marianilie1989 Postat Noiembrie 24, 2013 Partajează Postat Noiembrie 24, 2013 Buna ziua ma scuzati daca am postat aiurea am si eu o curiozitate functioneaza mai bn genul asta de alimentare decat cea clasica : http://imageshack.us/f/200/39ol.png/ . Ma refer la faptul ca are 2 punti redresoare! Link spre comentariu
ratza Postat Noiembrie 24, 2013 Partajează Postat Noiembrie 24, 2013 Are avantajul că nu mai iei referinţa direct din traf (adică zgomotoasă). Link spre comentariu
marianilie1989 Postat Noiembrie 24, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 24, 2013 Am inteles! Link spre comentariu
zal Postat Noiembrie 25, 2013 Partajează Postat Noiembrie 25, 2013 Problema e că dacă secundarele nu sînt egale, adio tensiune simetrică, e doar un mod de a economisi o punte mai solidă. Sursa simetrică clasică, cu o singură punte, va scoate tensiunile egale, chiar dacă e diferenţă între secundare.Văd că acolo sînt celebrele punţi de 50A ce se ard la mai puţin de 10. Asta explică tot. :rade:O greşeală în schemă e şi tensiunea rezultată din sursă, la 2x55Vca corespund cam +/-77Vcc. Link spre comentariu
one Postat Noiembrie 26, 2013 Partajează Postat Noiembrie 26, 2013 Un dezavantaj cu 2 punti ar fi ca pierzi dublu pe diode.Parerea mea este ca nu foloseste la nimic..Nu cred ca, folosind o singura punte, ai tensiuni simetrice daca ai diferente intre infasurari.Dar in mod normal o mica diferenta nu ar trebui sa influenteze functionarea amplificatorului, pentru ca oricum tensiunea de alimentare trebuie sa fie mai mare decat maximul tensiunii la iesire.Se folosesc 2 punti dar nu in aceasta configuratie, ci cu intrarile in paralel, cu iesirile separate, pe 2 bancuri diferite de condensatori, pentru alimentarea independenta a fiecarui canal audio. In acest mod se micsoreaza interferentele. Link spre comentariu
Marian Postat Noiembrie 26, 2013 Partajează Postat Noiembrie 26, 2013 ...tensiunea de alimentare trebuie sa fie mai mare decat maximul tensiunii la iesire...N-ai putea sa detaliezi? nu de alta dar eu unul nu sunt aigur ca inteleg ce vrei sa zici... Bineinteles ca redresarea doar cu o singura punte egalizeaza unele mici diferente dintre infasurari: In schimb redresarea cu 2 punti evidentiaza micile diferente dintre infasurari, deci din punctul meu de vedere mi se pare mai buna redresarea simpla, dar e doar parerea mea. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum