leo 17 Postat Noiembrie 30, 2013 Partajează Postat Noiembrie 30, 2013 am cumparat de la un coleg de pe forrum un convertor dc dc step up care ridica tensiunea de la 1,5v la 5 v cu curent de iesire de max 600 ma ...daca ma poate ajuta cineva cu o schema ..m ar pasiona sa mi mai fac una .mentionez ca are un singur tranzistor ...si nici nu am momentan o poza cu convertorul ,dar revin cu poza sa sevada la ce montaj ma refer Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 30, 2013 Partajează Postat Noiembrie 30, 2013 Vezi ca acela nu-i tranzistor, e integrat fiindca stabilizeaza tensiunea de iesire.Cu un simplu tranzistor nu s-ar obtine stabilitatea tensiunii.Acest tip de integrate se mai gaseste si prin unele lanterne cu invertor de la 1,2V.Am luat si eu acel montaj, dar nu poti obtine la iesire mai mult de 100mA, am incercat pe o baterie de telefon, oricum e folositor fiind mic si foarte compact. Link spre comentariu
leo 17 Postat Noiembrie 30, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 30, 2013 0 sa revin cu o poza cu montajul ,multumesc de reaspuns dm validee Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum