Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Repetoare radio Asterisk

Vizitator ignition

Postări Recomandate

Vizitator ignition

As dori sa stiu daca vreunul din voi foloseste sau a testat Asterisk pe post de repetor radio. Aici se poate gasii modulul pt. asa ceva: http://app-rpt.qrvc.com/

M-ar interesa in ce masura este posibil sa implementez asa ceva fara hardware-ul mentionat in link, doar cu niste statii PMR + Soundblaster + Client SIP.

Ideea de baza ar fii cum as putea conecta la un Asterisk cateva statii PMR.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 1
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Zile populare

Vizitator ignition

Intre timp am facut cateva experimente cu meetme:extensions.conf-------------------------exten => _XXX,1,Answerexten => _XXX,2,Meetme(8)-------------------------Statie emisie-receptie PMR setata pe vox cu mufa jack pt. casca cu microfon.Cablu jack (mic/speak) in statie, bifurcatie cu alte jack-uri conectate la soundblaster unul la mic altul la speaker, inversate fata de statie.Client SIP (ex. X-ten) setat pe half-duplex deja conectat in conferinta 101 si setat pe soundblaster-ul respectiv.In teorie orice apel de la un post telefonic din PBX catre XXX adica conferinta 101 face conectarea pe canalul setat pe statie.Avantajul este ca odata intrat in conferinta nu mai exista ton de apel, care ar fi ocupat permanent canalul pe emisie.Probleme:1. Mufa jack de pe statie este pt. casca cu microfon nu pt. SoundBlaster (gii :) astfel ca atunci cand conectezi mufa de mic din statie la speacker in SB, statia sesizeaza semnal si ramane blocata pe transmisie, chiar si cand se seteaza mute din software. Banuiesc ca rezolvarea o poate gasii un electronist :)2. Odata conectat se sunt probleme de ecou + zgomot de fond

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări