Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Flyback Tesla Coil

Georgefreerunner

Postări Recomandate

Buna seara.As vrea sa stiu daca merge facuta o/un (nu stiu cum se spune corect) tesla coil cu un flyback transformer luat dintr-un monitor alb negru.Pe transformator scrie doar atat :"Warning High Voltage:13200 V". Am vazut cum se face flyback cu acel transformator si cu 2n3055.Nu era chiar asa greu de facut flyback-ul .Faza e urmatoarea am un transformator de 15 v ac pt driver-ul flyback-ului.Este SIGUR sa il conectez transformatorul ce transforma 220 ac in 15 dc(devine dc dupa ce pun puntile redresoare) la driver-ul feedback-ului sau risc sa ard instalatia casei ?(titlul va rog sa nu il schimbe niciun admin l-am pus bine,o sa vedeti de ce)

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Georgefreerunner

5

• valangjed

2

• cristian_draghiescu

1

• covrig

1

Top autori în acest subiect

În cazul în care chiar doriţi ca schema să fiecu adevărat funcţională, în locul rezistenţeide 22 Ω trebuie montat un condensator (pentruobţinerea unui rezultat optim se vor tatona valoriîntre 2,2 nF... 50 nF); altfel oscilaţiile nu au cumsă se producă. Dacă acest lucru nu se întâmplă,se vor inversa între ele capetele înfăşurării la careeste conectată baza tranzistorului.

Link spre comentariu

Adica sa inteleg ca fara condensator in locul rezistentei de 22 ohmi nu merge circuitul?

Condensator cu valori asa de mici nu am cum sa gasesc.Altii mai mari nu ar merge?

In cazul in care as reusi sa gasesc un condesator potrivit pentru circuit si nu merge circuitul ar trebui sa fac astfel schema http://i.imgur.com/vAtbeGr.png ?

Link spre comentariu

Cred ca vrei , neaparat, condensator electrolitic.Nu-mi vine in minte , acum, decat ca intre mufa de antena si selectorul de canale, de la TV alb-negru romanesti, erau doi condensatori de 2.2 nF la 1500V.Unul din condensatorii de recuperare, din televizoarele CRT, are valori intre 2 si 12 nF.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări