asterix196803 Postat Noiembrie 27, 2013 Partajează Postat Noiembrie 27, 2013 Cu ceva timp in urma am facut curatenie prin lazile mele....si am gasit unele piese care provin de la o freza si strung recuperate de la fostii colegi de munca care sau ,,grabit sa le adune" spre finalul inchiderii locului de munca cu ceva ani in urma.....unele nici nu stiu la ce folosesc poate cu ajutorul dumneavoastra ma pot lamurii .....iar spre idee am inceput sa vad daca am ceva pentru un strung home made... Link spre comentariu
asterix196803 Postat Noiembrie 27, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 27, 2013 Unele piese sunt recuperate problema consta in faptul ca nu mai stiu de unde vin exact... Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 27, 2013 Partajează Postat Noiembrie 27, 2013 Primul dispozitiv, cel cu coada conica, este un tampon care se fixeaza in pinola papusii mobile si foloseste la debitarea rapida a pieselor dintr-o bara mai lunga care trece prin alezajul arborelui strungului. Prin utilizarea lui se castiga timp la acesta operatie de debitare pe strung, care este de fapt cea mai problematica operatie pentru orice strungar.Dispozitivele 2, 3 si 4, provin probabil de la o freza si nu stiu prea bine la ce folosesc.In imaginea a 5-a sunt diferite roti de schimb de la o freza, sau strung.Dispozitivul al 6-lea este un dispozitiv pentru taiat pietre de rectificat cu profil sferic. As cum este reglat acum, realizeaza un profil sferic interior la capatul unei pietre cilindrice. Daca retragem diamantul dincolo de centru pe o pozitie diametral opusa, atunci se poate profila o piatra sferica exterioara. Link spre comentariu
asterix196803 Postat Noiembrie 27, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 27, 2013 Prima piesa are pansonat grade pe exterior si are o gaura amplasata lateral fata de centrul ei..piesa 6 era montata (prinsa prin inel-semiflansa )pe dispozitivul 2 si are o gaura interioara unde vine prins prin surub altceva..Alte dispozitive .. Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 27, 2013 Partajează Postat Noiembrie 27, 2013 Gradatiile poansonate pe tampon se folosesc impreuna cu un reper de pe pinola si servesc la reglajul fin al lungimii materialului de debitat. Surubul din gaura filetata lateral serveste la blocarea pe filet a tamponului, in pozitia convenabila. Da! P5 este suportul de la dispozitivul de taiat sferic P6. Gaura, probabil serveste la indexarea cu un stift pe pozitia zero a diamantului. Mai are probabil prevazute si sisteme de fixare (precum ghidaje in "coada de randunica") pe o masina de rectificat universala, sau de rectificat interior. Dispozitivul P4 pozeaza-l in mai multe pozitii si pune-le pe topic. P89, este probabil o menghina de mana. Ai filet stanga-dreapta, pentru manevrare mai usoara. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum