fritz_vali Postat Noiembrie 26, 2013 Partajează Postat Noiembrie 26, 2013 Ma tot gandesc de ore in sir daca se poate "vopsii"(in ghilimele deoarece nu vorbesc de vopsitul clasic) calota( hartie) al unui difuzor. M-ar bate capul sa "vopsesc" niste difuzoare in alb dar in acelsi timp nu vreau sa afectez cu nimic sunetul(dinamica difuzorului).Deci in concluzie se poate "vopsii" calota difuzorului? Si daca , da; cu ce solutie? Link spre comentariu
leo 17 Postat Noiembrie 26, 2013 Partajează Postat Noiembrie 26, 2013 si de ce vopsite ,cu ce te ar ajuta ?s ar vedea mai bine si mai aspectos prin plasa de protectie ? Link spre comentariu
fritz_vali Postat Noiembrie 26, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 26, 2013 mie plasa nu imi placeimi place sa vad difuzorul cum se misca! Nu toti au aceeasi pasiune sau placere!Stiu sigur ca ar exista o solutie speciala cu densitatea foarte mica ce schimba aspectul nu si caracteristicile difuzorul(adica sa nu se distinga vreo diferenta la ureche) Link spre comentariu
dj_bryz Postat Noiembrie 27, 2013 Partajează Postat Noiembrie 27, 2013 Ma tot gandesc de ore in sir daca se poate "vopsii"(in ghilimele deoarece nu vorbesc de vopsitul clasic) calota( hartie) al unui difuzor. M-ar bate capul sa "vopsesc" niste difuzoare in alb dar in acelsi timp nu vreau sa afectez cu nimic sunetul(dinamica difuzorului).Deci in concluzie se poate "vopsii" calota difuzorului? Si daca , da; cu ce solutie?Tu defapt vrei sa vopsesti dust cup-ul (calota) ..sau toata membrana?Ai avea solutii pentru negru ..dar pentru alb nu stiu ce sa zic mai ales ca spui ca trece o gama larga de frecvente prin difuzor,daca era sub mai mergea sa ii tragi un spray.Ai putea incerca ceva pe baza de apa...ceva mai "natural" in nici un caz de auto.Poate vine cineva cu alta solutie buna pentru tine..ca eu nu am vopsit cu ceva "finut" ca nu i-mi trebuia pentru bass. Link spre comentariu
fritz_vali Postat Noiembrie 27, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 27, 2013 doar calota(la mine e din hartie) fara suspensia aceea din cauciuc! Intreb de curiozitate acele difuzoare de la boxele Yamaha NS-10 de exemplu , calota aceea alba e vopsita sau asa e hartia alba? Link spre comentariu
radioDJ Postat Noiembrie 27, 2013 Partajează Postat Noiembrie 27, 2013 La NS-10 si membrana e alba. Calota inseamna numai capacul (dust cap) ce protejeaza bobina de praf. http://www.radiohannibal.com/.a/6a00d83420a02f53ef01630073bc05970d-800wi Link spre comentariu
fritz_vali Postat Noiembrie 27, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 27, 2013 deci "Cone Body" si "Dust Cap" le vreau albe! Link spre comentariu
hpavictor Postat Noiembrie 27, 2013 Partajează Postat Noiembrie 27, 2013 Incearca sa le decolorezi cu hipoclorit ( solutii de inalbire din comert , pentru rufe ) ... mai intai faci o proba ( sau mai multe , schimband solutia de inalbire si durata " tratamentului " ) pe membrana unui difuzor deja compromis . Nu te grabi , se albeste in timp ( minim 24 ore ) .Pulpa de celuloza din care este facuta membrana ( la origine ) este alba . Ai toate sansele , dar va trebui sa demontezi difuzorul ... ai grija sa nu deformezi membrana dupa aplicare solutiei de inalbire in exces .PS : nu mai scrie acel " deci " ... pentru ca se foloseste doar daca este vorba de o concluzie . Mai treci pe la scoala . Link spre comentariu
fritz_vali Postat Noiembrie 27, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 27, 2013 Bine am inteles cu acel "deci" (nici nu am fost bun la Limba Romana , am ramas si corigent in trecut la aceasta materie) insa imi este c-am teama sa folosesc hipoclorit! Nici nu stiu cum sa fac; sa dau cu pensula incet incet(adica pensula imbibata in hipoclorit)?Pana acum singura varianta plauzibila e folosirea clorului! Mai astept solutii... Link spre comentariu
hpavictor Postat Noiembrie 27, 2013 Partajează Postat Noiembrie 27, 2013 Exact . Aplici cu pensula , cate putin . Dupa ce se usuca zona umeda ( poti folosi un uscator de par ) , poti trece la o alta zona de catva cm patrati a membranei . Link spre comentariu
fritz_vali Postat Noiembrie 27, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 27, 2013 Credeti ca ar afecta intr-un fel dinamica sunetului? Binenteles ca o sa dau cate putin sa nu deformez membrana. Link spre comentariu
hpavictor Postat Noiembrie 27, 2013 Partajează Postat Noiembrie 27, 2013 Ar putea afecta , dar nu cred , oricum daca ar afecta nu va fi in mod dramatic . Fa probe pe un difuzor de test si te convingi singur . Link spre comentariu
fritz_vali Postat Noiembrie 27, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 27, 2013 Revin cu detalii despre "experiment" ! Am dat cu pensula(imbibata in clor) din aia micuta, micuta si se pare ca membrana devine un maroniu spre galben ceea ce nu e o idee buna(am ales un difuzor aleatoriu ce aveam prin casa care nu imi trebuia)! Astept alte idei... Link spre comentariu
radioDJ Postat Noiembrie 27, 2013 Partajează Postat Noiembrie 27, 2013 In afara de vopsire nu cred ca ai alta varianta. Daca chiar m-ar manca undeva sa-l vopsesc, probabil as incerca cu ceva vopsea pe baza de apa daca vorbim de o membrana de hartie. Link spre comentariu
dj_bryz Postat Noiembrie 27, 2013 Partajează Postat Noiembrie 27, 2013 Revin cu detalii despre "experiment" ! Am dat cu pensula(imbibata in clor) din aia micuta, micuta si se pare ca membrana devine un maroniu spre galben ceea ce nu e o idee buna(am ales un difuzor aleatoriu ce aveam prin casa care nu imi trebuia)! Astept alte idei...Vali mai vezi inca o data ce ti-a spus victor...am decolorat multi blugi cu clor..iar prima "mana" culoarea era galbena spre maro...la a 2-3a "mana" de clor erau albi. Si nu sunt blugi sa muncesti mult ci niste difuzoare. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum