mercenarx Postat Noiembrie 27, 2013 Partajează Postat Noiembrie 27, 2013 sal!cum se masoara tranzistorul digital DTC144ES , din sursa sasiului din titlu?nu stiu valorile rezistentelor din elimi da intrerupt B-Cthx! Link spre comentariu
iod2 Postat Noiembrie 27, 2013 Partajează Postat Noiembrie 27, 2013 lasal in pace ca nu el e defect..... Link spre comentariu
dan cod Postat Noiembrie 27, 2013 Partajează Postat Noiembrie 27, 2013 Eu pun acolo un BC npn cu o rez de 10k inseriata cu baza.BC639 de ex.Atentie la configuratia pinilor. Link spre comentariu
mercenarx Postat Noiembrie 27, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 27, 2013 Eu pun acolo un BC npn cu o rez de 10k inseriata cu baza.BC639 de ex.Atentie la configuratia pinilor.ok, am inteles , dar cum stiu sigur daca e prost?cum se masoara , de fapt?sau...nu se masoara , se inlocuieste? Link spre comentariu
dan cod Postat Noiembrie 27, 2013 Partajează Postat Noiembrie 27, 2013 Nu se masoara se inlocuieste.Ce face TVul? Link spre comentariu
mercenarx Postat Noiembrie 27, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 27, 2013 ciricaie si nu pleaca din st-by. da sa plece si pica la loc in st-by.am 16v in st-by pe U linii Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 27, 2013 Partajează Postat Noiembrie 27, 2013 Tranz dtc se masoara...cu putin efort.Se face un montaj pt 100 ani cu un led, o rez si un comutator(se poate face si contact manual). Link spre comentariu
mercenarx Postat Noiembrie 27, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 27, 2013 ok,am sa-l verific astfel. daca este bun, led-ul va trebui sa se aprindaprobabil ca rezi din tranzistor (cel putin cea din baza) sunt de ordinul k , si de aceea instrumentul nu mai sesizeaza caderea de tensiune pe jonctiunimultumesc de info ! Link spre comentariu
stefanion Postat Octombrie 29, 2014 Partajează Postat Octombrie 29, 2014 buna seara ,am un nippon ec2175 cu acest sasium35, problema este aceeasi, da sa plece si pica in standby,si se repeta regulat la secunda, treaba asta cca un minut si dupa care functioneaza normal, am inlocuit toti condensa torii din primar sursa, integratul, optocuplorul, conzi din secundar doar cei care erau indicati pe forum,in rest am masurat si erau ok, totusi un cond cred ca face, dar nu stiu care, ....c843, l-am inlocuit. va rog ceva idei. Link spre comentariu
dan cod Postat Octombrie 29, 2014 Partajează Postat Octombrie 29, 2014 Cat este U1?tot ceva conzii ar fi sa fie. Link spre comentariu
stefanion Postat Octombrie 29, 2014 Partajează Postat Octombrie 29, 2014 (editat) u1 este normala 112v , in timpul cat nu e stabil ,scade la 12v ,si creste la 112v, liniile sunt intrerupte, am mai schimbat electrolitici, c 235 , c844a, c838, dar nimic, cca 1minut ,isi face de cap, ...! pe acest timp cat oscileaza, tensiunea de standby pe pic 63 proc. scade la 0v si creste la 5v in acelasi ritm. totusi ceva nu e in regula ,tensiunea pe c 843,cand tv oscileaza,scade la 3volti si nu creste mai mult de 9 volti, si din cate stiu 9v trebuie sa am la iesirea din IC803 (7809) la intrare ar trebui sa am 12v, cond l-am schimbat, sa fie un scurt, sau o dioda sa conduca invers o perioada, dupa care, isi revine? Editat Octombrie 29, 2014 de stefanion Link spre comentariu
palcu ion Postat Octombrie 30, 2014 Partajează Postat Octombrie 30, 2014 sau o dioda sa conduca invers o perioada, dupa care, isi revine? unde s-a mai auzit asa ceva????? tot un c face probleme! Link spre comentariu
stefanion Postat Octombrie 30, 2014 Partajează Postat Octombrie 30, 2014 (editat) unde s-a mai auzit asa ceva????? tot un c face probleme! va multumesc ,si eu tot la un c ma gandeam tot timpul, ,de afirmatia cu dioda imi cer scuze,stiam ca gresesc dar eram disperat,dioda ori e buna ori nu,stiu ca nu isi mai revine. iar cond defect nu stiu care a fost , am schimbat tot ce e cond. si din primar sursa si secundar sursa,si tot ce e cond.pe langa proc. si final cadre,sunet etc. tv functioneaza. o seara buna! Editat Octombrie 30, 2014 de stefanion Link spre comentariu
palcu ion Postat Octombrie 30, 2014 Partajează Postat Octombrie 30, 2014 daca vrei sa afli defectul,schimbi pe rand cite un C si probezi,sigur in acest mod afli vinovatul Link spre comentariu
dan cod Postat Octombrie 31, 2014 Partajează Postat Octombrie 31, 2014 Si conzii aia din zona tranzistoarelor din secundar sursa au fost schimbați toți? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum