Georgefreerunner Postat Noiembrie 27, 2013 Partajează Postat Noiembrie 27, 2013 Buna seara.Dupa cum spune si titlu asta as vrea sa realizez asta ==> http://www.personal.psu.edu/sdb229/plas ... ematic.gif . In locul globului de sticla vreau sa folosesc un cilindru astupat la un capat cu o semisfera (desigur cilindrul si semisfera sunt din sticla).Cilindrul are cam 6 mm, grosime pe margini 8 mm grosime in varful cupolei, inaltime 25 cm si diametru 15 cm.Vreau sa stiu daca este realizabil pentru un incepator acest proiect.Am deja piesele cerute de gadget.Ar merge sa folosesc un transformator de 15 volti in loc de 25 v? Este bun cilindrul de sticla ? Risc sa ma curentez daca ating cupola de sticla ? Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 27, 2013 Partajează Postat Noiembrie 27, 2013 Vezi ca se poate folosi la asta si un banal bec cu incandescenta, binenteles de dimensiune mare. Cauta bine pe Youtube, ca ai sa gasesti. Link spre comentariu
Georgefreerunner Postat Noiembrie 27, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 27, 2013 Bec cu dimensiune mai mare ca cel normal incandescent (cred ca are vreo 5 cm diametru) eu nu am vazut. Tocmai de asta as fi dorit sa folosesc tubul acela. Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 27, 2013 Partajează Postat Noiembrie 27, 2013 Exista si becuri de 500W, ce-i drept mai rar gasesti acum.Eu am cumparat recent becuri de 150W, chinezii le mai fabrica. Link spre comentariu
belasajgo Postat Noiembrie 29, 2013 Partajează Postat Noiembrie 29, 2013 Doar in uniunea europeana sunt interzise becurile cu incandescenta. In afara uniunii europene inca se fabrica si se pot cumpara. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum