Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

amplificator AS2020

incepatorul_br

Postări Recomandate

• Răspunsuri 32
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• incepatorul_br

13

• clauelf

6

• zal

5

• capabilu

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Tot trafo rămîne piesa subdimensionată acolo, puntea e mai bună ca ce se găseşte azi. Filtrajul poate fi îmbunătăţit ptr scăderea brumului prin înserierea unei diode de cîţiva amperi în paralel cu o rez de 100 Ohmi, urmate de un cond cu valoare dublă sau triplă faţă de primul, un fel de piltru Pi.Curentul de repaos, sau polarizarea trz finali, cum vreţi să numiţi asta e chiar mare la tensiunea b-e, e pa marginea clasei A. Aşa că distorsiuni de neracordare sînt excluse de acolo, rămîn suspecte alimentarea şi etajele anterioare.

Link spre comentariu

Tot trafo rămîne piesa subdimensionată acolo, puntea e mai bună ca ce se găseşte azi..

Nu va contrazic dar pe vremuri ,imi aduc aminte ca la TV SPORT , AS 2020 etc...facea defecte ciudate dar masurata era buna Traful este subdimensionat dar merge asa ,FIERBINTE totusi....
Link spre comentariu

Exact aceeasi problema o am si eu la acelasi amplificator.Am schimbat toti condensatorii, inlocuit puntea redresoare, schimbat si potentiometrul de bass, reglat din semireglabili si problema nu dispare, ba mai mult , fileaza putin si becul cand se creste volumul.Am banuit ca este din cauza ca transformatorul este subdimensionat.Totusi cand era noua nu facea asa si era acelasi transformator.

Link spre comentariu

Cînd dai volumul mai sus şi se îneacă ampliful, cît scade tensiunea de alimentare? Ideal e să măsori cu un multimetru cu ac.

nu cand dau volumul. e vorba de joase cand le dau la maxim
Link spre comentariu

Rezolva in primul rand reglajul curentului de mers in gol pe finali ( ptr ambele canale ). Cand curentul se poate regla din semireglabili pe ambele canale si problema persista, vedem mai departe.

Link spre comentariu

Rezolva in primul rand reglajul curentului de mers in gol pe finali ( ptr ambele canale ). Cand curentul se poate regla din semireglabili pe ambele canale si problema persista, vedem mai departe.

am rezolvat cu reglajele. am schimbat semireglabili pentru amandoua canale.
Link spre comentariu

Verifica R124, R121, R120, T107, T105, T106 in special si toate tensiunile din schema. Verifica sa ai corect legate firele de la canale pe potentiometrul de joase ( daca faci proba cu altul, sa fie pot stereo liniar de 100K).

Link spre comentariu

Ghici ce frecvenţe redate de amplif măresc consumul? Puteai să măsori, că nu e greu şi te lămureai că nu poţi da volumul mai sus la acest amplif. Repet, trafo asigură doar un maxim de 5-6W pe canal. Depinde de tine dacă-i scoţi în toată banda audio sau doar la medii şi înalte.
Link spre comentariu

Ghici ce frecvenţe redate de amplif măresc consumul? Puteai să măsori, că nu e greu şi te lămureai că nu poţi da volumul mai sus la acest amplif. Repet, trafo asigură doar un maxim de 5-6W pe canal. Depinde de tine dacă-i scoţi în toată banda audio sau doar la medii şi înalte.
eu am spus de joase la maxim. nu de volum si joase date amandoua la maxim. e vb ca taie sunetul si la minim.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări