Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Energy Free Punct Zero

Dumitru Andrei

Postări Recomandate

Înainte de a descoperi maşini cu randament supraunitar (că ăsta e de fapt visul celor ce vor ,,energie gratuită,,) ar trebui ca respectivii să încalce legile termodinamicii. Pe alea nici Soarele nu le încalcă, fiindcă odată se va stinge şi el, chiar dacă noi nu vom mai fi aici să vedem asta. Eu văd secţiunea asta ca pe un loc în care să postăm soluţii REALE la problemele energetice, nu idei SF. Dar văd că nivelul de cultură al multora nu poate depăşi deloc principiul numit Perpetuum Mobile. 

Link spre comentariu

De ce nu ar exista exceptii la legile termodinamicii? Daca n-au fost gasite inseamna ca nu exista? Experimentele facute par sa confirme validitatea legilor termodinamice si asta ne da certitudinea ca sunt adevarate? Dar de unde atata certitudine? Cat de multe stim despre lumea asta? Acum cateva sute de ani, toti oamenii credeau ca pamantul e plat, si cu greu au acceptat contrariul. Vorbiti de parca naturii i-ar fi frica sa incalce legile oamenilor :)Si Newton era alchimist, se chinuia sa obtina aur din plumb :) Cam asa ceva vor sa faca si cei de aici, ce are daca incearca sa gaseasca o metoda de a avea energie gratis? In timp poate se va dovedi o metoda REALA pt a rezolva criza energetica.

Link spre comentariu

Problema celor care vor sa creeze "free energy" este ca , majoritatea, nu au cunostinte de fizica.Cred ca daca au invatat fizica de liceu stiu totul.Nimic mai fals!Eu, de exemplu, am facut, in facultate, un semestru fizica cuantica pe care am reluat-o partial la cursul de "Materiale electrotehnice" dar nu pot spune ca sunt un bun cunoscator al mecanicii cuantice, am lacune mari in aceasta disciplina.

Principiile termodinamicii, dupa cum se si numesc, sunt "principii", sunt acceptate pentru a avea o baza in crearea modelelor fizice.Daca un experiment arata ca pot fi incalcate atunci principile nu mai sunt valabile.In stiintele exacte nu exista exceptii, o lege este valabila sau nu.Daca o lege se dovedeste a fi valabila doar pe un anumit domeniu, ea va fi aplicata doar in acel domeniu dar per ansamblu ea este gresita.Din pacate , pentru adeptii perpetuum mobile, legea conservarii energiei a rezistat la trei mari revolutii in fizica deci are o baza destul de solida.Este posibil ca la urmatoarea mare revolutie in fizica, aceasta lege, sa se dovedeasca falsa dar o mare revolutie in fizica nu se face cu 10 magneti adunati din HDD-uri sau cu trei greutati de plumb puse pe o roata de lemn.

Link spre comentariu

Daca un experiment arata ca pot fi incalcate atunci principile nu mai sunt valabile.In stiintele exacte nu exista exceptii, o lege este valabila sau nu.Daca o lege se dovedeste a fi valabila doar pe un anumit domeniu, ea va fi aplicata doar in acel domeniu dar per ansamblu ea este gresita.

ba da, există excepţii! :)dacă un experiment nu confirmă teoria (mai ales când este teoria domnului prof-univ.dr. cutărescu-cutăreanu, chimist şahist care practică strungăria în timpul liber), el este respins ca "neconcludent", chiar dacă este repetat la nesfârşit, cu aceleaşi rezultate!în final, se va declara că "a reuşit", dându-se nişte date "periate" cu grijă... iar dacă se va găsi careva, nu doar capabil să-şi dea seama de mânărie, ci s-o mai şi demonstreze cu punct şi virgulă... se va apela urgent la argumentul "ştiinţific": "cine eşti tu, bă, să pui la îndoială cuvintele lu' domnu' prof-univ.dr. cutărescu-cutăreanu, chimist şahist care practică strungăria în timpul liber?"

au existat cazuri destule, şi vor mai exista... din păcate, reluând o vorbă mai veche, oameni de ştiinţă veritabili, dispuşi să-şi rişte cariera pentru un nou principiu în fizică se găsesc mai degrabă în cărţile lui Jules Verne, nicidecum în viaţa reală! :)

nu uitaţi că până şi teoria relativităţii a lui Einstein nu a fost recunoscută ca atare, multă vreme, dar "dădea bine" politic să demonstrezi că naziştii se înşelau, şi că Einstein era "un mare geniu"!

şi exemple de somităţi ştiinţifice recunoscute care să fi făcut aprecieri greşite despre un fapt sau o teorie sunt cu zecile, de fapt, cu miile!

singura problemă e că acum acestea nu mai sunt date publicităţii, ca în trecut! :rade:

Link spre comentariu

Chiar si Einstein a facut gafe pe care, spre cinstea lui, le-a recunoscut public si le-a corectat. Ceea ce a ramas de la el este "beton". De la el stim ca cele doua atribute ala materiei, masa si energia, sunt echivalente si se conserva in ansamblul lor (consevarea materiei). In reactiile nucleare se pierde masa si se produce energie "din nimic", dar centralele nucleare nu sunt perpetuum-mobile. Pentru a contrazice legea generala a conservarii materiei sunt necesare dovezi foarte serioase si mintea unui Einstein.

Orice pasioinat de perpetuum-mobile ar trebui sa taca si sa faca mai intai unul, sa demonstreze ceea ce a facut, apoi sa teoretizeze si sa comenteze pe marginea lui.

Link spre comentariu

Ma intreb cind or invata unii ca nu poti consuma mai mult decit produci! Ma intreb cind vor pricepe ca orice conversie are loc cu un randament, ce e ala randament si ca el nu poate fi supraunitar, cind vor intelege ca exista frecare. Sau, mai simplu,  cind isi vor da seama cit de naivi sunt!

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Oricine  a  inventat  ceva  in  domeniul  electric  ,  electronic  si  nunumai  era  un  o  destept  ,  cu  carte  nu  persoane  care  nu  stiu  nici  macar   legile  fizicii   etc.   !   Imaginatia  ajuta   dar  daca  nu  se  slefuieste  invatant  carte  ea  este  ca  si un  diament  neslefuit  adica  fara  valoare  !

Editat de lavynyu
Link spre comentariu

Oricine  a  inventat  ceva  in  domeniul  electric  ,  electronic  si  nunumai  era  un  o  destept  ,  cu  carte  nu  persoane  care  nu  stiu  nici  macar   legile  fizicii   etc.   !   Imaginatia  ajuta   dar  daca  nu  se  slefuieste  invatant  carte  ea  este  ca  si un  diament  neslefuit  adica  fara  valoare  !

Daca ai fi incercat sa scrii corect romaneste, probabil as fi inteles ca esti o persoana invatata. Dar, din pacate, nu am inteles asa!

Link spre comentariu

Atata timp cat se vorbeste despre invatatura, despre scoala, despre "diament neslefuit", etc, la modul cum s-a vorbit, incercand sa se transmita un mesaj inteligibil, sunt de parere ca are importanta folosirea corecta a ortografiei si gramaticii limbii romane!

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

Vreau sa dau un raspuns , pt cei care rad, si care habar nu au de cei aceea ,,Free Energy,,...Iata va dau de lucru un montaj experimentat de mine...Se ia un transformator de 220 v cu secundar de 12v ...La unul din capetele de 12v se pune o IMPAMANTARE buna..si la celalat capat se pune tresa -masa Gnd-ul de la Cablul Tv..gen Rds-Rcs..Akta...Veti avea curent electric GRATIS...Puteti sa faceti un dublor sau un triplor de tensiune....De acolo se poate face multe..!Intrebare pt TOCILARI....De unde avem curentul? Astept raspunsuri...fara luari de ,,misto,,..!

Link spre comentariu

Veti avea tensiune gratis! Nu curent. Uneori tresa chiar curenteaza slab si trebuie legata la pamant. Tresa fiind izolata, in ea se induce capacitiv tensiune de la reteaua electrica. Curentul este neglijabil. Este o mica energie platita de altii, deci free.

Link spre comentariu

Veti avea tensiune gratis! Nu curent. Uneori tresa chiar curenteaza slab si trebuie legata la pamant. Tresa fiind izolata, in ea se induce capacitiv tensiune de la reteaua electrica. Curentul este neglijabil. Este o mica energie platita de altii, deci free.

Eu am aprins 10 leduri  mari de 12 v..Luate de la Mivarom..

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări