Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

conectare sonda osciloscop la amplificator


Emil 1986

Postări Recomandate

  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • Emil 1986

    5

  • Marian

    2

  • dan cod

    2

  • franzm

    2

Top autori în acest subiect

Cu osciloscopul legat la masa aparatului firul de masa iar semnalul il iei de unde vrei sa vizualizezi(masori)Daca cumva este cu sursa in comutatie masuratorile in sursa se fac cu masa la masa primarului sursei pentru partea primara.Daca e cu traf simplu masa la masa aparatului.

Link spre comentariu

...Daca cumva este cu sursa in comutatie masuratorile in sursa se fac cu masa la masa primarului sursei pentru partea primara...

atque facit "poc"Masa osciloscopului e de regula conectata la PE. Masa primarului sursei (mai ales la echipamentele de larg consum) nu este nici nulul retelei (N) nici PE. La cele industriale, masa primarului este deseori nulul retelei. Pentru masuratori în primarul surselor în comutatie se recomanda folosirea unui transformator de separatie.Pentru ceea ce vrea sa faca Emil e necesar fie o sonda diferentiala fie un osciloscop cu doua canale si functii aritmetice (A-B).
Link spre comentariu

eu vreau sa masor puterea amplificatoruliu,si nu stiam daca se masoara fiecare kit in parte fata de masa(gnd)sau pe iesirea defazata si pe iesirea ne-defazata,adica daca masor direct pe borna dif

Link spre comentariu

Va rog sa ma iertati pentru exprimarea ambigua (si partial incorecta) din mesajul de mai înainte si pentru off-topic. (Am scris si scriu pe furis, la lucru.)Am vrut sa subliniez faptul ca la redresarea bialternanta cu punte redresoare, atât minusul ("masa", pt. ca e de obicei punctul de referinta pt masuratorile în primar) cât si plusul sunt situate la potential înalt ("hot", "live") fata de PE, care, mai ales în retelele casnice, este conectat pe undeva la N. Un osciloscop clasic, cu masa intrarii conectata la carcasa (adica tot la PE, prin cablul de retea), va produce un scurtcircuit în momentul în care masa sa este conectata la minusul circuitului primar al sursei.Am întâlnit multe SMPS de uz industrial, fara separare galvanica, alimentate trifazat (redresare monoalternanta). La acestea N este în acelasi timp si "masa" iesirii si era conectata la PE. Acesta conexiune se putea însa desface (era un surub corespunzator marcat pe regleta de conectare). De aici a rezultat afirmatia din mesajul meu anterior.

Link spre comentariu

@Emil 1986 daca modulele sunt onectate in punte atunci masuratoarea fata de masa este irelevanta devreme ce masa nu mai este o referinta corecta pentru iesiri, deci conectezi osciloscopul chiar pe bornele care merg la boxe. Acuma asa cum s-a mentionat pot fi probleme cu masa, daca alimentarea este facuta cu SMPS, daca insa ai traf de retea simplu, nu cred ca vei avea probleme.

Link spre comentariu

E foarte simplu, stabileşti care din amplifuri e cel ''master'' şi pui sonda la ieşirea lui, iar masa sondei la ieşirea celui ''sclav'', cu intrarea pe c.a. Neapărat cu sarcină la ieşire. Amplifurile trebuie reglate cît mai identic înainte, mai ales deriva la ieşire, lucru destul de greu la schema aia proastă. Evident că se poate verifica şi între fiecare ieşire şi masă, dar tot cu sarcina conectată între ele, nu la masă, decît în cazul cînd le separi.

Link spre comentariu

Urcă mai sus în frecvenţă sau în tensiune? E un amplif de sabufăr şi are filtru la intrare? Cum e făcută punerea în punte, între ieşirile şi intrările amplifurilor sau cu un montaj defazor?

Link spre comentariu

in cutia amplificatorului am 4 kit-uri fet200 si 1 cu 2xtda7294 am mixer2 canale si eq grafic si am gasit pe net o schema cu filtru format dintr-un condesator si o rezistenta puse pe intrarea amplifului si taie medii-inalta daca dau mai sus fregventa taie filtrul ala,de urcat urca tensiunea pe boxa dar se increteste sinusoidaosciloscopul este un e0104m

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări