Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator clasa A

Georgefreerunner

Postări Recomandate

Buna ziua.Vreau sa realizez un amplificator cu 2n3055 si am gasit un circuit destul de simplu http://i43.tinypic.com/2cpz39z.jpg (<== acesta).Acum faza e ca am cautat pe toate placile cu piese pe care le-am gasit si nu am gasit nici macar un BC559.Merge sa folosesc BD138L , BD138 sau BD135L (din astia am gasit pe aceeasi placa de pe care am luat 2N3055) in loc de BC559?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cristian_draghiescu

3

• ratza

2

• Marian

1

• Georgefreerunner

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

În etajul respectiv ar trebui să meargă şi un BD (dar nuBD 135 pe care l-aţi enumerat şi care este NPN !).Însă la ce bun acest lucru ?Dacă aţi fi căutat datele de catalog ale tranzistoruluiBC 559 aţi fi constatat că practic acesta poate fi înlocuitcu cel mai "amărât" BC de structură PNP.

Link spre comentariu

Nu tot ce-i simplu este si bun, un incepator ar trebui sa se ghideze dupa sintagma asta. Este doar parerea mea personala dar eu cred ca "schema" asta e... poate ca se subantelege ceea ce vreau sa zic, cred cu tarie ca se poate si mai bine.

Link spre comentariu

Georgefreerunner:Sper că aţi remarcat faptul că amplificatorul dinschemă lucrează în clasa A; de aici toate avantajele,dar şi dezavantajele acestei clase de funcţionare.Sursa de alimentare nu ridică nici-un fel de problemedeosebite; doar trebuie să poată furniza (fără căderesemnificativă de tensiune) curentul (practic constant,dar şi relativ ridicat) absorbit de montaj (şi care esteacelaşi, indiferent de volumul la care are loc audiţia).Foarte important:Folosiţi drept sarcină doar difuzoare având impedanţaindicată în schemă !

Link spre comentariu

ursa de alimentare nu ridică nici-un fel de problemedeosebite; doar trebuie să poată furniza (fără căderesemnificativă de tensiune) curentul (practic constant,dar şi relativ ridicat) absorbit de montaj (şi care esteacelaşi, indiferent de volumul la care are loc audiţia).

Problema e riplul, care se duce direct în difuzoare.
Link spre comentariu

Desigur că un bun filtraj al tensiunii de alimentareeste o condiţie general valabilă pentru orice tip deamplificator; pentru un amplificator ce funcţioneazăîn clasa A nu se impun cerinţe suplimentare în acestsens.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări