Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Yamaha r50

Vizitator cozmyn_2007

Postări Recomandate

Vizitator cozmyn_2007

Buna seara.

Am si eu o problema cu un amplificator Yamaha r50. Are un final STK4873, care s-a ars. L-am dus la cineva , care lucreaza in domeniu sa il repare si a mers 10 minute cand am ajuns acasa apoi iarasi a cedat.Integratul pe care l-a pus in loc este un STK 4843. Asta acum mai mult timp. Zilele astea am incercat sa o repar iarasi si la recomandarea cuiva, am luat tot un STK 4843 care de data asta a tinut 2 minute.... Apoi am cautat pe net datasheet pentru el , ca sa vad daca chiar este echivalentul lui STK 4873. Nu ma pricep prea bine si deasta va cer ajutorul dar din cate am vazut eu pe fisierul care l-am gasit, si pe care o sa il atasez mai jos, nu prea sunt echivalente astea doua. Mai degraba STK 4873 e echivalent cu STK 4863. Dar astazi mi-a fost recomandat de altcineva si un STK 4893 si vreau sa va intreb daca e ok sa il iau pe asta mai "mare". Eu in tabel m-am uitat la "Recomended Vac si Rl" si am vazut ca nu corespund. Astept sfaturile dumneavoastra. Va multumesc! :jytuiyu

DSA8270001957.pdf

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Vizitator cozmyn_2007

ok, am inteles, dar tot nu pricep care poate fi cauza de le prajeste asa repede :|. Nu imi vine sa cred ca pot fi chiar asa de proaste integratele astea incat sa ccada asa repede. Si in cazul in care ar fi sa iau un integrat mai de calitate, de unde sa il iau?

Link spre comentariu
Vizitator cozmyn_2007

ok, o sa ma uit, tin sa precizez ca a mers 2 minute apoi a facut o mica flama undeva la pinii din centrul integratului, dar nu am apucat sa vad exact. Cert e ca o rezistenta care era pe acolo, s-a innegrit . Pe aia am schimbat-o. Si inca o chestie, integratul era perfect rece dupa ce a iesit fum.

Link spre comentariu

cozmyn_2007, ai cumpărat o pocnitoare, aceste integrate nu se mai fabrică de o generaţie. Ţi-am văzut şi celălalt subiect legat de asta şi puteam să fac pariu că e o sculă Yamaha sau Onkyo, că ei au folosit seria asta (nu mai comentez ce părere am de firmele astea două). Soluţiile ar fi următoarele: ori cauţi unul original recuperat, dar e foarte rar, ori înlocuieşti prin modificare cu unul din seria 41xx, cea mai apropiată ca picioare şi funcţionalitate, ori modifici radical partea finală, ori scapi de scula defectă şi-ţi iei ceva mai bun.

...........

Integratul era rece ptr că trz finali din el nu fac contact cu talpa de aluminiu, aşa sînt făcute pocnitorile.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări