Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Invertor PANZER MMA160 IGBT

lorik199

Postări Recomandate

Trusa de curent ,si nu trebuie un traf de sudura ci unul corect bobinat de maxim 200VA,poate ai vazut vreodata o trusa de curent desfacuta .

Stiu cum arata trusa de curent si tensiune, am lucrat cu asa ceva. Testam relee de protectie in tensiune+curent+timp. Problema este ca cele facute de Icemenerg (sper sa nu gresesc) livreaza maxim 20 A iar eu am nevoie de ceva in jurul la 100.  Trusele tip PRAM au transformator si autotransformator, exact cum lucrez eu acum.

Sa ne dai si noua detalii/impresii despre aparat mai ales la 300A ca uitindu-ma pe eticheta din link socotelile nu dau de loc, personal  te sfatuiesc sa stai cuminte cu astfel de aparate dar daca totusi il achizitionezi sa nu ne uiti.

Noutati!  Am sunat sa cumpar un invertor din Bucuresti, tipul spune ca a vandut numai ieri 8 bucati si acum asteapta containarul din china. Pare cinstit ,atat cat poate sa fie un comerciant de pe net :bataie

A ramas sa ma sune cand are iar pe stoc. L-am intrebat daca le recumpara de la cei din zona Sucevei, A negat si mi-a spus sa nu achizitionez de la respectivii vanzatori . A motivat ca invertoarele EDON sunt extrem de slabe calitativ si cantaresc circa 2 kg nu 6 cum se prezinta pe internet. Nu stiu ce sa zic........ Ideal este sa ii faci o proba minimala cand il iei, barem sa sudeze cu electrod de 3,5, constant cu paraitul specific arcului frunos conturat....

Azi am fost la Dedeman ca studiez invertorul de 500 roni, cel din oferta, cu display si butoane de reglaj. Cel expus nu functiona cand l-am bagat in priza iar altul luat din cutie se parea ca merge dar nu permitea scaderea curentului pana la maxim 20 A nu 10 cum era prezentat in pliantul saptamanal.

Ramane sa studiez, revin cu noutati cand am.

Daca mai aveti Dvs alte idei vizavi de scaderea curentului , rog din suflet sa ma anuntati.

Spor!

Editat de autom
Link spre comentariu

Crede-ma pe cuvint ca nu o sa gasesti (sau foarte rar) aparat no name la care sa corespunda curentul real cu afisajul si nici curenti mici de 10A macar, am spus-o si mai sus, doar la cele de firme cunoscute ai garantia afisarii corecte.

Link spre comentariu

Dar in acest mod voi putea ,,citi,, numai cand sudez sau lucrez cu aparatul respectiv........, binenteles cu ,,dezavantajul,, schimbarii foarte rapide a cifrelor....

Este o modalitate destul de simpla de rezolvare a problemei....

Link spre comentariu
Vizitator George Vintila

Buna ziua, doresc sa achizitionez un aparat de sudua, sa mai sudez una..alta prin gospodarie.Nu le am cu tehnica si dispun de un buget, intins  :91 de 600 de lei...Singurele oferte la mine in oras sunt cele de la dedeman..la 500 lei...invertor panzer 160bd si transformator Stanley de 160A...Agentul de acolo imi recomanda invertorul intrucat e mai fiabil ca un transformator si mai usor. Totusi sunt sceptic cand vine vorba de chinezarii..

Ce parere aveti de acest aparat?

http://olx.ro/oferta/invertor-aparat-de-sudura-dnipro-mma250-ID2UG7R.html#1ede965ad8

Din ce vad eu in clipul asta, aparatul pare ok, daca o fi de aceeasi calitate.

Link spre comentariu

Asa par toate bune la inceput, ddar se vede dupa un timp mai indelungat.

Parerea mea este sa va interezati la persoane care se ocupa cu bobinaje de transformatoare si cred ca ar putea sa faca unul manual mult mai bun si mai durabil.

Ce costa mult, sarma de bobinaj deoarece trebuie foarte groasa si lunga. Daca va interesati ati putea gasi si mai ieftin.

Totusi aparatele astea facute de fabrica au un aspect mult mai frumos decat cele lucrate manual, dar nu puteti sti cat poate dura.

Link spre comentariu
Vizitator George Vintila

Chiar inainte de a posta am citit toate posturile anterioare, am tras concluziia si chiar am evitat Panzerul de la Dedeman( la 500 lei)...  :16 Nu a vorbit nimeni de cele ucrainiene DNIPRO( ori de unul asemanator cu cel postat de mine)  si de aceea sunt inca in dilema.

Link spre comentariu

Chiar inainte de a posta am citit toate posturile anterioare, am tras concluziia si chiar am evitat Panzerul de la Dedeman( la 500 lei)...  :16 Nu a vorbit nimeni de cele ucrainiene DNIPRO( ori de unul asemanator cu cel postat de mine)  si de aceea sunt inca in dilema.

Chiar nu a folosit nimeni invertoare ucrainiene, ori acest tip de invertor?

Este ucrainean sau rusesc doar 1% restul de 99 % este chinezesc pur

Sa o iau usor, am scris si ,,dincolo,,

A venit petrada!Am cantarit aparatul si este exact cat se da in ,,specificatii,, adica 5,6 kg.Sudeaza binisor, electrodul bazic si cel de inox il ,,coase,, extrem de frumos.Binenteles, valorile date sunt pur orientative.La electrod supetit de 2,5 aveam reglat curentul la 100 A si el debita 76 ALa electrod supertit de 3,25 aveam reglat la 150 si el debiteaza 106 A la reglajul de 200 el debiteaza 140ALa bazic de 2,5 , reglat 100 A, debitat 72ALa 3,25 bazic, reglat la 150, debiteaza 112A la 200 reglat debiteaza 146 ALa Inox nu am masurat.In scurtcircuit sunt doua valori masurate pentru fiecare reglaj, in functie de ,,taria,, arcului, reglat din potentiometrul 2.O sa revin cu date, ce am masurat acum este ciudatLe postez sa va minunati.27A reglat 72A masurat pe sensibiltate 10 si 32A pe sensibilitate 140A reglat 76A masurat pe sensibiltate 10 si 44A pe sensibilitate 150A reglat 82A masurat pe sensibiltate 10 si 52A pe sensibilitate 160A reglat 90A masurat pe sensibiltate 10 si 56A pe sensibilitate 1100A reglat 120A masurat pe sensibiltate 10 si 82A pe sensibilitate 1150A reglat 150A masurat pe sensibiltate 10 si 118A pe sensibilitate 1200A reglat 182A masurat pe sensibiltate 10 si 146A pe sensibilitate 1300A reglat 240A masurat pe sensibiltate 10 si 210A pe sensibilitate 1Poze in atas.CAnd am timp il mai puricIdei? Cum vi se pare?

Asta e modelul http://olx.ro/oferta/aparat-de-sudura-invertor-edon-blue-mma-300-ID3PRs0.html#50b91b3e70;promoted

Poza 3

post-178401-0-82790800-1442941784_thumb.jpg

post-178401-0-35449300-1442941798_thumb.jpg

post-178401-0-58561900-1442941954_thumb.jpg

Link spre comentariu

E o chinezarie " consacrata " ... Mai sant vreo 3 tipuri de " sasiuri " , cu variantele de rigoare . Sant ieftine , dar nu prea fiabile . Statistic vorbind ... Unele exemplare rezista inca . E o chestie de noroc . La banii acestia , nu prea ai ce sa repari . Te costa prea mult ( decat daca e aparatul personal , si n - ai de ales ... ) . Si nici mari pretentii ... Eu nu m - as aventura la peste 130 - 150 A . Nici nu prea e nevoie , inseamna electrod de 4 ( rutilic ) ... oricum sant rezervat la curentii acestia . 1 - 2 electrozi , n - ar trebui sa fie probleme .

P .S . - verifica strangerea la diode si MOS - uri ... si daca exista paralelism intre capsula " libera " si suprafata radiatorului . Am intalnit destule anomalii , inclusiv folia siliconica " cutata " sub capsule ... si strangeri fortate , terminalele erau torsionate de la montaj , capsulele nu " calcau " integral pe radiator . Unele au asperitati din frezarea neglijenta ( radiatoarele ... ) , iar nu e bine ... Un control vizual exigent si facut cu rabdare la tot aparatul nu strica . Mai ales lipiturile pe la " forta " , pot fi surprize , care se " razbuna " in timp .

Editat de gauss
Link spre comentariu

Multumesc de raspuns. Asta si vroiam , o ,,chinezarie,, consacrata si banala. Sa fie simpla. Sa vad cum o modific sa faca ce vreau eu.

CE nu stiu exact , cum se foloseste ,,potentiometrul ,, de tarie a arcului. :evil3:

Da, o sa ii fac ( cu ajutorul colegului meu de experimentari), o mica ,,revizie,,

RUGAMINTE MARE!  O schema a ,,chinezismului,, meu aveti cumva?

Ps. peria de sarma cu ciocanel este INCREDIBIL de meschina!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! LA fel si masca de sudura, penibile nu altceva.......

Editat de autom
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări