Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Condensatori balast electronic.

marius75

Postări Recomandate

Exista condensatoare cu polipropilena pentru aplicatii de comutatie (snubber, etc), si de ordinul microfarazilor la 1000V si mai sus. Sunt relativ scumpe (peste 100lei).Am atasat 2 exemple:post-7511-139829732681_thumb.jpgpost-7511-139829732685_thumb.jpgCel cilindric are 5cm in diametru.Celalalt, dimensiuni comparabile.Am vazut si pe acest forum la vanzari,cond polipropilena de zeci micro la 1900V, cu 200 lei :jytuiyu

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 27
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• marius75

11

• bobo

5

• validae

5

• em2006

4

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Am priceput...vor fi de 5,6 nF/1600V. Dupa ce am postat m-am gandit cat de mari trebuie sa fie condensatori la 1600V cu valori de ordinul uF :ras: Greseala mea... Multumesc pentru sfaturi!LE: Am gasit condensator ceramic 5,6nF/2.000V si condensator poliester 5,6nF/1.600V. Care este mai bun pentru acest montaj?

Link spre comentariu

ambii sunt buni.condul ceramic are tensiunea de lucru mai mare si gabarit redus iar cel cu poliester suporta curent mai mare.tensiune de lucru ceva mai mica si are un gabarit mai mare.personal montez ce gasesc mai usor pe aceste drosele electronice.

Link spre comentariu
  • 5 luni mai târziu...

Am luat condensatori de 1600V, dar trebuie sa dau o gaura in cablaj cu spiral de 1 mm sau 2mm, sa vad ca gasesc prin casa... 

Link spre comentariu

Condensatorii de 10uF, 250V i-am inlocuit cu altii de 350V, pana acum merg ok. Referitor la cei de 5,6 nF/1600V nu vad +sau - scris pe ei, am cautat si pe net si se pare ca-i pot monta indiferent de pozitie (nu au polaritate)...dar mai bine intreb si aici sa nu fac vreo prostie... Conteaza cum ii montez? evident vor fi pe aceleasi legaturi ca cei vechi, dar polaritatea nu sunt sigur...Din cauza asta am si evitat sa-i montez, eu i-am luat de ceva timp si stau cu ei in cutie. :84 Multumesc!

Editat de marius75
Link spre comentariu

Va multumesc ! Ma apuc de treaba.

LE: Deja am schimbat un condensator, am avut noroc ca mai erau inca doua gauri pe acelasi traseu si s-a potrivit la fix cu piciorusele condensatorului de 1600V. I-am facut proba si merge bine. Cam asa arata droserul...pe tranzistori am doua radiatoare de aluminiu ca in trecut am prajit cateva si a trebuit sa iau masuri...pe astea le folosc de 2 ani si ceva...posibil sa inlocuiesc si tranzistorii cu altii mai buni.

Posted Image

Editat de marius75
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări