zal Postat Noiembrie 28, 2013 Partajează Postat Noiembrie 28, 2013 De ce nu faci probe pe un difuzor defect, de sacrificiu? Ideia mi se pare cam aiurea, au existat pe vremuri firme care aveau boxele cu difuri albe (JVC, Sansui...) şi lumea se plîngea că se îngălbeneau de la soare şi se pătau de la kk de muşte, fum de ţigări, adică exact problemele unei hîrtii albe. Aşa că le vopseau cu tuş de desen şi pensula. Se aplica dinspre centru spre marginea conului, circular, avînd grijă să nu îmbibe membrana ca să se deformeze, tuşul trebuia să rămînă ''spoit'' deasupra. Evident că nu va arăta de fabrică, orice ai face. Link spre comentariu
Vizitator Roberthh Postat Noiembrie 30, 2013 Partajează Postat Noiembrie 30, 2013 fritz_vali si pe mine ma deranja culoarea difuzorului meu din negru s-a facut maro cu timpul....mi-am tot batut capul si pana la urma am cumparat un spray auto negru lucios si am dat de la distanta ca sa nu dau prea mult..intr-un final ideea mea a fost buna si nu a afectat dinamica sunetului .....bafta Link spre comentariu
Luca Postat Decembrie 1, 2013 Partajează Postat Decembrie 1, 2013 Crema de pantofi alba, se vopseste perfect. Link spre comentariu
franzm Postat Decembrie 1, 2013 Partajează Postat Decembrie 1, 2013 Orice adaos aplicat membranei schimba comportamentul difuzorului. Hipocloritul ar putea sa afecteze si liantul folosit la presarea membranei din fibre de celuloza. Cea mai buna solutie ar fi sa cumparati din start difuzoare noi cu membrana alba. Link spre comentariu
fritz_vali Postat Decembrie 1, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 1, 2013 Din informatiile de pana acum trag concluzia ca nu se poate vopsii membrana difuzorului fara sa fie afectata... mai mult sau mai putin! Singura varianta e cumpararea unui difuzor cu membrana alba(ceea ce e foarte greu din moment ce incinta audio a fost calculata cu precizie pentru difuzorul de banda larga din prezent).Concluzie: MEMBRANA NU SE POATE VOPSII.PS: Inca ma gandesc la varianta cu crema de pantofi alba ! Link spre comentariu
hpavictor Postat Decembrie 1, 2013 Partajează Postat Decembrie 1, 2013 Vopsii se scrie cu un singur i .Cum faci ca alegi doar cele mai proaste soluții ? Ai testat pe un difuzor de proba ? Poți atasa poze cu experimentul ?Nu de alta , dar deja îmi pare rău ca am intervenit in subiectul tau ... Link spre comentariu
franzm Postat Decembrie 1, 2013 Partajează Postat Decembrie 1, 2013 @fritz_vali: Continuati sa aplicati hipoclorit pe difuzorul de test, dar numai pe jumatate de membrana. Daca nu-si modifica rigiditatea fata de jumatatea netratata , aveti sanse mari ca hipocloritul sa nu afecteze liantul. Încercarea moarte n-are. Link spre comentariu
fritz_vali Postat Decembrie 1, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 1, 2013 O să pun o poză în câteva minute! Am observat două greșeli făcute de, dumneavoastră(victor): "ca" se scrie "că" "proba" se scrie "probă" "atasa" se scrie "atașa" "tau" se scrie "tău" Gata am pus și poza: http://tinypic.com/r/se226f/5 Cel din dreapta este cel testat iar din stânga netestat. Link spre comentariu
franzm Postat Decembrie 1, 2013 Partajează Postat Decembrie 1, 2013 Difuzoarele din poza sunt cele "bune" ce se doresc a fi modificate sau altele, de sacrificiu?Dupa uscare le "rodati" cu semnal corespunzator (poate fi si de la un transformator cu tensiunea suficient de joasa) si vedeti ce se întâmpla cu membrana (se înmoaie ori ba?). Link spre comentariu
fritz_vali Postat Decembrie 1, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 1, 2013 Nu normal ca nu sunt cele bune! Sunt folosite doar de test! Maine am sa mai dau un strat de clor ca e prea tarziu acum! Se pare ca membrana e mai tare dupa ce am dat cu clor! Link spre comentariu
hpavictor Postat Decembrie 2, 2013 Partajează Postat Decembrie 2, 2013 O să pun o poză în câteva minute!Am observat două greșeli făcute de, dumneavoastră(victor):"ca" se scrie "că""proba" se scrie "probă""atasa" se scrie "atașa""tau" se scrie "tău"Gata am pus și poza:http://tinypic.com/r/se226f/5Cel din dreapta este cel testat iar din stânga netestat.Adică fără diacritice ? Asta este din cauza iOS 7 , pune diacritice in funcție de cum " vrea muschii lui " !Stai linistit , nu ma astept sa înțelegi ! Link spre comentariu
dj_bryz Postat Ianuarie 23, 2014 Partajează Postat Ianuarie 23, 2014 Vali uite niste poze cu un difuzor mic care il folosesc zi de zi si nu este pentru teste .....l-am sacrificat. Am dat cu betisor de ureche imbibat in clor pe membrana cat de finut am putut fara sa o inec. Am dat de 4 ori cu clor ...cu pauze de 8-12 ore intre "maini" si urmeaza sa mai dau. Culoarea este mult mai deschisa decat in poze....de vina este telefonul si lumina care nu este naturala la ora 00:50 Aici sunt poze cu difuzorul in cauza + cel de joase caruia i-am dat doar 2 "maini" si cu celalalt difuzor mic intact fara interventii cu clor. Bine...incinta lasa de dorit deocamdata. http://postimg.org/gallery/9n3vacr2/31fdaf47/ Sper sa va placa. Clorul este perfect ...insa nu dati in exces si nu apasati pe membrana indiferent ca este pensula sau pana de inger pentru ca face scame si nu e ok . Este de ajuns aplicare fara apasare sa absoarba conul clorul si aia este. Link spre comentariu
fritz_vali Postat Ianuarie 23, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 23, 2014 Eu am facut test doar la acel difuzor micut iar de pe urma acelui experiment am tras concluzia ca albul pe care il doresc eu e aprope imposibil de obtinut si singura solutie(in cazul in care as dorii ca membrana sa fie alba) ar fii aceea de a cumpara difuzoarele cu membrana alba sau direc boxe( cele de la yamaha stiu ca au membrana difuzoarelor de bass alba). Link spre comentariu
dj_bryz Postat Ianuarie 23, 2014 Partajează Postat Ianuarie 23, 2014 Parerea mea si gustul meu este ca difuzoarele crem deschis se vad mai frumos decat cele albe. Dar crem deschis nu murdare de fum de tigara. Link spre comentariu
icar Postat Ianuarie 28, 2014 Partajează Postat Ianuarie 28, 2014 Orice interventie asupra membranei difuzorului ii va schimba caracteristicile dinamice si acustice. Se schimba masa, rigiditatea, centrajul, frecventa proprie de rezonanta. Chiar nu merita! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum