxe, sunet tare si clar cum ar trebui sa sune, dar exista zgomot de fond nu foarte mare, cand aprind si sting sistemul boxele pocnesc.Rezistorul de 390 ohmi de 2w pare ca se incalzeste putin cam tare.Ce as mai putea sa verific schimb? Multumesc pentru toate sfaturile pana acum, foarte bune!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări