Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

PROBLEME POMPA CORSAIR

Vizitator alexxes

Postări Recomandate

Vizitator alexxes

Buna ziua,Am un water cooler corsair h50.totul era perfect cand deodata pompa nu a mai mers.am fost cu ea la un electrician si acesta mi.a zis ca motorul ar fi ars,nu am crezut asta si tot cautand cineva mi.a spus ca ar fi partea electrica.aceasta contine o alimentare cu 3 pini pentru placa de baza ca ale ventilatoarelor.am vazut ca aceasta face transformarea de la curent continuu la alternativ.fara aceasta placa pompa mergea ...dar la curent alternativ..acum vin cu inrebarea:Cum as putea rezolva asta,dar sa fie tot la 12 v?am incercat cu montajul de la un ventilator cu 3 pini si nu merge gen se inteapa pompa ramane fixa..

post-81098-139829715165_thumb.jpg

post-81098-139829715191_thumb.jpg

post-81098-139829715216_thumb.jpg

post-81098-139829715237_thumb.jpg

post-81098-13982971526_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ghimpe--

3

• validae

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator alexxes

am intrebat la vreo 3 persoane de cand am postat anuntul si nu vrea nimeni sa se bage ba ca nu e asa important...nu se pricep...mmm...ma gandeam daca e vreo ceva de cumparat vreun circuit ceva

Link spre comentariu

Pot sa ti-o repar eu dar e cam departe. Nu mai incerca cu placa de cooler, ca nu merge, acolo are alt principiu.Magnetul mobil de la cooler da informatia de turatie integratului ce da impulsurile de comanda.La pompa ta e alta constructie, trebuie alta abordare. In cel mai rau caz, se poate construi un alt driver pentru motoras, nu ar fi foarte complicat daca s-ar renunta la controlul turatiei.

Link spre comentariu

Poti construi destul de simplu un driver pentru motoras.El este in fapt un motor sincron cu magnet permanent ca cel de la ceasurile analogice sau pompa de evacuare de la masina de spalat.Aveam o schema daca te intereseaza.

Link spre comentariu

Uite o schema simpla cu doua LM555 in punte.Sensul rotatiei se poate schimba din potentiometru, la fel si turatia. Pentru o putere marita (555 poate da doar 200mA ) se pot adauga inca doua pecechi de tranzistori mosfet complementari la iesirile lui 555.Schema este data pentru 9V, dar se poate alimenta si la 12V.

post-21106-139829716603_thumb.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări