Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Curiozitate......

marianilie1989

Postări Recomandate

• Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• marianilie1989

2

• one

1

• zal

1

• ratza

1

Top autori în acest subiect

Problema e că dacă secundarele nu sînt egale, adio tensiune simetrică, e doar un mod de a economisi o punte mai solidă. Sursa simetrică clasică, cu o singură punte, va scoate tensiunile egale, chiar dacă e diferenţă între secundare.Văd că acolo sînt celebrele punţi de 50A ce se ard la mai puţin de 10. Asta explică tot. :rade:O greşeală în schemă e şi tensiunea rezultată din sursă, la 2x55Vca corespund cam +/-77Vcc.

Link spre comentariu

Un dezavantaj cu 2 punti ar fi ca pierzi dublu pe diode.Parerea mea este ca nu foloseste la nimic..Nu cred ca, folosind o singura punte, ai tensiuni simetrice daca ai diferente intre infasurari.Dar in mod normal o mica diferenta nu ar trebui sa influenteze functionarea amplificatorului, pentru ca oricum tensiunea de alimentare trebuie sa fie mai mare decat maximul tensiunii la iesire.Se folosesc 2 punti dar nu in aceasta configuratie, ci cu intrarile in paralel, cu iesirile separate, pe 2 bancuri diferite de condensatori, pentru alimentarea independenta a fiecarui canal audio. In acest mod se micsoreaza interferentele.

Link spre comentariu

...tensiunea de alimentare trebuie sa fie mai mare decat maximul tensiunii la iesire...

N-ai putea sa detaliezi? nu de alta dar eu unul nu sunt aigur ca inteleg ce vrei sa zici...

Bineinteles ca redresarea doar cu o singura punte egalizeaza unele mici diferente dintre infasurari:

In schimb redresarea cu 2 punti evidentiaza micile diferente dintre infasurari, deci din punctul meu de vedere mi se pare mai buna redresarea simpla, dar e doar parerea mea.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări