Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Releu temporizare

Postări Recomandate

Salutare.

Detine cineva schema unei dracii din astea?

http://www.emil.matei.ro/forum/met13.pdf

E compus din 2 placi cu multe punti de la una la alta,in asa fel incat e destul de greu de relevat la pozitie o schema corecta....de timp nu mai vorbesc.Nu vreau sugestii gen 555 sau alternative...situatia am rezolvat-o,dar m-a bagat in draci o porcarie din asta si vreau sa vad cum a fost gandita la vremea ei.

A mai fost o discutie prin 2010 ( viewtopic.php?f=16&t=54393 )dar nu mai exista atasamentele.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• leoncris

5

• doru3160

4

• Magnus

4

• NICA

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Nu ajuta...e fix ce trebuie :rade: .E varianta cu alimentare la 110V dar nu are importanta,diferentele sunt minore la cateva rezistente,in rest sunt identice.Vad ca e tot de pe "paul matei" unde am intrat si eu,dar pesemne ca nu suficient de adanc...Multumesc mult.

Link spre comentariu

Nu ma ocup in mod curent de asa ceva,insa pot spune cu mana pe inima ca am mai multe cunostiinte in domeniu decat multi care lucreaza zilnic cu asa ceva si mi-au trecut pragul pt acele revizii curente...si aia n-au nici o scuza,ei ar trebui sa rezolve defectele in caz de nevoie,doar cu asa ceva isi castiga painea.Pana una alta,vezi ca ai ramas dator cu o explicatie( viewtopic.php?f=51&t=157215&start=15 ) :rade:

Link spre comentariu

Asa , dupa ce ca te servec ca pe un boier , ma mai scoti si ... dator . :ciuda: Ca sa nu amestecam subiectele , datoria va fi "achitata" pe topicul respectiv cand voi reusii sa parcurg ... documentatia.

Link spre comentariu

Nu coane,aici am multumit si o mai fac odata,chiar ma gandeam ca e aiurea sa nu se gaseasca o schema a unei asemenea trasnai fabricate in anii 80 si depasita de mult tehnic de orice alt dispozitiv cu acelasi scop...asa cum spuneam si dincolo,ne mananca undeva cand dam de o problema la care nu avem un raspuns,si fara schema,chiar nu gaseam nici unul,iar de relevat schema de pe cablaj,chiar ca nu merita efortul :rade:

Link spre comentariu
  • 3 ani mai târziu...

salut! are cineva idee ?cum se modifica baza de timp la un releu met 13 model RS 73500 BGE cu tensiunea de lucru la 220V?

multumesc anticipat!

Link spre comentariu

Mai concret...domnilor ....ceace e postat pe emil.matei e cam usor derutant ,avand in vedere ca componentele din schemele lui emil.matei nu se potrivesc lipsesc o parte din ele pe cablaj ...

Link spre comentariu

daca e vorba de schema cu tranzistori atunci condensatorul de 4,7uF (albastru cu tantal) C2

Editat de NICA
Link spre comentariu

din cate observ eu sint doua variante contructive ...cel putin la ceace detin eu in posesie....o varianta contructiva ca pe emil.matei dar e la 110v fabricata in 1987 si o alta varianta de 220v fabricata in 1980...amadoua baza de timp 20 sec

Link spre comentariu

"e cam usor derutant ,avand in vedere ca componentele" - pe bune ?

Modifici valorile RC (constanta de timp) functie de temporizarea dorita , aplicand formula ....

Editat de leoncris
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări