capabilu Postat Decembrie 3, 2013 Partajează Postat Decembrie 3, 2013 Incearca o alta punte redresoare ,schimba porcaria aia de 3PM... si electroliticul Link spre comentariu
zal Postat Decembrie 4, 2013 Partajează Postat Decembrie 4, 2013 Tot trafo rămîne piesa subdimensionată acolo, puntea e mai bună ca ce se găseşte azi. Filtrajul poate fi îmbunătăţit ptr scăderea brumului prin înserierea unei diode de cîţiva amperi în paralel cu o rez de 100 Ohmi, urmate de un cond cu valoare dublă sau triplă faţă de primul, un fel de piltru Pi.Curentul de repaos, sau polarizarea trz finali, cum vreţi să numiţi asta e chiar mare la tensiunea b-e, e pa marginea clasei A. Aşa că distorsiuni de neracordare sînt excluse de acolo, rămîn suspecte alimentarea şi etajele anterioare. Link spre comentariu
capabilu Postat Decembrie 4, 2013 Partajează Postat Decembrie 4, 2013 Tot trafo rămîne piesa subdimensionată acolo, puntea e mai bună ca ce se găseşte azi..Nu va contrazic dar pe vremuri ,imi aduc aminte ca la TV SPORT , AS 2020 etc...facea defecte ciudate dar masurata era buna Traful este subdimensionat dar merge asa ,FIERBINTE totusi.... Link spre comentariu
twinvortex Postat Decembrie 4, 2013 Partajează Postat Decembrie 4, 2013 Exact aceeasi problema o am si eu la acelasi amplificator.Am schimbat toti condensatorii, inlocuit puntea redresoare, schimbat si potentiometrul de bass, reglat din semireglabili si problema nu dispare, ba mai mult , fileaza putin si becul cand se creste volumul.Am banuit ca este din cauza ca transformatorul este subdimensionat.Totusi cand era noua nu facea asa si era acelasi transformator. Link spre comentariu
Vizitator dark_blaze Postat Decembrie 4, 2013 Partajează Postat Decembrie 4, 2013 salut, verificati tranzistorii 105& 106...cat si cei de pe partea cu corectiile si prezenta tensiunilor indicate in schema... Link spre comentariu
zal Postat Decembrie 4, 2013 Partajează Postat Decembrie 4, 2013 Cînd dai volumul mai sus şi se îneacă ampliful, cît scade tensiunea de alimentare? Ideal e să măsori cu un multimetru cu ac. Link spre comentariu
incepatorul_br Postat Decembrie 5, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 5, 2013 Cînd dai volumul mai sus şi se îneacă ampliful, cît scade tensiunea de alimentare? Ideal e să măsori cu un multimetru cu ac.nu cand dau volumul. e vorba de joase cand le dau la maxim Link spre comentariu
clauelf Postat Decembrie 5, 2013 Partajează Postat Decembrie 5, 2013 Rezolva in primul rand reglajul curentului de mers in gol pe finali ( ptr ambele canale ). Cand curentul se poate regla din semireglabili pe ambele canale si problema persista, vedem mai departe. Link spre comentariu
incepatorul_br Postat Decembrie 5, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 5, 2013 Rezolva in primul rand reglajul curentului de mers in gol pe finali ( ptr ambele canale ). Cand curentul se poate regla din semireglabili pe ambele canale si problema persista, vedem mai departe.am rezolvat cu reglajele. am schimbat semireglabili pentru amandoua canale. Link spre comentariu
clauelf Postat Decembrie 5, 2013 Partajează Postat Decembrie 5, 2013 Verifica R124, R121, R120, T107, T105, T106 in special si toate tensiunile din schema. Verifica sa ai corect legate firele de la canale pe potentiometrul de joase ( daca faci proba cu altul, sa fie pot stereo liniar de 100K). Link spre comentariu
zal Postat Decembrie 6, 2013 Partajează Postat Decembrie 6, 2013 nu cand dau volumul. e vorba de joase cand le dau la maximGhici ce frecvenţe redate de amplif măresc consumul? Puteai să măsori, că nu e greu şi te lămureai că nu poţi da volumul mai sus la acest amplif. Repet, trafo asigură doar un maxim de 5-6W pe canal. Depinde de tine dacă-i scoţi în toată banda audio sau doar la medii şi înalte. Link spre comentariu
incepatorul_br Postat Decembrie 7, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 7, 2013 nu cand dau volumul. e vorba de joase cand le dau la maximGhici ce frecvenţe redate de amplif măresc consumul? Puteai să măsori, că nu e greu şi te lămureai că nu poţi da volumul mai sus la acest amplif. Repet, trafo asigură doar un maxim de 5-6W pe canal. Depinde de tine dacă-i scoţi în toată banda audio sau doar la medii şi înalte.eu am spus de joase la maxim. nu de volum si joase date amandoua la maxim. e vb ca taie sunetul si la minim. Link spre comentariu
zal Postat Decembrie 7, 2013 Partajează Postat Decembrie 7, 2013 Verifică dacă la puţometrul de joase face bine contact cursorul spre capătul de sus. Link spre comentariu
incepatorul_br Postat Decembrie 7, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 7, 2013 Verifică dacă la puţometrul de joase face bine contact cursorul spre capătul de sus.am verificat cu unul nou dar nu liniar si aceeasi problema. Link spre comentariu
incepatorul_br Postat Decembrie 9, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 9, 2013 am verificat cu unul nou dar nu liniar si aceeasi problema.sa schimb si tranzistori din preamplificare???/?????? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum