Georgefreerunner Postat Noiembrie 26, 2013 Partajează Postat Noiembrie 26, 2013 Buna seara.As vrea sa stiu daca merge facuta o/un (nu stiu cum se spune corect) tesla coil cu un flyback transformer luat dintr-un monitor alb negru.Pe transformator scrie doar atat :"Warning High Voltage:13200 V". Am vazut cum se face flyback cu acel transformator si cu 2n3055.Nu era chiar asa greu de facut flyback-ul .Faza e urmatoarea am un transformator de 15 v ac pt driver-ul flyback-ului.Este SIGUR sa il conectez transformatorul ce transforma 220 ac in 15 dc(devine dc dupa ce pun puntile redresoare) la driver-ul feedback-ului sau risc sa ard instalatia casei ?(titlul va rog sa nu il schimbe niciun admin l-am pus bine,o sa vedeti de ce) Link spre comentariu
covrig Postat Noiembrie 26, 2013 Partajează Postat Noiembrie 26, 2013 Buna sunt nou si as vrea sa stiu cum se leaga un flybak la o baterie de 9V?? Link spre comentariu
Georgefreerunner Postat Noiembrie 26, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 26, 2013 Salut. 1.Multumesc de up 2.Uitati aici http://www.instructables.com/id/2n3055- ... -together/ Link spre comentariu
Georgefreerunner Postat Noiembrie 26, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 26, 2013 Asta este schema flyback-ului . http://www.instructables.com/files/deri ... .LARGE.jpg Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Noiembrie 26, 2013 Partajează Postat Noiembrie 26, 2013 În cazul în care chiar doriţi ca schema să fiecu adevărat funcţională, în locul rezistenţeide 22 Ω trebuie montat un condensator (pentruobţinerea unui rezultat optim se vor tatona valoriîntre 2,2 nF... 50 nF); altfel oscilaţiile nu au cumsă se producă. Dacă acest lucru nu se întâmplă,se vor inversa între ele capetele înfăşurării la careeste conectată baza tranzistorului. Link spre comentariu
Georgefreerunner Postat Noiembrie 26, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 26, 2013 Adica sa inteleg ca fara condensator in locul rezistentei de 22 ohmi nu merge circuitul? Condensator cu valori asa de mici nu am cum sa gasesc.Altii mai mari nu ar merge? In cazul in care as reusi sa gasesc un condesator potrivit pentru circuit si nu merge circuitul ar trebui sa fac astfel schema http://i.imgur.com/vAtbeGr.png ? Link spre comentariu
valangjed Postat Noiembrie 26, 2013 Partajează Postat Noiembrie 26, 2013 Nu gasesti condensatori de 2.2, 6.8, 10, 22, 33 nF?Asta chiar nu pot s-o cred. Link spre comentariu
Georgefreerunner Postat Noiembrie 27, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 27, 2013 Nu gasesc nicaieri condensator de 50nf,cel mai mic condensator pe care l-am gasit e de 1uf 50v. Link spre comentariu
valangjed Postat Noiembrie 27, 2013 Partajează Postat Noiembrie 27, 2013 Cred ca vrei , neaparat, condensator electrolitic.Nu-mi vine in minte , acum, decat ca intre mufa de antena si selectorul de canale, de la TV alb-negru romanesti, erau doi condensatori de 2.2 nF la 1500V.Unul din condensatorii de recuperare, din televizoarele CRT, are valori intre 2 si 12 nF. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum