Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

TV Sonic sasiu 11AK30

cosvi

Postări Recomandate

Acelasi lucru am subliniat mai sus, nu are treaba "sula cu prefectura".

R639 NU ARE TREABA CU BV-ul, PROCESORUL (pinul 49) "CITESTE" IMPULSURILE DE INTOARCERE LINII (LFB) PRIN GRUPUL FORMAT DE R639, D407, R426 => DACA NU EXISTA IMPULSURI INTOARCERE LINII PROCESORUL COMUTA AUTOMAT IN STAND-BY TV-UL!!!!!

Verifica inca odata ce ti-am scris in ante-penultima postare a mea, verifica bobina de deflexie si lipiturile BV-ului.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 32
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cosvi

14

• cristybadea

6

• elmar

4

• petreelectronic

2

Top autori în acest subiect

Am inlocuit finalul cadre din nou dar tot cu TDA8174A ca nu am gasit cu AW si nicio modificare. Posibil sa fie TDA-urile de vina, sa fie stifturi ? Sunt luate le la miv... , a mai luat cineva ? Sunt OK ?

Link spre comentariu

totusi eu cred ca ceva va scapat la verificarea BV-ului ...cautati sa nu aveti rezistente "intinse"sau chiar intrerupte (mai ales rezistentele de valoare mica)D614,R654 le-ati verificat?ps. eu am cumparat cateva bucati TDA8174A(tot de la miv*rom) acum cateva saptamani si am montat doua din ele ...au fost ok! :dastiu eu poate le-am nimerit pe cele bune! iar dvs nu!? :rade:

Link spre comentariu

Cred ca ma invart degeaba in jurul BV-ului si defectul e in alta parte atata timp cat imaginea e desfasurata normal pe vertical. Aseara i-am dat semnal si pe AV si am introdus si mufa de antena si TV-ul merge si pe AV si pe antena, imaginea e buna dar tot deplasata spre stanga cca 5 cm (banda neagra) si nu afiseaza OSD. La orice comanda cand ar trebui sa afiseze OSD scade putin luminozitatea si nu afiseaza nimic dar comanda o executa. Am verificat si rezistenta R639 e 4.7K. Va rog ceva idei ca nu mai am.

Link spre comentariu

imaginea e buna dar tot deplasata spre stanga cca 5 cm (banda neagra) si nu afiseaza OSD.

in acest caz nu trebuie sa mai umblati la baleiajul cadre...

defectul vine din baleiaj linii! mai precis nu aveti feedback-ul linii la jungla si h-sync la procesor ...

verificati R639 , C619 si ar fi bine sa verificati toate piesele pe traseul c618, c619, r639,r640,r634 (eventual verificati sa nu fie cablajul intreupt )....pana la pinii procesorului si junglei(H-sync si LFB)

Link spre comentariu

R639 - 10k

sunteti sigur ? nu ati masurat alta rezistenta?pe rezistenta ce culori sunt? incercati sa micsorati aceasta rezistenta la 6,8k sau chiar 4,7k asa cum scrie in schema...faceti o proba si observati daca defectul se mai manifesta sau nu!
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări