viopa Postat Septembrie 26, 2014 Partajează Postat Septembrie 26, 2014 Postez primul radio cu caseta/carcasa ce are doua picioruse si sipcile orizontale sunt cu raza , partea catre panza. Link spre comentariu
viopa Postat Octombrie 1, 2014 Partajează Postat Octombrie 1, 2014 Acum postez si cel de-al ll-lea model de caseta/carcasa pentru a se vedea micile diferente. Este drept nu am restaurat-o desi aparatul este functional. Link spre comentariu
oltean24 Postat Octombrie 4, 2014 Partajează Postat Octombrie 4, 2014 Felicitari ptr rabdarea de care ati dat dovada!Este uimitor ce se intampla cand faci asta din pasiune si nu ptr bani neaparat! Link spre comentariu
viopa Postat Octombrie 4, 2014 Partajează Postat Octombrie 4, 2014 Multumesc! Cand este cazul o fac si pentru bani. Un hobi nu se tine doar cu vorbe . Este nevoie de piese, materiale... 1 Link spre comentariu
viopa Postat Aprilie 3, 2016 Partajează Postat Aprilie 3, 2016 Intrebare pentru carageae, la aparatul restaurat S 50 care este tubul final? Multumesc! Link spre comentariu
feri.visky Postat Aprilie 3, 2016 Partajează Postat Aprilie 3, 2016 La aparatul meu este 30П1M, exista probabil si versiuni cu 30П1С... La tine cum este fixat transformatorul de retea? Link spre comentariu
viopa Postat Aprilie 3, 2016 Partajează Postat Aprilie 3, 2016 Aparatele de radio postate sunt atat cu finala 6p6 cat si cu 30 P .Autotransformatorul se fixeaza la fel in ambele variante. Difera doar alimentarea filamentelor tuburilor, respectiv 6,3 v si 30 v. Curentul necesar este asigurat corespunzator/indestulator pentru ambele variante indiferent de tubul final folosit. Schema nu da toate datele autotransformatorului de retea. Pentru a afla numarul de spire pentru fiecare bobina in parte , am fost nevoit sa desfac un autotransformator bun ca sa pot avea datele necesare. Deci munca. Link spre comentariu
viopa Postat Mai 18, 2016 Partajează Postat Mai 18, 2016 Buna! Dupa o lunga perioada de cercetare/studiu inceputa si cu regretatul kripton, m-am lamurit in legatura cu variantele acestui radio S 50. Prin urmare : -S 50 A -tub final 30 P 1M si tub redresor 30 T 6 (ca la Record 49); -S 50 A1- tub final 6P6 si tub redresor 30T6; -S 50 A2-tub final 6V6 (6P6) si coloana de seleniu pentru redresare . Carcasele/casetele au fost fabricate de producatori diferiti cu mici diferente intre ele, dar respectandu-se dimensiunile. In cartea albastra intitulata Scheme de radioreceptoare, autori Chiriac, Dinu si Soroceanu se gaseste schema la S50 A2. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum