Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Racirea aerului ce iasa din compresor


Dj Alex

Postări Recomandate

salut saptamana asta am inceput constructia unu nou compresor am facut suporti pt compresor , am montat rotile, regulatorul de presiune impreuna cu filtru decantor ,acum urmeaza sa montez motorul de 1,8Kw monofazic 2800 rpm motorul original avea o turatie de aprox 1350 rot/min(trifazic 1,5Kw) si nu razbea sa bage aer precum consuma pistolul de vopsit si nici nu mai avea putere sa porneasca cand era foarte rece compresorul , nu aveam supapa unisens asa ca am decis sa schimb motorul cu cel mentionat mai sus si din moment ce sunt la sfarsitul proiectului m-am lovit de problema raciri aerului care iasa din compresor (la vechiul compresor m-am trezit cu foarte multa apa in rezervor )cum as putea sa o fac ?merge cu o serpentina de cupru pusa la intrarea in rezervor ? sau este alta metoda mai buna ?

post-25860-139829713887_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • Dj Alex

    1

  • acs

    1

  • mihaighe

    1

  • andreivlad1999

    1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Nu e suficient sa racesti aerul trebuie sa pui si un decantor cu ulei daca vrei sa scapi de apa,decantor cu purjare si cand dai drumul la surubul din partea de jos atunci curge apa adunata sub ulei.

Link spre comentariu

...m-am lovit de problema raciri aerului care iasa din compresor (la vechiul compresor m-am trezit cu foarte multa apa in rezervor )...

Sunt doua chestiuni de corectat.

Prima este de ordin tehnic. Si anume, apa care se acumuleaza in rezervor se datoreaza in cea mai mare masura tocmai racirii aerului, care sufera un proces de "laminare" atunci cand trece de la presiune mare si volum mic in compresor, la o presiune mult mai mica si un volum mult mai mare in rezervorul compresorului.

Cea de a doua este de ordin gramatical. Se spune corect ce iese si nu "ce iasa". Forma "iasa" a verbului a iesi se foloseste doar la conjunctiv prezent - exemplu: el sa iasa. Din pacate greseala exista si in titlul topicului.

Altminteri am trecut topicul la Atelierul mecanic, unde trebuia deschis din start.

Link spre comentariu

apa care se acumuleaza in rezervor se datoreaza in cea mai mare masura tocmai racirii aerului, care sufera un proces de "laminare" atunci cand trece de la presiune mare si volum mic in compresor, la o presiune mult mai mica si un volum mult mai mare in rezervorul compresorului.

Se poate detalia sa intelegem si noi procesul de"laminare"?
Link spre comentariu

Daca vei mari turatia grupului compresor va trebui sa maresti proportional si puterea motorului. Ca efect negativ al maririi turatiei va fi incalzirea exagerata a grupului compresor si uzarea lui mai rapid decat cu turatia la care a fost conceput initial sa lucreze.Poti raci aerul care intra in compresor prin montarea unei serpentine din cupru intre grup si butelie. Ar fi de preferat ca fulia grupului sa fie prevazuta cu niste pale ca de ventilator si acestea sa sufle aer rece catre grup si catre serpentina de cupru.Apa vei avea oricum in butelie. Legile fizicii nu pot fi ocolite! :ras: E de preferat sa purjezi butelia mai des.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

exista racitoare speciale ! care se monteaza intre comproesor si butelie .ce iese din compresor trece prin racitorsi apoi aerul ajunge rece in butelie! racitorul are un motor de frigider .dar sigur te va costa mai mult decat compresorul de il ai tu...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări